Originally Posted by
Verge
Şimdi benim anlamadığım; o kargaşada 1.300 şorttan 6.000 longa geçiyorsun ve iki saat sonra fikir değiştirip 600.000 TL zararı da kabullenip pozları kapatıyorsun, bunun sebebi nedir ???
TEB in akşam kapattığı pozların çoğunu İŞ karşılamış, İŞ' in hamlesi makul 17:21 - 18:15 arasında açtığı 15.000 şortun 6.000 ini kar al yapmış...
'' Haaa onlar karşılıklı sen bunu bilmiyorsun '' şeklinde sığ yorum yapacaklar lütfen hiç zahmet etmesin...
Bu kurumları tek bir kişi/trader gibi görmek şeklinde bir yaklaşım var hep... hiç anlamıyorum bunu ben... Binlerce hesap vardı, son gelenlerle artık milyonlarca oldu... TEB'den de İş'ten de alım/satım yapan binlerce kişi var, bazıları düşüşte stop olmuştur, bazıları long açmıştır, bazıları short arttırmıştır... bazıları bunu 18.10 öncesi yapmıştır bazıları 18.10 sonrası... farklı kişilerin farklı motivasyonları kendi hesapları kitapları var... bunun sonucunda ortaya çıkan artı veya eksileri "TEB önce long açtı sonra fikir değiştirdi kapadı" diye sanki TEB tek bir trader imiş gibi yorumlamanın imkanı yok...
bofa veya goldman filan olsa yine bir derece, onları nispeten kurumsal işlem olarak ve tek değilse bile az sayıda kurumsal trader olarak düşünmeyi anlarım da... iş yatırım, garanti yatırım, ak yatırım, teb vs vs... bunların her birinde binlerce farklı hesap var...
Markets may remain irrational longer than you can remain solvent.
Yer İmleri