MSCI endeksinden çıkarıldığı gün karanlık odada 21 TL fiyatli 19 milyon lot satış olmuştu.

Bu satışın önemli bir kısmını yine yabancı karşılamıştı. Muhtemelen satisi yapanlar alt fonlarına ve/veya anlaşmalı kisi/kurumlara verdiler malı. Alanların bir kısmı gonulsuz/emrivaki aldıkları için fazladan aldıkları malı piyasaya yediriyorlar.

AEFES, güçlü ellerde toplanmadı.

MSCI satindan piyasaya gelen mal hala tam konsolide olmadı.

Kısa vade bir hisseyi götüren yan faktörler çok zayıf. Bu yüzden endeks düşerken tam düşüyor.

Ama, birileri elinden tutmadığı için ve de ağır kağıt olduğundan belini doğrultup ayağa kalkması zaman alıyor.

Öyle veya böyle bu hissenin 2021'de pandemi etkisinin de bitmesiyle birlikte güçlü bilanço performansı göstermesini bekliyorum.

Sirketin ve Anadolu grubunun son üç yılı döviz kredilerinin kur farklarıyla heba oldu.

Dövizli krediler en az 10 yıl geriye götürdü grup ve hisselerini.

CCOLA ve AGHOL ve MIGROS, düştüğü çukurlardan çıktı.

Sıra bunda...

Genel endekste bozulma olmazsa AEFES de hak ettiği yerlere bu yıl gelir diye umuyorum.

Herkese saygılar...

Alıntı Originally Posted by newroninnea Yazıyı Oku
Hsbc ve city 1 milyon lot serbestten boşalttı. Bedelsiz haberi bugün yarın gelirse şaşırmam. Efesin 50. yılı bu sene. Yoksa 30 kusur fiyat çekenler serbestten niye mal kussun?yatırım tavsiyesi değildir. Yılların yaşattığı ve öğrettiğini yazdım buraya