Sayfa 705/996 İlkİlk ... 205605655695703704705706707715755805 ... SonSon
Arama sonucu : 7962 madde; 5,633 - 5,640 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz X

1.  Alıntı Originally Posted by Achiles Yazıyı Oku
    Doğru soru şu zannımca, bunlar yüksek faiz ve kur çıkış garantisiyle, bi 20-50 milyar dolar daha bulabilir mi, belki de buldular giriyor şu an sisteme? Dolar bazında sabit getirili uzun vadeli bono çıkarabilir mi?

Bu faizlerle reel ekonomi nerede patlak verir, kredi ödemeleri başlıyor herhalde. Geri dönüşler sıkıntılı olacak diyorlar.

Bu koronavirüs etkisi kontrol altına alınabilir mi?

Hepsi olumluysa bu soruların 1-2 yıl daha kazanabilirler. Sonrası, sonra
    Bence kanalistanbul ABD savaş gemilerinin Karadeniz e çıkması için lazım ve gönderdikleri para ve rahatlamanın arkasında bu olabilir , yoksa 50 defa bizi krize sokmuslardi , turizm geliri yok ve dağ gibi borç var tabii sadece tahmin bilemeyiz.

2.  Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    2000 yılında 6 liraydı.Bugün gram 410 oldu diye millet yandık battık diyor.1970 de ons altın harekete 35 dolardan başladı 8 yılda 850 dolara gitti.
    70lerin demografik/sosyal yapısı yok ama... ne de gelir dağılımı..
    70 lerde fakultede sınıflarda adam vuruyorlardı..
    nufusta yaridan azdı..

3.  Alıntı Originally Posted by Desidero74 Yazıyı Oku
    NoorCM mi???
    değer katan bir kurum..

Alıntı Originally Posted by Zaf.Dogu Yazıyı Oku
    Para arzı yuzunden 11olursa...
    ohoo...
    sokaklar panayır olur..
    evlilik yüzüğü gaspından dolayı
    parmağa sütur atmaktan dikiş makinasına dönerim.. :he

olmaz kanısındayım..
    bazı şeylerin fiyatı direk sosyal olaylara sebep olur..
    mesela deneme..

5 yıla 15% faiz asgari ücret 5736TL
    dolar 14,3TL
    31.1 gram.. 11000 /31,1 = 353usd * 14.3 = 5047TL..

asgari ücret = 1 gram. hırsızlık 1-3 yil arası..
    1 evlilik yuzüğü 10gram.. karı koca paket 20 gram.. 20AY..

adam çaldığı yüzük kadar hapis yatmıyor..
    baklava çalsaydı 9 yıl yatarlardı ama.
    Asgari ücret 2800 lira ,adam gibi bir ev 500 bin,orta sınıf araba 300 bin lira,bir yağ 85 lira olmuş bunlar sosyal patlama yapmıyor da bizim gariban altın mı sosyal patlama yapacak,merak etmeyin bizim halk sağlamdır patlamaz.Dünya halklarına gelince ben bu forumda uzun süredir yazıyorum joker filminin sonunu iyi seyredin joker loading diyorum zaten.

Mühendis iki asgari ücrete ,doktor 3 asgari ücrete çalışıyor buna alışmış bir okumuş kesimimiz var,yahu bu ne iş bunca yıl okuduk ettik diye isyan da eden ben görmüyorum,aksine millet iş buldu mu asgari ücrete bile göbek atıyor,değişik bir döneme girdik valla.

Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Mühendis iki asgari ücrete ,doktor 3 asgari ücrete çalışıyor buna alışmış bir okumuş kesimimiz var,yahu bu ne iş bunca yıl okuduk ettik diye isyan da eden ben görmüyorum,aksine millet iş buldu mu asgari ücrete bile göbek atıyor,değişik bir döneme girdik valla.
    Kurbağayı usul usul haşladılar, ne olduğunu anlamadı bile.

7.  Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    bizim gariban altın mı sosyal patlama yapacak
    sosyal patlama demiyorum kriminal diyorum..
    valla az acilde nöbet tutsanız.. patlıyor mu kırılıyor mu görürsünüz.. ama altın yerine lundbeck hissedi almak gerek..

o dediğiniz rakkamların etkisi aşağıdaki gibidir.

kabaca 12milyon civari psikiyatriklik olan var.. kültürel sebeplerden 1:3 gibidir tedavi isteme oranı 36 milyonun durumu sakat denebilir. nufusun yarısı... tedavilik/destek ihtiyacında. kalanı da sosyal bulaşma yüzünden pek parlak değildir..

insidans kritik eşiği üstü olduğu/geçildiği için birileri çalkalamaya karar verirse..
    iyi tantana çıkar..

bu sadece bize has da değil.. bir çok ülke böyle.. mesela abd çekleri şirin olsun diye göndermiyor.

sonra ülkede neden herşey kayıyor..
    ahalinin ruh/akıl sağlığının ırzına geçilirse.. kayar.

Alıntı Originally Posted by Zaf.Dogu Yazıyı Oku
    sosyal patlama demiyorum kriminal diyorum..
    valla az acilde nöbet tutsanız.. patlıyor mu kırılıyor mu görürsünüz.. ama altın yerine lundbeck hissedi almak gerek..

o dediğiniz rakkamların etkisi aşağıdaki gibidir.

kabaca 12milyon civari psikiyatriklik olan var.. kültürel sebeplerden 1:3 gibidir tedavi isteme oranı 36 milyonun durumu sakat denebilir. nufusun yarısı... tedavilik/destek ihtiyacında. kalanı da sosyal bulaşma yüzünden pek parlak değildir..

insidans kritik eşiği üstü olduğu/geçildiği için birileri çalkalamaya karar verirse..
    iyi tantana çıkar..

bu sadece bize has da değil.. bir çok ülke böyle.. mesela abd çekleri şirin olsun diye göndermiyor.
    Sn zaf doğu ben zaten doktorum,konulara vakıfım,o yüzden gidişat iyi değil,tantana çıkacak diye uzun süredir yazıyorum.

Sayfa 705/996 İlkİlk ... 205605655695703704705706707715755805 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •