Buldum galiba. 100 kişi üzerinden, uygulanan doz/hız grafiği, İsrail'le Bahreyn'i kaldırıp oynatın.
ABD 30 Aralık itibarıyla % 0.84, şu an %1, yani doğru grafik. Oradan günde kaç doz yapılıyor kabak gibi ortada
ps.: tek doz hızı
https://ourworldindata.org/covid-vaccinations
22 500 kişi. 3 vardiya , 7 gün 24 saat . Dakikada 1 aşıdan haftada 3 milyon kişi yapar.
Hayati önem arz ettiği için veterinerler, öğrenciler bile görev alır 22500 değil 50 bin de olur .
Mesele aşı yapma değil aşıyı ulaştırma ve fiziksel şartları hazırlama. Hahh işte burası sıkıntı.
İngiltere 20-27 Aralık arasında 7 günde %1.4 ü aşılamış, sonraki verileri eklenmemiş, nüfusu 56 milyon desek, 784 bin kişi, günde 112 bin kişi yapar günlük aşılanan sayısı. Tek doz bu arada, ikincisi de yapılınca, total aşılama hızı yarı yarıya düşer.
Ortada aşı yok , aşı yapma derdine düştük. Günde 1 milyon aşı yapsak ne olacak 10 milyon yapsak ne olacak .
Ama şunu biliyorum, turizm sezonu açılmadan aşı işi biter. İşinize gelirse ,olduğu kadar artık. Olsa da yaptım olmasa da yaptım.
Arkadaşlar bizde sağlık sistemi aslında pek çok avrupa ülkesinden iyidir.Aşı temin edilebilirse aşının organizasyonu yapılması sorun olmaz da aşı temini konusunda ne aşamadayız bu herifler ne dolaplar çeviriyor bilemiyorum.Pek çok karanlık nokta var o konuda
Yer İmleri