Sayfa 140/1009 İlkİlk ... 4090130138139140141142150190240640 ... SonSon
Arama sonucu : 8071 madde; 1,113 - 1,120 arası.

Konu: Banka Mevduat faizleri ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) -III

1. Şubeden şubeye ilgi çok değişir .

Yazın eurobond istedim eyçes bisi den 2 gün sordum cevap veren olmadı mt den .

Yakınındaki şubeye giderim kendi Mt niz dışında olmaz der hayatta yapmazlar .

250 km mi gideyim dersin onun için biz bilemeyiz derler .

Çok ketumlar .

Sonra parayı çekersin ulaşırlar bir yanlışımız oldu geri gelirseniz şu oranlarımız var derler

hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi

2. MB Başkanı kimsenin inanamadığı şekilde yılsonu enflasyon tek rakamlı olacak deyip ancak olmazsa biz yine de reel faiz vermeye devam edeceğiz iması yaptı, dolar taban...

Bugün markette fiyatların inanılmazlığına şahit oldum.

Tüm sütle ilgili gıdalar şaha kalkmış. Piyasayı her dail üzerine yazdığı etiketleri ile aşağı çeken Sütaş yoğurdu 1 haftada 12.5 TL den 16 ya çıkarmış. Kaşarını 38 TL den 47 ye çıkarmış.

Kooperatif satış mağazasındaki görevli beyaz peynir 21 den 29 a çıktı dedi.

5 lt.lik yağ ucuzluk marketlerinde 56 dan 60 a çıkmış.

Yufkacı geçen hafta 12 ye sattığı yufkayı 15 e çıkarmış.

Özel okullar yeni kayıt için yüzde 15 enflasyon + 5 = 20 artış yapıyor.

Say say bitmez.

Konuttaki kira ve yüzde 25 e varan değer artışlarını hiç saymıyorum.

Zamlar çok insafsız geliyor. Alıştıra alıştıra değil bodoslama yapıyor piyasa.

Herkes piyasaya uyuyor, kimse kendini ezdirmiyorken yine suçlu servet kaybına uğrayan mevduat yatırımcısı olacak.

İşin ilginç yanı bu zamlar talebin az olduğu pandemi döneminde ve dolar taban yaparken yaşanıyor.

Ancak bakalım TUİK, bu artışlara ek olarak onca vergi artışına karşın kaç açıklayacak?

Biz de burada (o da belki bir kaç olacak olan yüzde 17-18, ki neti şimdilik yüzde 5-10 daha düşük) mevduat faizini konuşuyoruz.

Sizce dolar 2020 sonunda 7 lere gelmek şöyle dursun gerçekten bu fiyatlarda kalır mı?
    KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
    Sadece Kendi Düşüncelerimdir. Buna göre işlem yapmayınız.

3.  Alıntı Originally Posted by virtue Yazıyı Oku
    MB Başkanı kimsenin inanamadığı şekilde yılsonu enflasyon tek rakamlı olacak deyip ancak olmazsa biz yine de reel faiz vermeye devam edeceğiz iması yaptı, dolar taban...

Tüm sütle ilgili gıdalar şaha kalkmış. Piyasayı her dail üzerine yazdığı etiketleri ile aşağı çeken Sütaş yoğurdu 1 haftada 12.5 TL den 16 ya çıkarmış. Kaşarını 38 TL den 47 ye çıkarmış.

Say say bitmez.

Herkes piyasaya uyuyor, kimse kendini ezdirmiyorken yine suçlu servet kaybına uğrayan mevduat yatırımcısı olacak.

İşin ilginç yanı bu zamlar talebin az olduğu pandemi döneminde ve dolar taban yaparken yaşanıyor.

Ancak bakalım TUİK, bu artışlara ek olarak onca vergi artışına karşın kaç açıklayacak?

Biz de burada (o da belki bir kaç olacak olan yüzde 17-18, ki neti şimdilik yüzde 5-10 daha düşük) mevduat faizini konuşuyoruz.

Sizce dolar 2020 sonunda 7 lere gelmek şöyle dursun gerçekten bu fiyatlarda kalır mı?
    Dolar tüm para birimlerine karşı değer kayb etmekte. Dolar endeksi, dxy, den takip edebilirsiniz. Dolar / TL nin sakin seyri bu yüzden. Bir süre daha böyle devam edecek diye düşünüyorum. Dxy yi takip ediniz, o şahlanırsa yandı gülüm keten helva. Ytd.
    Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by kafkaf Yazıyı Oku
    Dolar tüm para birimlerine karşı değer kayb etmekte. Dolar endeksi, dxy, den takip edebilirsiniz. Dolar / TL nin sakin seyri bu yüzden. Bir süre daha böyle devam edecek diye düşünüyorum. Dxy yi takip ediniz, o şahlanırsa yandı gülüm keten helva. Ytd.
    #DXY #matriks http://share.matriksdata.com/share.a...01302251163047

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by virtue Yazıyı Oku
    MB Başkanı kimsenin inanamadığı şekilde yılsonu enflasyon tek rakamlı olacak deyip ancak olmazsa biz yine de reel faiz vermeye devam edeceğiz iması yaptı, dolar taban...

Say say bitmez.

Sute %25 zam yapti ulusal sut konsey....

https://ulusalsutkonseyi.org.tr/2019...ari-2019-2583/

Yapilmasa olmazdi, sut inekler topluca mezbahaya gonderiliyordu son aylarda..

Yem pahalandi sut uretmek karli olmamaya basladi..

Tabii baska giderleri de var ureticinin...

Uretim ucuz ve bol olmayinca fiyatin yukselmesi de kacinilmaz oluyor..

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

6.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Teşekkür ederim. Dolar/TL deki sakinliği çok güzel açıklıyor. Bu sakinliği MB nin faizi sabit tutmasına bağlayanlara hayret ediyorum :-)
    Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

enflasyonu esas tetikleyen dolardaki artış oldu. bu sadece dolara bağlı maliyet enflasyonundan değil. türk halkının mevduatının yarısının döviz de olmasından kaynaklanıyor: zira alım gücünde bir azalma olmadı, pahalanan fiyatlarda dahi alımını tamamen kesmedi. akla zarar fiyatlardaki araba , ev alımını sürdürdü. biri yer biri bakar olur mu? kim elinde ne varsa o da o ürüne zammını koydu. işin kötü tarafı doların tekrar artması ile bu kısır döngü devam edecektir.

8.  Alıntı Originally Posted by şef Yazıyı Oku
    enflasyonu esas tetikleyen dolardaki artış oldu. bu sadece dolara bağlı maliyet enflasyonundan değil. türk halkının mevduatının yarısının döviz de olmasından kaynaklanıyor: zira alım gücünde bir azalma olmadı, pahalanan fiyatlarda dahi alımını tamamen kesmedi. akla zarar fiyatlardaki araba , ev alımını sürdürdü. biri yer biri bakar olur mu? kim elinde ne varsa o da o ürüne zammını koydu. işin kötü tarafı doların tekrar artması ile bu kısır döngü devam edecektir.
    enflasyon doları tetikler. faiz, sebep değil sonuçtur.

Sayfa 140/1009 İlkİlk ... 4090130138139140141142150190240640 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •