Originally Posted by
virtue
MB Baþkaný kimsenin inanamadýðý þekilde yýlsonu enflasyon tek rakamlý olacak deyip ancak olmazsa biz yine de reel faiz vermeye devam edeceðiz imasý yaptý, dolar taban...
Bugün markette fiyatlarýn inanýlmazlýðýna þahit oldum.
Tüm sütle ilgili gýdalar þaha kalkmýþ. Piyasayý her dail üzerine yazdýðý etiketleri ile aþaðý çeken Sütaþ yoðurdu 1 haftada 12.5 TL den 16 ya çýkarmýþ. Kaþarýný 38 TL den 47 ye çýkarmýþ.
Kooperatif satýþ maðazasýndaki görevli beyaz peynir 21 den 29 a çýktý dedi.
5 lt.lik yað ucuzluk marketlerinde 56 dan 60 a çýkmýþ.
Yufkacý geçen hafta 12 ye sattýðý yufkayý 15 e çýkarmýþ.
Özel okullar yeni kayýt için yüzde 15 enflasyon + 5 = 20 artýþ yapýyor.
Say say bitmez.
Konuttaki kira ve yüzde 25 e varan deðer artýþlarýný hiç saymýyorum.
Zamlar çok insafsýz geliyor. Alýþtýra alýþtýra deðil bodoslama yapýyor piyasa.
Herkes piyasaya uyuyor, kimse kendini ezdirmiyorken yine suçlu servet kaybýna uðrayan mevduat yatýrýmcýsý olacak.
Ýþin ilginç yaný bu zamlar talebin az olduðu pandemi döneminde ve dolar taban yaparken yaþanýyor.
Ancak bakalým TUÝK, bu artýþlara ek olarak onca vergi artýþýna karþýn kaç açýklayacak?
Biz de burada (o da belki bir kaç olacak olan yüzde 17-18, ki neti þimdilik yüzde 5-10 daha düþük) mevduat faizini konuþuyoruz.
Sizce dolar 2020 sonunda 7 lere gelmek þöyle dursun gerçekten bu fiyatlarda kalýr mý?
Dolar tüm para birimlerine karþý deðer kayb etmekte. Dolar endeksi, dxy, den takip edebilirsiniz. Dolar / TL nin sakin seyri bu yüzden. Bir süre daha böyle devam edecek diye düþünüyorum. Dxy yi takip ediniz, o þahlanýrsa yandý gülüm keten helva. Ytd.
Burada yer alan yorumlar, kiþisel görüþlere dayanmaktadýr. Bu nedenle, yatýrým veya al/sat tavsiyesi olarak deðerlendirilmemelidir.
Yer Ýmleri