Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım mı.?

Oylayan
145. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon patladı, nakitte fırsat beklenmelidir

85 58.62%
  • dolar/euro bozdurup, yatırım yapmak mantıklı

18 12.41%
  • Faizler inerse, şimdi almak mantıklı değil

12 8.28%
  • Faizler inişe geçince alacağım, şimdi kiracılık daha karlı

20 13.79%
  • ev alacak, para da yok, kredi çekip ödeyecek iş'de yok

18 12.41%
  • Dünya malı dünyada kalsın, ben ahirete yatırım yapıyorum kardeşim, ne evi.

4 2.76%
Multiple Choice Poll.
Sayfa 974/1002 İlkİlk ... 474874924964972973974975976984 ... SonSon
Arama sonucu : 8012 madde; 7,785 - 7,792 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

1. Yukarıdaki video için gerekli şartlar:

En çok 200 çarpanlı kira getirisi olan bir ev.
    Kusursuz kiracı.
    Düşük faizle kredi.
    Aylık garanti gelirli bir iş sahibi olmak.

Konut fiyatlarının enflasyonun üzerinde arttığı bir dönem de gerekli çünkü yukarıdaki şartlarda bir aksama olursa evi rayiçten %10 aşağısına satar çok zarar etmeden krediyi kapatırsınız. Tabi 1994-2001 gibi bir krize gelmemek kaydıyla. Yoksa anahtar bankanın.

2006-2017 arasında konut çok iyi getiri sağlamıştı. Bu zamanlar ev almış ki çok rahat konuşabiliyor. Yaşı itibariyle de gözüken durum bu.
    Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

2. Cihat beyin birçok videosu var.
    Bahsettiğiniz gibi belli şartlar oluştuğunda konut yatırımının karlı olmasından bahsediyor.
    Youtube kanalı var. Tavsiye ederim. Basit mantıkla 10-15 yılda 2-3 konutun nasıl alınabileceğini tablolarla anlatıyor
    Tabi yatırım tavsiyesi olmasın

Alıntı Originally Posted by Turnike Yazıyı Oku
    Yukarıdaki video için gerekli şartlar:

En çok 200 çarpanlı kira getirisi olan bir ev.
    Kusursuz kiracı.
    Düşük faizle kredi.
    Aylık garanti gelirli bir iş sahibi olmak.

Konut fiyatlarının enflasyonun üzerinde arttığı bir dönem de gerekli çünkü yukarıdaki şartlarda bir aksama olursa evi rayiçten %10 aşağısına satar çok zarar etmeden krediyi kapatırsınız. Tabi 1994-2001 gibi bir krize gelmemek kaydıyla. Yoksa anahtar bankanın.

2006-2017 arasında konut çok iyi getiri sağlamıştı. Bu zamanlar ev almış ki çok rahat konuşabiliyor. Yaşı itibariyle de gözüken durum bu.

Alıntı Originally Posted by Trade Shark Yazıyı Oku
    "İstanbul ümraniye de havuzlu bir sitede aidatlar 480 tl oldu yeni asgari ücret zammıyla" dedi yakın arkadaşım.
    Bursa'da ise ortalama eski sistem merkezi ısıtmalı, kapıcılı apartmanlar yıllık aylık aidatları 550 tl . Şu an kaldığım için biliyorum.

Bana yüksek geliyor bu fiyatlar açıkçası. Asgari ücretler yükseldikçe aidatlarda paralel gidecektir.
    Kısaca demek istediğim çoklu yaşam ortamı denilen siteler ve apartmanlar Türkiye'de yıllardır sistemli yönetilemiyor.
    --
    Almanya'da veya Avrupa'nın başka şehirlerinde yaşayan vardır. Bu tarz giderler orada ne kadar? gelire göre makul derecede mi?
    Syg.
    Yasadiginiz sehire göre degisebilir ama, artik genelde sehirlerde pek makul degil. Toplam kiranin %30-%40 civari ek masraflar olan konutlar dahi var.
    Bu masraflara yönetim, aydinlatma, cöp, su, atik su, sigorta, temizlik, (genelde) isitma vs. dahildir.
    Ancak Münih'ten örnek verirsem 3,5- 4,5 EUR m2 basina makul bir rakam.

Ekleme: Gelire göre bakarsaniz ortalama gelir icin makuldur.

Alıntı Originally Posted by djoz Yazıyı Oku
    Dediğiniz gibi, gelen yeni sistemde neyin nasıl fiyatlanacağını, ya da hangi varlıkların sahiplerine musallat olunacağını bilemeyiz.
    Sepet yapmakta fayda var her zaman.
    "Oh kirada oturuyorum, tüm varlığım altın, kendimi sağlama aldım, isterse dünya yansın" diye düşünen kişiler bir anda ellerinde çuval çuval "çöp para" ile ortada kalabilirler.

