Sayfa 18/1002 İlkİlk ... 816171819202868118518 ... SonSon
Arama sonucu : 8015 madde; 137 - 144 arası.

Konu: Viop-XXXI

1. Sayın verge, bilgilendirme için teşekkürler, 600 bin TL bana göre çok para ama büyükler için çerez parası, daha çok kazanacağı bir alanda baş döndürüp kafa karıştırmak için 600 bin değil 6 milyon bile feda edilir, nasılsa geri dönüşü katmerli olacaktır.

2. VİOP30 09:30 - 17:21 arası alanlar/satanlar...

17:21 - 18:15 arası alanlar/satanlar...

09:30 - 23:00 arası alanlar/satanlar...

18:15 - 23:00 arası alanlar satanları program gösterse daha güzel olacaktı, ona 09:30 - 23:00 kümülatifinden ulaşacağız artık...

Şimdi benim yorumum şöyle; olay hiç de karşı bacak marşı bacak gibi görünmüyor...

09:30 - 17:21 arası: Herşey sütliman hiçbir sorun yok, o saate kadar longlayanlar genelde şort ağırlıklı kurumlar yani poz kapama yapıyorlar, 1.650 direncinin kırılacağına dair derin bir inanış var. Long taraftakilerin alış ortalaması dikkat ederseniz bir hayli yüksek longculardan güzel trade etmiş olan sadece YAPI KREDİ. Şort taraftakiler genel olarak long ağırlıklı kurumlar, kar al yapıyorlar, ama tadında, kontrat sayıları öyle abartı değil, TACİRLER, TEB, CS güzel trade etmiş ortalamaları gayet makul, GCM ile MEKSA bayağı kötü trade etmiş, ben zaten GCM' nin başarılı trade ini hiç görmedim...

17:21 - 18:15 arası: İŞ YATIRIM ve TERA terörü baş gösteriyor, ama benim okuduğum ilk hareketi İŞ başlatıyor sonra TERA' nın robotu tetikleniyor. İki kurum yaklaşık 25.000 kontrat şort yapıyor 1.627 ortalama ile, bunu bu dakikaya kadar şort olan TEB ve TACİRLER ayrıca OYAK, YFAS, AK karşılıyor, beni en çok üzen TACİRLER; tıpkı ky gibi 17:21' kadar mükemmel trade etmiş sonra s..mış...

18:15 - 23:00 arası: Genel pastada çok bir değişme yok sadece TEB 6.000 kontrata stop yaparken, İŞ 6.000 kontrat kar al yapıyor...TEB' in zararı 600.000 TL, İŞ' in karı 900.000 TL...

3. Bu yukarıda yazdıklarım VİOP tarafında yaşananlar...

Bir de spot tarafında yaşananlar var...

Ortalık bu kadar toz dumanken BOFA yaklaşık 300 mn TL açığının tamamını kapatıyor...

VİOP' ta gerçekleşen olayın spot tarafında hiçbir şekilde karşılığı yok...

Bu söylediklerimden sakın pazartesi iyi açar/kötü açar gibi yorum çıkartılmasın, 1 gün sonra ne olacağını ben nerden bileyim ???

Ama genel resimde kesinkes bir değişiklik YOK...

4.  Alıntı Originally Posted by JAS Yazıyı Oku
    Genel Cerrah olan ve borsadan uzak duran bir abimiz ile borsa-göstergeler hakkında konuşuyorduk. Göstergelerin büyük paranın izi olduğunu, doğru yorumlanır ise büyük paradan düşen kırıntıların küçük yatırımcıya yeteceğini anlatmaya çalışıyordum.
    Biliyor musun dedi, bir cerrah hikayesi vardır, anlatmaya başladı.

Doğu'da bir kasabada, acile, yaralı bir hasta getirmişler. Hasta yakını, ameliyata girecek doktor ile konuşurken belinden tabancayı çıkarmış, "Doktor, hastayı yaşatamazsan, kurşunu yersin" demiş. Doktor hasta yakınına bakmış, hikaye bu ya, niye ve neden hastanede taşıyor ise, o da belinden silahı çıkarıp masaya koymuş. "Ulan" demiş, "ameliyathaneden çıktığımda hastanın yaşayıp yaşamayacağını sen mi bilirsin, ben mi bilirim, bu durumda kurşunu kim yer".

