Originally Posted by
HATAKE
tüm arkadaşlara iyi akşamlar dilerim...
geçen aylarda yaptığı iş itibarıyla özellik arz eden belki de borsada o işi yapan başka şirket olmayan şirketleri biraz araştırmıştım... son dönemde de investing ve tradingview'den verimlilik konusuna biraz bakmaya çalıştıım... şirketin geliri/özsermaye ve net kar marjı şeklinde iki ana filtre belirledim... bunların yanına cari oran ve kısmen serbest nakit akışına baktım... bunların yanında şirketlerin ihracat oranlarına da bakılabilir çok amatörce ve çok yüzeysel bir araştırma oldu yine...
buna göre : vertu, algyo, egeen, jantsa, gmizp, alkim , deva, psdt, ardyz, kontrolmatik,gedza, goody, kront, orge, bilici, fonet, link, özkgyo, gsdho, maalt, eczyt gibi şirketler dikkatimi çekti paylaşmak istedim..
kesinlikle yatırım tavsiyesi olarak değil dikkate alınabilecek bir filtre leme yöntemi bir fikir oluşturması açısından forumda paylaşmak istedim, dediğim gibi çok üstünkörü bir araştırma oldu hatta belki de yanlış sonuçlar içeriyor bile olabilir...
kesinlikle bu şirketleri öne çıkarma rakiplerini kötüleme gibi bir amacım bulunmuyor ben sadece verimlilik konusunun da önemli oldğunu düşünmeye başladım bir şirketin 50m ile ettiği karı başka bir şirketin 100m ile etmesi gibi konular dikkatimi çekmişti...
tüm arkadaşlara mutlu sağlıklı haftasonları dilerim saygılar
Çalışma için eline sağlık..başlıkta bu tür çalışmalar yaparak, faydalı bir paylaşım ortamı oluşturabiliriz.
Yorumum şu: Yaptığı iş ve geleceğe dönük gelir/kar beklentileri ile potansiyel vaadeden hangileri. Yani şu an ucuz gözükmeyebilir, 2-3 yıllık projeksiyo ile alım yapılabilecek hisseler.
Mesela, deva, rahatlıkla ucuz diyebiliyorum..2-3 yıl sonra rahat ikiye katlayabilir hem cirosunu, hem net kar rakamını.
Kront u da sektör olarak biliyorum....2-3 sene de kiye katlayabilir cirosunu, karlılığını vs...ama böyle olsa bile o kadar pahalı ki şu anda, nasıl alalım....hisseler o kadar saçma bir şekilde şişirildi ki, ve teml değerlerden o kadar uzaklaşıldı ki...bizim gibi değer yatırımı yapan kişiler için çok zor bir ortam var. Esas sorun bu.
Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
Yer İmleri