Bugün kademeli olarak son stopajlı altın fonunu da al-sat yaparak, ana portföyümdeki altın fonlarını stopajsıza çevirdim. Bu haftaki hedefime ulaştım. Altındaki son düşüşü değerlendirmek adına, bu al sattan doğan stopaj miktarınca da altın fonuna yeni alım yaptım.

Bundan sonraki hedefim, yeni tasarruflarımı stopaj indiriminin biteceği 31 mart 2021 tarihine kadar, öncelikle hızlı hareket edebildiğim için bankamın valörsüz fonunda değerlendireceğim. Sonra bunun büyük kısmını, Pdd fonu alıma başlayınca(+1 valörlü değişken katılım fonu) aktaracağım. Bu süreçte portföy durumuna göre, portföydeki ağırlığı azalması durumunda, 0 stopajdan faydalanma adına bir miktar daha altın fonu alabilirim.

Bu 3 aylık süreçte portföy, yeniden dengelenme için belirlediğim eşiğin altına düşmediği sürece Döviz fonu ve Hisse fonuna yeni alım yapmayı düşünmüyorum.

Özetle 3 aylık periyotta yeni tasarruflarımın ana portföye aktarılmasında geçici stopaj düzenlemesini gözeterek, önem sırası: 1. Bankamın Valörsüz fonu, 2. Katılım fonu(Değişken), 3. Altın fonu, 4. Hisse Fonu.

Tabi bu süre içerisinde, dolar kurunda daha da anormal düşüşler olursa, döviz fonu da ekleyebilirim.

Bireysel emeklilik portföyümde ise 2021 yılında aynı şekilde devam ediyorum.(1/3 hisse fon, 1/3 döviz fon, 1/3 altın fonu). Sadece katkı paylarımı arttırdım, yılda 1 kez artış yapıyorum. Bu artışı da yıllık bazda güncel dolar kuruna göre oranlayarak gerçekleştiriyorum.

Yatırım tavsiyesi değildir.