"Vatan için, bayrak için, ezan için" dendi mi iş biter. Altınını vermeyen vatan haini olur.
    Böyle durumlarda sepet hayat kurtarır.

https://paratic.com/hukumetler-taraf...in-soygunlari/

Aslında aynı şeyleri düşünüyoruz ve yapıyoruz sn djoz.Ben de zaten yatırımlarımı sadece bir alana kanalize etmedim.4000 yıllık bir değer aracında sadece bir ülkede ve sadece sınırlı bir zaman diliminde devletin altınlara el koyması riskmidir ,elbet risktir de düşük risktir.Ama bu riski hesaba katarken 20 yıl önce suriyede emlak zengini olan bir sürü tapusu olan, kirası olan insanlar şimdi ne durumdadır bunu da düşünmek lazım.Altın iyi kötü saklanır, gerekirse devletiniz gasp etmeye kalkarsa koyarsın çömleğe gömersin toprağa beklersin olur biter.Emlağı nasıl kaçıracaksın.Herneyse ,sonuç sepet yapıp arada çok değer kazanandan ucuz kalana para aktarmak olmalı ,benim fikrim bu şekilde sn djoz.

Son 6 seneden beri 105 TL ' den beri ucuz pahalı demeden her elime geçtikçe altın alıyorum . Portföyümün tamamı ALTIN . Bazı sebeplerden dolayı altınların yarısı BES altın fonlarında diğer yarısı ise fiziki altın olarak yastık altında tutuyorum . Gelecek 10 yıl içinde dünya ekonomisi ve siyasetine yönelik ciddi gelişmelerin yaşanacağını düşünüyorum .

6.  Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Aslında aynı şeyleri düşünüyoruz ve yapıyoruz sn djoz.Ben de zaten yatırımlarımı sadece bir alana kanalize etmedim.4000 yıllık bir değer aracında sadece bir ülkede ve sadece sınırlı bir zaman diliminde devletin altınlara el koyması riskmidir ,elbet risktir de düşük risktir.Ama bu riski hesaba katarken 20 yıl önce suriyede emlak zengini olan bir sürü tapusu olan, kirası olan insanlar şimdi ne durumdadır bunu da düşünmek lazım.Altın iyi kötü saklanır, gerekirse devletiniz gasp etmeye kalkarsa koyarsın çömleğe gömersin toprağa beklersin olur biter.Emlağı nasıl kaçıracaksın.Herneyse ,sonuç sepet yapıp arada çok değer kazanandan ucuz kalana para aktarmak olmalı ,benim fikrim bu şekilde sn djoz.
    Kesinlikle ayını fikirdeyiz.
    Bende de durum % 60 emlak, % 40 altın.
    Evler iyice komik rakamlara düşseydi muhtemelen altının bir kısmını bozup ucuzdan bir iki daire daha alırdım. (tabi altını % 25'in altına asla düşürmezdim)
    Şu anki fiyatlar % 60 emlağı olan biri için çok da fırsat değil, portföyünde hiç ev olmayanlar için cazip..

Nolur nolmaz diye sepete bir de emeklilik atayım dedim, bağkur başlattım geçen ay.
    Dedesi 62, babası 63 yaşında ölmüş biri için, 15 yıl cebinden prim ödeyip 60 yaşında emekli olma fikri pek karlı görünmese de, attık bakalım bir zar.
    Maksat kar değil zaten, maksat riski dağıtmak.
    Hayat hiç belli olmaz, A planı B planı fos çıkar da belki C planına muhtaç kalırız. Kim bilir?
    Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracı adayınız iyi birine benziyor olsa da, DAVA GEÇMİŞİNİ mutlaka isteyin.
    https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...nir-mi-6994969

7. Allah uzun verir inşallah.
    Önümüzdeki 1-2 yılda iyi fırsatlar çıkacak gibi duruyor. Tabi kestirmek zor.

Alıntı Originally Posted by djoz Yazıyı Oku
    Kesinlikle ayını fikirdeyiz.
    Bende de durum % 60 emlak, % 40 altın.
    Evler iyice komik rakamlara düşseydi muhtemelen altının bir kısmını bozup ucuzdan bir iki daire daha alırdım. (tabi altını % 25'in altına asla düşürmezdim)
    Şu anki fiyatlar % 60 emlağı olan biri için çok da fırsat değil, portföyünde hiç ev olmayanlar için cazip..

Nolur nolmaz diye sepete bir de emeklilik atayım dedim, bağkur başlattım geçen ay.
    Dedesi 62, babası 63 yaşında ölmüş biri için, 15 yıl cebinden prim ödeyip 60 yaşında emekli olma fikri pek karlı görünmese de, attık bakalım bir zar.
    Maksat kar değil zaten, maksat riski dağıtmak.
    Hayat hiç belli olmaz, A planı B planı fos çıkar da belki C planına muhtaç kalırız. Kim bilir?

8.  Alıntı Originally Posted by Tasarrufcu Yazıyı Oku
    Allah uzun verir inşallah.
    Önümüzdeki 1-2 yılda iyi fırsatlar çıkacak gibi duruyor. Tabi kestirmek zor.
    Sağolun, cümlemize inşallah.
    Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracı adayınız iyi birine benziyor olsa da, DAVA GEÇMİŞİNİ mutlaka isteyin.
    https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...nir-mi-6994969

Sayfa 974/1002 İlkİlk ... 474874924964972973974975976984 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •