İşyeri kiralarında stopajı yatırma zorunluluğu kiracıya aittir. Eğer vergi dairesi sizden isteme gibi bir hata yaparsa mahkemeye vererek bu işten kurtulursunuz, aşağıdaki yazıda her şey açık açık anlatılmış:
https://www.hurriyet.com.tr/kiraci-v...-olacak-210180
Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.
ben sizin kadar tahsilli değilim
ortaokulla buraya kadar geldim
rahatsizlik verdiysem çıkarım yeni uye oldum ben
yazım imla kurallarını bilmesemde biliyormuş gibi yapamam yalanı sevmem sizde benim bildiklerimi bilemessiniz, rencide etmeyi sizin kadar iyi bilmem. benle muatab olmak istemeyebilirsiniz ama insanlarin içinde laf sokmasını iyi ogrenmisiniz.
bizim ortamımızda bir arkadaşımızın kusurunu kapatmasını ogrendik. imla kuralalrını bilmem ama sohbeti iyi bilirim bir fincan kahvenın hatrini bilirim. bundan sonrası sohbet okumayabilirsin..
1999 yılında askerdeydim birinin parası çalındı subay hepimizi cekti kimse hırsızı ele vermez ve herkez dayak yer sonra delikanlılık sayilir. calınan para cok degil asker harcligi işte 40 kişiyiz koguşta. öne bi adım çıktım, hırsızı ele vermek delikanlılık değilse bu adamı parasız bırakmakda namertlikltir. insanlar ona hırsız diye bakamaz oda burda bu acıyla yaşayamaz.. benım cebimde 5 lira var koyuyorum olan olmayana verir. hırsız utansın + parası calınan madur olmasın + nede gunaha ortak olayım dedim.
(hırsızın kim oldugunu biliyordum)
Son düzenleme : aykut32; 02-02-2021 saat: 03:30.
2021 yılında elde edilecek konut kira gelirlerinin 7.000 lirası gelir vergisinden müstesna. 2020 yılı gelirleri için bu tutar 6.600 lira idi.
yıllık gelir işyerinden 72 bin tl
+eurobond geliri , 12 bin dolar x 8 desek yıl sonu tahmını 100 bin tl yakındır.
172 bin tl denmı odeyecek yoksa işyeri vergiden muaf olduguna gore 100 bin tl gibi eurobond vergisimi öder.
bu soru hiç sorulmamış aydınlatabilecek olanlara teşekkurler.
sonradan edit: mantıken cevabı basit, ama eurobondun yerli yatirim aracı olmasın mantalitesi güdüldügünü düşündügüm için sordum
İşyeri kirası vergiden muaf olsaydı sadece 100 bin olurdu, ancak işyeri kirası vergiden muaf değil. Kiracı sizin adınıza stopaj yatırdığı için size vergi çıkmıyor. Muafiyet ile aynı şey değil. Eurobond gelirini de ekleyince vergi çıkacaktır. Vergiden muafiyet söz konusu olmadığı için toplam 172 binin vergisi verilecektir.
Saygılar.
Merhaba,
Hazine’nin ihracı ile ilgili duyuru ekte olup,
3 yıl vade, 2.80% ile EUR Dibs ve kira sertifikası ihraç edilecektir. 3 Şubat 13.30’a kadar talep toplama yapacağız.
Bilgilerinize sunarız,
Garanti yatirim ozel bankaciliktan gelen mail...
Syg,
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
Yer İmleri