Sayfa 783/1013 İlkİlk ... 283683733773781782783784785793833883 ... SonSon
Arama sonucu : 8100 madde; 6,257 - 6,264 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1.  Alıntı Originally Posted by stonhand Yazıyı Oku
    Burada asıl olay öyle bir algı yaratıldı ki bu dolar çıkmaz algısı.
    usdtry 3,80 lere geldiğinde orada 4,20 hatta 4,40 a yakıt olacak deli bir satıcı kitlesi var şuan. Yani asıl mevzu 3,50 lerde alıcı olmak değil 3,80 ve üstünde trendde oturabilmek oralarda 4,20-4,40 hareketi öncesi deli gibi silkeleyecek jölelisimi artık hangi şerroysa işte.

Sanırım 4.20 4.40 beklentiniz var..
    Dediğin türde bir hareket olacaksa eğer ve maliyetinde 3.50 lerde ise takip eden stop yöntemi ile çok rahat oturulabilir..

Ama 3.50 lerden mal almamış kitle 3.80 lerden gömüldü ise 2 kuruş luk düşüşlerde bile aşırı tedirgin olacaktır.

2.  Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    Sanırım 4.20 4.40 beklentiniz var..
    Dediğin türde bir hareket olacaksa eğer ve maliyetinde 3.50 lerde ise takip eden stop yöntemi ile çok rahat oturulabilir..

Ama 3.50 lerden mal almamış kitle 3.80 lerden gömüldü ise 2 kuruş luk düşüşlerde bile aşırı tedirgin olacaktır.
    spottaki adama 3,80 den alması koymaz 3,00 da olsa yatar bekler en fazla vade uzar ancak kaldıraçlı piyasalarda 3,80 den alıp 3,50 ye dayanacak adam benim bildiğim piyasada yok. Forexde 2 aylık swap maliyetini koysa zaten ettiği zarardan fazla swap ödemiştir yani şuan tepeden 3,90-3,80-3,70 bölgesinden alınan maliyetler kaldıraçlı piyasalarda 2 ayda temizlendi gitti. 3,50 den maliyet yapılmaması içinde işte bu 3,35 -3,10-3,00 hatta 2,80 ciler çıktı.

Beklentim 4,20 idi ancak bu kadar baskıdan sonra 4,4431 olarak revize ettim ha kriz olur üstüne ek birşeyler çıkar sapma payı olur 4,60 olsun bizim olsun şuan ki piyasada hoş şaka gibi rakamlar bunlar :D.
    Yazdıklarım yatırım önerisi değildir akıllı olun kendi aklınız var ona göre, hele trollseniz uzak durun birader aman aman amannn.

3. Bu hedeflerim içinse teknik olarak dalga yapıları var.
    Bu yapılarda eurtry alt yapısını hazırladı ana hedefi 4,3537-4,4390 maksimum, oluşturdu yani eurtry de yapı tamamlandı.
    Sepet kur keza aynı şekilde 4,4172-4,5432 maksimum hedefiyle aynı yapıyı bu da oluşturdu

Bu yapıyı tek oluşturmayan usdtry kaldı sadece usdtry nin bu çıkış yapısını oluşturmasını bekliyoruz sonra hedefler net olarak ondada çıkacak işte.
    Yazdıklarım yatırım önerisi değildir akıllı olun kendi aklınız var ona göre, hele trollseniz uzak durun birader aman aman amannn.

4. Güzel bi tablo... Mahfi hoca hazırlamış....

SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Alıntı Originally Posted by ikare Yazıyı Oku

Güzel bi tablo... Mahfi hoca hazırlamış....

ABD'li için reel faiz hesabı kurun sabit kalacağı varsayımına dayanıyor. Gerçek hayat bu kadar kolay ve kur riski ihmal edilebilir olsaydı bir anda dolar içinde yüzerdik.

6. Ne çok grafik paylaşılmış, bir grafiğe ne kadar çok farklı çizgi çizilebiliyor farkında mısınız
    Ben de bir ara çok uğraşmıştım bu çizgi işleriyle, sonra zaman kaybı olduğunda kanaat getirdim, şimdi sadece boş fiyat grafiğine bakıyorum bakacaksam.

7.  Alıntı Originally Posted by ikare Yazıyı Oku

Güzel bi tablo... Mahfi hoca hazırlamış....

Mahfi hoca hazırlamış ta oradaki amerikalı yatırımcı için %10.3 reel faiz biraz afaki kalmış, tamam amerikalı enflasyon ile ilgilenmez ama o %10.3 reel faizi alabilmesi için şu andan itibaren 1 sene dolar 3.5 de kalmalı. derler ya kağıt sabırlıdır.

(not uzun vadeli amerikalı TL yatırımcısının son 5 yıllık reel faizi -%40, son 3 yıllıkta ise kabaca -%30 civarında)
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

8. AMB faiz tamam, varlık alımı tamam parasal sıkılaştırma geriden geldi, 15,30 draghi reisde geliyor bakalım. DXY benim kamayı hafiften yukarı kırdı try de daha tepki yok ama dünde aynı haltı yediler.

Sayfa 783/1013 İlkİlk ... 283683733773781782783784785793833883 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •