Sayfa 555/1003 İlkİlk ... 55455505545553554555556557565605655 ... SonSon
Arama sonucu : 8020 madde; 4,433 - 4,440 arası.

Konu: Yatırım fonları vııı

1. [emoji106]
     Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Evet haklısınız, sattığı hisselerin parası ve nakit değil, elindeki satmadığı hisseler de, bonolar da elindeki tüm menkuller ve nakit de orada. Kurumun kasasına giden bir şey yok o anlamda dedim, birine internet şubenin şifresini verip hesap yaptırmak gibi.
    O yüzden zaman zaman sorulan bir şey olduğu için bu vesile ile tekrar söyleyim, yöneten kurumun batmasının da fon ile ilgisi yok, yöneten kurum batarsa fonun havuzunu yönetecek kimse kalmıyor, düzenleyici kuruluş , yönetmek isteyen başka kurum var mı diye çağrı yapıyor, kimse devralmazsa, tasifye olup, son fiyattan çıkılıyor.
    Tabi şeyi de yine belirteyim, serbest , özel fonlar ve portföy yönetiminde işleyiş bambaşka.
    Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Fonun sahibi olduğu havuz, fonu yöneten kurumun kasasında değil. MKK nezdinde takasbankta saklanıyor. Tefaş bu verilere tüm fonların para havuzlarını gördüğü için ve para aslen fonda değil saklamacıda olduğu için ulaşabilir. Biz fona para yatırırken kuruma para verip , al paramızı yönet demiyoruz aslında, sadece sistemde kayıtlı paramızın yönetimi için onlara geçici bir anahtar ve sistemdeki paraya erişim veriyoruz.
    Sözgelimi getiriler de fonların beyanı ile değil, sistemdeki paranın önceki güne göre hesaplanması ile düzenleyici kuruluş tarafından açıklanıyor.
    Dolayısıyla fonlardan bu konuda bir bilgi, bir açıklamaya gerek yok. O veriler günlük.
    Hellistheothers hocam..Alıntılayıp cevap verdiğiniz arkadaş bence saklama mevzusunu değil de portföy dağılımı bildirimi için sormuş...Yani her ayın ilk haftası açıklanan bir onceki ayın portföy dağılımları güncellenip değiştirilebiliyor mu sonradan diye sormuş gibi anladım....

SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3.  Alıntı Originally Posted by Ferrero Yazıyı Oku
    Hellistheothers hocam..Alıntılayıp cevap verdiğiniz arkadaş bence saklama mevzusunu değil de portföy dağılımı bildirimi için sormuş...Yani her ayın ilk haftası açıklanan bir onceki ayın portföy dağılımları güncellenip değiştirilebiliyor mu sonradan diye sormuş gibi anladım....

Doğru evet onu kastetmiştim ancak hellistheothers'ın dediği de ona çıkıyor. Bütün para + menkul kıymet MKK'da tutulduğu için Tefas bunları günlük olarak takip edebiliyor, hem dağılımı hem de fiyat değişimlerini diye anladım. Güzel bilgi teşekkürler ancak peki MKK'da tutulan para + menkul kıymetler tamam da, yabancı hisse tutan fonlarda da mı aynı durum var? Yani fon mesela Amerikadan, Avrupa'dan, vs direkt hisse/ETF alıyor. Bunlar dış piyasalarda işlem görüyor, o yüzden MKK'dan dışarı çıkarmak lazım parayı ve saklamasını. Hissenin legal sahibinin de fon olması lazım MKK değil.

Belki de dediğiniz gibi TR varlıklar için TEFAS otomatik çekiyordur, yabancı saklaması olanlar da fonlar manuel rapor ediyordur.

4. Araştırıyorum kaç gündür bir türlü bulamadım abiler gıda fonları var mı?

Tefas ta yok ...
     Alıntı Originally Posted by HRS Yazıyı Oku
    Araştırıyorum kaç gündür bir türlü bulamadım abiler gıda fonları var mı?

6.  Alıntı Originally Posted by Ferrero Yazıyı Oku

Yok hocam günlük değişimleri nereden görüyor, sonuçta kapta aylık açıklanıyor demiş haklı olarak, bu bilgiye nasıl haiz olabilir demiş. Ben de bu günlük değişimleri havuz kendi üstünde durduğu için günlük görebiliyor ve yayınlıyor dedim.
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

7.  Alıntı Originally Posted by Ferrero Yazıyı Oku
    Tefas ta yok ...

Nereden alabiliriz hocam tefas dışı yurt dışı piyasalardan neler var acaba bilgilendirir misiniz

8.  Alıntı Originally Posted by HRS Yazıyı Oku
    Nereden alabiliriz hocam tefas dışı yurt dışı piyasalardan neler var acaba bilgilendirir misiniz
    Ishares etf leri mevcut.
    Yurtdisina acik bir hesabiniz varsa rahatlikla alabilirsiniz.

SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 555/1003 İlkİlk ... 55455505545553554555556557565605655 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •