Topic trendi 3 ncü dalgada, oku oku bitmedi maşşallah
Mevzu ney altın mı? Üretim maliyetinden ziyade arz problemi varmış, altyapıya yatırım yapılmamış falan filan..Zerohedge'de vardı geçenlerde. Dediğim gibi erenler istemiyor daha fazla artmasını, US30Y ve altın grafiğini üst üste koyun bakın, 2.5 a doğru yükselirse faizler, 1565 lere, 4.5 a doğru kalkarsa, altın mort. Tahminim faizlerin keskin düştüğü seviye 2.5 lar, altının da tam regular flat çizip hareketini bitirmişken, faiz keskin düşüşüne verdiği tepki formu var. Hah tam o formun başlangıcına kadar çekilebilir. Ama faizler 2.5 un üzerine çıkmayacaksa, yatay takılır, kriz bekler.
Dolar da, ben MB yerine olsam daha da aşağıya salmazdım, 7 dip 7.5 arası sıkıştırırdım, gittiği yere kadar, biraz daha düşerse 6.85 lere filan, girdiği gibi kaçıverir yabancı fırsat verilmiş olur. 6.85 leri sert görüp 7-7.5 arasına da yerleşebilir. Hala yabancı girişi bekleyeceksin, doları 6.80 e düşüreceksin, adam 6.80 den dolar bozup TL ye dönüp sonra kaçtan yerine koyacak. Bence tabi. Seviye düşürüp DTH direncini kıracağına, zamanca genişleyerek kırmalı direnci, daha da düşürmeden.
Yer İmleri