Bu yıl zeytin bahçesinin temettüleri geldiYıllık siyah, yeşil zeytin ve zeytin yağı ihtiyacımız karşılanmış oldu, az bir şey de para.
Diktiğimiz meyve fidanları yeni yeni meyve vermeye başladı. Zaten 10 dikersin üçü hiç tutmaz, 4 ü gelişemez, yerini beğenmez. Belki üçünden meyve yemek nasip olur.
Toprakla, ağaçla, bitkiyle uğraşınca...arada bir çekim oluşuyor...arkadaşlar bazen ısrar ediyor, bazı fırsatlar çıkınca, dön kurumsal hayata diyor...ben de diyorum ki, tekrar o hayata döndüğümü görürseniz, oturup ağlayın halime
Aman yanlış anlamayın...18 yıl yaşadığım ortama laf edecek halim yok. Hem şu an nispeten finansal özgürlüğe sahipsem, o yılların sayesindedir. Ayrıca, çok da güzel yıllar geçirdim, hiç bir gün lanet okuayarak işe gitmedim...güzel yıllardı yani.
Ama çıkış yaptıktan sonra, geri dönüş gerçekten zor. Belki pandemi süreci vs de bunda etkilidir. Bu nedenle çıkış planı ve sonrası için sağlam analizler yapmak şart.
Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
13 sene...57 yaşı bekliyorum...covid sonrası, emekliliği görür müyüz şüpheliyim artık...en azından ben gitsem, geride kalanlar emekli maaşı ile fazla sıkıntı çekmeden yaşarlar(sigortam hep tavandan yattığı için çoğunluğa göre iyi sayılabilecek bir emekli maaşım olacak).
Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
Daha baya varmış emekli maaşına.
İnşallah uzun seneler sağlıklı ve uzun bir şekilde ömür sürmeyi Allah nasip eder.
Hayırlı ve afiyetle olsun
Finansal özgürlüğü kazanan biri için yapılacak bir iş heralde Fon yönetme işi vs olur. Uzaktanda yapılır ama yol yordam yönetmelik nedir bilmiyoruz.
Işık ökte tebden ayrılınca fon yönetiyorum diyor linkedinde de fon yöneticisi titleı var ama tefasta islem görenlerden olmasa gerek.
Yol yordam gösteren biri olursa bu başlığın adıyla serbest fon gibi birşey kurulması çok zor olmasa gerek heralde, yıllardır kafamda var böyle birşey ama bilgim yok.
YTD
Fon yönetim işi eskiye göre daha kolay. Gelişmiş piyasalarda bu iş daha da kolay. Bizde de ilerleyen yıllarda serbesti artacaktır (koşullar daha da gevşetilebilir).
Yalnız bu konuda biraz farklı düşünüyorum ben. Konu maddi kazanç ise, kendi portöfyünü yöneterek de yeterli kazanç elde edilebilir. Yok, çok kazanmak, lüks bir hayat yaşamak ise amaç...düşünülebilir..ama ben bunu tercih etmiyorum.
Fıkra gibi anlatırım hep...maaşlı çalışırken, arkadaşlarım genelde daha yüksek maaş için, daha çok çalışmalı derken...ben de maaşım azalsın, ama stresim de azalsın derdim.
yani, daha çok para daha çok stres mi...daha az para, daha az stres mi...hep ikinciyi tercih ettim ben.
Yer İmleri