Originally Posted by
temelreisim
Dolar Tl de büyük balon şişti yazdığımda , 8.20 ler civarıydı,
Dünya piyasalarında Altın balonu şişirildiğinde, balon fena şişti dediğimde altın 500-540 tl civarıydı
İkinci el oto fiyatları balon gibi şişti dediğimde , ikinci el oto fiyatları olması gerekenin 2 katıydı..
Tv lerde orda burda kamiller, fibonaci yok teknik analiz yok pnomatik analiz derken ben bana göre kendi matematiğime göre olması gerekeni yazmıştım. Sonuçta;
Herkesin kendi parası kendi fikri.
—//
Bu Altın ı 650 $ a topraktan, dereden çıkaran ülkeler de var
950 dolara da, 1000 $ a da.
Piyasada şu an 2-3 misli fiyata işlem görüyor. Ülkelerin merkez bankaları alıyo , kamil o kadar Merkez bankaları prof. Tan daha mı iyi biliyon derseniz de haklısınız. Lakin gerçek bu, maliyetinin 2-3 misli fiyata piyasada işlem görüyor bana göre balondur, size göre, global piyasaya göre değildir.
Dolar, ise , cari denge cari açık-fazla ve arz talebe göre fiyatlanır. 6.70 ler normal gibi görünüyor, balon kısmı epey söndü..
İkinci el araba ise, sıfır arabaların motor kaporta , işçilik şu bu vs total maliyeti belli.
İkinci ele düşünce olması gereken ikinci el fiyatları da belli.
Halen ikinci el oto da yüzde 50-60 balon fiyatlama var bana göre. Kısmen düşse de balon daha tam sönmedi. Fabrika üretimleri arttıkça orda da balonun iyice sönmesi lazım.
Unutmayın ; para ve altın, ticarette kullanılan, takas aracıdır
Normalde yatırım aracı değildir.
Gerçek yatırım aracı, şirketlerin senetleridir.
Hayatta her malın bir ederi gideri vardır
Bu eder gider, grafiklere göre değil
Maliyet ve arz-talebe göre fiyatlanır.
Saygılar.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Yer İmleri