Sayfa 641/996 İlkİlk ... 141541591631639640641642643651691741 ... SonSon
Arama sonucu : 7962 madde; 5,121 - 5,128 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz X

Alıntı Originally Posted by Pscyokinesis Yazıyı Oku
    Temizlik malzemesi satan yerler .

Mesela kostik namıdeğer lavabo aç .

Bunun gibi malzemeler gibi

Ora kadar kalabalık değildir ama 100 TL ye lezzetli baklava kadayıf satanlarda öğlen 2- 3 den Sonra 150 TL civarı satan 5-6 dan sonra kalmıyor bizim burada hiçbir şey .

Az mı üretiyorlardır onu bilemem tabi
    hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
    Bizde ankara aydınlık evlerde cevrelı caddesıne yeni dukkanlar acıp kapanıyor. kac ay dayanacak dıye iddasına girerdik. Künefeci acılmıstı gecen sene tabagı 20 tl ıdı kalıtelı malzeme ıle dortdortluk yapıyordu. Kunefemizi yedıkten sonra bu buraya fazla dedık 2 ay dayanır dedık 3 ay dayanabıldı. Onun karsısınada şarkuterıcı acıldı et ürünleri cogunlukta idi sucuk salam jambon onada 3 ay omur bictik oda gitti. Sok market acıldı oda gitti. 50 metrede bir zincir marketler var baska is yapan yok artık...ekonomi gecen seneden beri kotu ama dıllendıren yoktu. seneye daha cok durum vahım olabılır

Alıntı Originally Posted by Pscyokinesis Yazıyı Oku
    Arkadaş söyledi biraz önce semtinde baklavacı da 50-60 kişi kuyrukta imiş .

Ben de dün asitçide kuyruktaydım 15-20 kişi vardı önümde .

Millette para yoksa bu kuyruklar nasıl oluyor peki

hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
    baklavayı geçtim de, 300-500 bin e arabaları ben mi alıyorum. beyaz eşya üreticileri bu satışları nasıl yapıyor. 1 milyona evleri kim alıyor. demir, beton arttı diye ev fiyatları arttı. arsa sahipleri de aynı zammı yaptı, aynı şekilde tarla. parası olmayan köylü, kentlinin de tarlası var. bu kesiminde zenginliği arttı.
    tr nin ekonomisi üretim ekonomisi değil ki, korona dan çok etkilensin. rant ekonomisi, özellikle inşaat. hele hele devlete iş yapıyorsan ballı börek. diğer taraftan mevduatın yarısı dövizde. bunların sahipleri birkaç yıldır zenginleme dimi?
    elbette bu ülkenin zor geçinen insanları var. ama çoğunluğun kendinde yoksa, köyden desteği var.

3. Market muhabbetine girmem lazım, muhabbetten kopacam yoksa...

Bugün kafama takıldı, Sütaş yoğurt yağlı 7 TL, Sütaş kaymaksız yoğurt 8.5 TL

Ula dedim bu nedir?

Toplanan veriler;

Yoğurt Verimi:

TSE ye göre yoğurtlarda % 12 yağsız kuru madde bulunması gerekmektedir. Yoğurt üretimine alınan sütlerde genelde yağsız kuru madde oranı ise % 8 dir (NOT 1). Buna göre;

(12-8)/12= 0,33 oranında su uçurulacak veya;
    (12-8)/96 (*)= 0,04 oranında yağsız süt tozu ilave edilecektir (Sütün % 4 ü oranında süt tozu ilave edilir).

Yağsız süt tozundaki yağsız kuru madde oranı Gıda Maddeleri Tüzüğüne göre %96 dır. İşletmeler çalışma programlarına göre belli bir yüzde su uçurup yoğurt sütü kuru maddesini Gıda Maddeleri Tüzüğüne ve TSE ye uygun hale getirebilmek için koyulaştırmak zorundadır. Koyulaştırma, süt tozu ilavesi, konsantre etme, ultrafiltrasyon, ters ozmoz, tereyağı, krema, sade yağ ilavesi ve homojenizasyonu ile elde edilebilir. Sonuçta yoğurtta olması gereken % 12 yağsız kuru madde nisbetini tutturabilirler.

Sonuç olarak;
    a) Evaporatörlerde süt suyunun kaybettirilmesi ile yapılan yoğurtlarda (% 33 su zayiatı ile) verim % 67 olarak alınır. Yoğurt özgül ağırlığı (en az 1,040) ortalama 1,042 olduğuna göre;

K (yoğurt)= 100 lt. süt x 0,67 x 1,042= 69,8 = 70 kg yoğurt hesaplanır.

b) Sadece süt tozu ilavesi ile yapılan yoğurtlarda verim, işlenen sütün % 100 ü olarak alınır (Yani işlenen sütün % 4 ü oranında süt tozu ilave edilir).

https://www.tobb.org.tr/SanayiMudurl...i/1/3112-5.pdf

7 TL süt fiyatı / 8.5 TL yoğurt fiyatı = %82,3 olduğuna göre;

Süt mü pahalı, yoğurt mu ucuz? Hadi bakalım

https://eksisozluk.com/migrosta-icki...4870?a=popular

burdakı yasanan olaya cok guldum

5. Süt işleme, paketleme maliyeti ile yoğurt işleme, paketleme maliyeti aynı dersek, süt tozu koyarak yapıldığı da anlaşıldığına göre, %4 süt tozu koyuluyorsa, sütü de %96 değil de %100 kabul edersek, süt tozunun kilo maliyeti ((8.5-7)/0.04) 37.5 TL olmalı..

Yani, eşit olmalı birim maliyet..

Bir de süzme peynir var..o tam muamma..Sütaş süzme peynir kilosu 25 TL...Süt peynir oranı daha karışık, tekniğine göre..

Peynir meynir değil bu, bildiğimiz lor...peynir altı suyundan yapıyor olmalılar..25 TL..

6.  Alıntı Originally Posted by eksina Yazıyı Oku
    Arkadaşın devletin kerhane işlettiğinden haberi yok sanırsam. Devlet yardımını da, -verilirse, almaması lazım. Gerçi bunların derdi içkiyleydi değil mi, mesele dikmek olunca, gevşer keman yayları..Canım o başka, o başka..

Alıntı Originally Posted by eksina Yazıyı Oku
    Bankanın verdiği maaş promosyonunu kabul etmeyip, bağış yapanlarda mevcut. Böyle şeyleri garipsemeyin.
    Burada tek kırmızı çizgi var. Eğer kendi bunu kabul etmeyip benimde almama engel bir durum yaratıyorsa o zaman işler değişir. Türkiye’deki temel problemde
    Bu değil mi zaten kendinle yetinmeyip başkasını kendine benzetmeye çalışma.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    O egeli ben değilim

Sayfa 641/996 İlkİlk ... 141541591631639640641642643651691741 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •