Originally Posted by
Egeli
Big short filminde çok güzel gösteriyorlardı. Kendi paranı yönetmekle, başkalarının parasını yönetmek arasında ciddi fark var. Siz kendi paranızı stressiz kimseye hesap vermeden yönetiyorsanız. Başkasını karıştırmaya gerek yok.
Diğer yandan iyi fon yöneticilerinin sayısı artıkça hisse takip etmektense fon almak daha stressiz bir yol olabilir.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Güzel noktaya değinmişsin.
20 yılı geçti, bu işlerin içindeyim..Üstelik 99-2003 arasında, yani krizlerin göbeğinde mba ve finans doktorası yatım....çok güzel deneyimler edindik, mektepli ve alaylı olarak.
Eskiden fonlar tam bir çöplüktü...getiri olarak bisti geçen hisse fonu bile çok azdı...anlaşmalaı al-ver ler, batık pozisyonları fona at, yağlı müşteriyi koru vs..çok yanlışlar yapıldı zamanında.
ama son 5-6 yıldır iyi iş yapan hisse fonları var...bu nedenle, ben bile düşünüyorum bazen...eğer bir fon ortalama %30 kazanıyorsa yıllık, kendim %40 kazanıyorsam...gider fona yatırım parayı...kendim uğraşmam...ya da şöyle yapmak lazım...yönettiğin paraya bağlı olarak kendi emeğini de 10-15-20 bin gibi bir aylık üzerinden hesaba dahil edeceksin...o maliyeti düşüp kıyas yapacaksın.
Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
Yer İmleri