Originally Posted by
One-X
hellistheothers teşekküler paylaşımınız için, size katılıyorum.
Yaptığınız hesaplamalar ile benim paylaştığım oranlar arasında farklar var. Benim elimdeki veriler 6 ocak 2016'ya kadar uzanmakta (Bazı fonların bu kadar uzun verisi yok). Bu veriler ışığında ortalama eurobond fonu getirisi %200, stopaj düşüldüğünde ise %180. Doların 6 ocak 2016 dan bu yana artışı ise %145 kadar. Aradaki farkın yıllık birleşik faiz karşılığı ise %6.2.
Rakamları bir hesap yapmadan kabaca bakarak söyledim. Hesap yapıldığında, 6 eurobond fonunun 5 yıllık getirisi var. Bunlar 202,232,186,192,186,173 % Ortalama 195 ; stopaj düşüldüğünde 175.
Tefaş sisteminde 5 yıllık usd 146 imiş. Fark kabaca 30 % , 5 yılda.
Burada basitten bileşiğe değil, bileşikten basite gideceğiz yıllıklandırmak için. Bu da 30/5 = yıllık 6 çıkmaz. Bir miktar daha altında bir değer çıkar . Ancak yine de 6 diyelim.
Bu bahsettiğim reel getiri oranı ufak bir cds artışı ihtimali ile gider. Ayrıca ortalamasını aldığım 6 fondan 4'ü yani %66'sı bu değeri dahi sağlayamamış. Yani hala seçtiğininiz bir fon ile bu getiriyi sağlama ihtimaliniz yarıdan az. Bir fondaki standart dışı olumlu sapma bu sonucu vermiş. Diğer ikisinin daha iyi yönetildiği için böyle olmadığını biliyorum.
Bütün bu ihtimaller düşünüldüğünde, rakamsal bakıldığında eurobond fonları anlamlı bir usd reel getiri sağlaması zor ürünler hala kanımca.
Eurobond iyi bir yatırım, ama eurobond fonları değil benim gözümde.
Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Yer İmleri