Sonuç mu, ikna olmadı tabi ki [emoji16]

Lenovo P1a42 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Sayın jas

Her zamanki gibi süper

https://www.hisse.net/topluluk/showt...11#post2294811

Fıkra bu ya ...geçen yazıldı burda

Dünyaca ünlü kalp doktorunun arabası bozulmuş ve arabasını tamire götürmüş..Tamirci arabanın kaputunu açmış ve Doktora dönerek:
    -Size bi şey soracağım..Ben ve siz hemen hemen aynı işleri yapıyoruz..Örneğin ben şimdi özenle kaputu açacağım bir bakışta problemin nerede olduğunu anlayacağım,kapakçıkları temizleyeceğim,gerekirse kabloları ve motor yağını değiştireceğim..Hatta çok gerekli ise motoru çıkarıp yerine yenisini takacağım.. Söylermisiniz siz nasıl oluyor da milyon dolarlar kazanıyorsunuz ama ben meteliğe kurşun sıkıyorum..?
    Bunun üzerine Doktor tamircinin kulağına eğilmiş ve şöyle demiş :
    – Bunların hepsini motor çalışırken yapabilir misiniz?
    Hayat hoş gerisi boş

5. https://www.hisse.net/topluluk/showt...43#post5125243

Unuttu sanılmasın ..ben hiç bir şeyi ama hiç bir şeyi unutmam ..

Piyasa bunlara gerekeni yaptı ve ben o zaman online değildim ..yatsınlar kalksınlar sadece para kaybettiklerine dua etsinler ..
    Hayat hoş gerisi boş

6.  Alıntı Originally Posted by Verge Yazıyı Oku
    VİOP30 09:30 - 17:21 arası alanlar/satanlar...
    3 Şubat günü için de aynı saatler için verileri gönderir misiniz?

7.  Alıntı Originally Posted by Verge Yazıyı Oku

Şimdi benim anlamadığım; o kargaşada 1.300 şorttan 6.000 longa geçiyorsun ve iki saat sonra fikir değiştirip 600.000 TL zararı da kabullenip pozları kapatıyorsun, bunun sebebi nedir ???

TEB in akşam kapattığı pozların çoğunu İŞ karşılamış, İŞ' in hamlesi makul 17:21 - 18:15 arasında açtığı 15.000 şortun 6.000 ini kar al yapmış...

'' Haaa onlar karşılıklı sen bunu bilmiyorsun '' şeklinde sığ yorum yapacaklar lütfen hiç zahmet etmesin...

Bu kurumları tek bir kişi/trader gibi görmek şeklinde bir yaklaşım var hep... hiç anlamıyorum bunu ben... Binlerce hesap vardı, son gelenlerle artık milyonlarca oldu... TEB'den de İş'ten de alım/satım yapan binlerce kişi var, bazıları düşüşte stop olmuştur, bazıları long açmıştır, bazıları short arttırmıştır... bazıları bunu 18.10 öncesi yapmıştır bazıları 18.10 sonrası... farklı kişilerin farklı motivasyonları kendi hesapları kitapları var... bunun sonucunda ortaya çıkan artı veya eksileri "TEB önce long açtı sonra fikir değiştirdi kapadı" diye sanki TEB tek bir trader imiş gibi yorumlamanın imkanı yok...

bofa veya goldman filan olsa yine bir derece, onları nispeten kurumsal işlem olarak ve tek değilse bile az sayıda kurumsal trader olarak düşünmeyi anlarım da... iş yatırım, garanti yatırım, ak yatırım, teb vs vs... bunların her birinde binlerce farklı hesap var...
    Markets may remain irrational longer than you can remain solvent.

8.  Alıntı Originally Posted by Desperado Yazıyı Oku
    Bu kurumları tek bir kişi/trader gibi görmek şeklinde bir yaklaşım var hep... hiç anlamıyorum bunu ben... Binlerce hesap vardı, son gelenlerle artık milyonlarca oldu... TEB'den de İş'ten de alım/satım yapan binlerce kişi var, bazıları düşüşte stop olmuştur, bazıları long açmıştır, bazıları short arttırmıştır... bazıları bunu 18.10 öncesi yapmıştır bazıları 18.10 sonrası... farklı kişilerin farklı motivasyonları kendi hesapları kitapları var... bunun sonucunda ortaya çıkan artı veya eksileri "TEB önce long açtı sonra fikir değiştirdi kapadı" diye sanki TEB tek bir trader imiş gibi yorumlamanın imkanı yok...

bofa veya goldman filan olsa yine bir derece, onları nispeten kurumsal işlem olarak ve tek değilse bile az sayıda kurumsal trader olarak düşünmeyi anlarım da... iş yatırım, garanti yatırım, ak yatırım, teb vs vs... bunların her birinde binlerce farklı hesap var...

Şimdi siz diyorsunuz ki; Dün saat 17:21' de İŞ YATIRIM' dan işlem yapan binlerce kişi bir olup birlik olup ( redditçi hatta robinhoodçu olup) haydi şortlayalım dediler ve hepsinde de fikir birliği oluştu 15.000 kontrat şortladılar, aynı şey TERA yatırımda da oldu onlarda da fikir birliği sonucu 10.000 şortta karar kılındı...

Her ne hikmetse bu duygunun tam anlamıyla %100 tersi TEB ve TACİRLER' deki binlerce kişide oluştu...

Amerikalıların deyimiyle; '' Come on ''

Yine de saygı duyarım...

Sayfa 18/1002 İlkİlk ... 816171819202868118518 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •