Sayfa 93/1002 İlkİlk ... 43839192939495103143193593 ... SonSon
Arama sonucu : 8015 madde; 737 - 744 arası.

Konu: Viop-XXXI

Güney Kore'de 12 yaşındaki çocuk yatırımcı 'rekor' gelir elde etti
    Güney Kore'de 12 yaşındaki Kwon Joon, hobi olarak başladığı hisse senedi satın alma işinden yüzde 43'lik gelir elde edince ülkesinde perakende ticaretin simgesi haline geldi. Joon, ABD'li milyarder yatırımcıya atıfta bulunarak "Rol modelim Warren Buffett" diyor.

12 yaşındaki yatırımcı, geçen sene nisan ayında annesini yaklaşık 22 bin 400 dolarlık bir birikimle perakende ticaret hesabı açmaya ikna etti. Ancak günlük ticaret yerine, yatırımını uzun vadede kar sağlayacak şekilde planladı.

Güney Kore’nin Joon gibi "değer yatırımı" peşinde olan genç yatırımcıları, koronavirüs pandemisinin ortasında perakende ticaretinin yükselişine öncülük etti. Bu gençler artık önceki senelerin aksine ülke hisselerinde işlem gören toplam değerin üçte ikisinden fazlasını oluşturuyor.

Ülkede hisse senedi piyasaları, eğitim sistemi nedeniyle hayal kırıklığına uğramış ebeveynleri ve evden çalışan Y kuşağını cezbetmeye de devam ediyor.

En büyük destekçisi annesi

Joon’un en büyük destekçisi de annesi. "Bu çağda bir üniversite diplomasının bu kadar önemli olup olmayacağını merak ediyorum" diyen anne Lee Eun-joo, oğlunun tutkusuna saygı duyduğunu söylüyor.

Lee ayrıca iyi bir eğitimin bile oğlunu azalan iş fırsatlarına karşı silahlandırmayacağından da endişe duyduğunu dile getiriyor.

'Üniversiteye gitmek yerine yatırımcı olmayı tercih ederim'

Joon'un geçen yıl salgın nedeniyle okulların kapanması sırasında yaptığı alım listesi, Güney Kore'nin en büyük mesajlaşma uygulaması operatörü Kakao Corp.'tan teknoloji firması Samsung Electronics Co. ve Hyundai Motor'a kadar uzanıyor.

Röportajında hayır işleri de yapmak istediğini söyleyen genç yatırımcı "Seul Ulusal Üniversitesi gibi iyi okullara gitmek yerine, büyük bir yatırımcı olmayı tercih ederim" diyor.
    Sen af yolunu tut, bağışla, uygun olanı emret, bilgisizlere aldırış etme.

2.  Alıntı Originally Posted by mert45 Yazıyı Oku
    https://www.hisse.net/topluluk/showt...71#post5146971

Gene olmadı ..neyse ..

Sevgili bulut,gundwane
    Aksiyon başlarken mesaji attım çıkarken de attım okuyana 1000 puan başkan.

Endeks kritik yerde, buna düşüşün onayı olarak bakarız hafta kırmızı giderse, yok 1650 üstü kapanislar gelirse tepeye tekrar da gidebilir, tarafsızca tahmin etmeden risk almadan incelemek lazım. Buradan yukarı gidecek ise bu yerli ile mümkün değil, yabancının bankalarda özellikle montanlı alımları gelir mi bence soru bu.

Xcop için her türlü olumsuzum ama bilanço odaklı ucuz bulduğum birkaç kağıdı tutuyorum hala, keşke xcop olmasalardı ama teknik analizle temeli kafamda ayrı yerde tutuyorum temele göre aldıysam tekniğine açıkçası bakmıyorum teknik bence olabilecek en kısa vadede kullanışlı uzadıkça başarısı azalan bir yöntem. Viop 1 dk işlem yapıyorum 5 lige de uzun vade olarak bakıyorum teknik en uzun günlük hatta 4 saatlik bence...

Borsa yatay da olsa düşse de çıksa da ucuz kağıt ucuzdur tutmakta beis yoktur bana göre...

SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3. Hocam yarın tutup 50 puan alır başka şey konuşuruz 50 puan basar başka şey konuşulur stoplu dikkatli hatta geceye flat gitmekte fayda var.
     Alıntı Originally Posted by Dr.Trend Yazıyı Oku
    Bugün umarım herkes için iyi geçmiştir. Grafikteki dip oluşumu (saatlikte) hediyesini verdi tepe oluşturmaya döndü. Yeşil yükseliş kanalı ısrarla içine almıyor oralarda farkettiyseniz spot/vadeli marjını vadeli lehine arttırıyorlar ki alıcıya aradaki faiz maliyetini ödetiyorlar.

Piyasamızın hareketleri oldukça manipülatif olduğu için bugün kapanıştan itibaren sadece SHORT/FLAT e döndüm. Sevgili ABKA nın önerisiyle. Piyasanın son demlerine geldiğimizi düşünüyorum. Tekrar 1725 üzerine kadar alışa geçmeyi düşünmüyorum. Umarım planlarıma sağdık kalırım.

Grafik üzerindeki çizgileri değiştirmeden devam ediyorum. Herkese geçmiş olsun.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

4.  Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Aksiyon başlarken mesaji attım çıkarken de attım okuyana 1000 puan başkan.

Endeks kritik yerde, buna düşüşün onayı olarak bakarız hafta kırmızı giderse, yok 1650 üstü kapanislar gelirse tepeye tekrar da gidebilir, tarafsızca tahmin etmeden risk almadan incelemek lazım. Buradan yukarı gidecek ise bu yerli ile mümkün değil, yabancının bankalarda özellikle montanlı alımları gelir mi bence soru bu.

Xcop için her türlü olumsuzum ama bilanço odaklı ucuz bulduğum birkaç kağıdı tutuyorum hala, keşke xcop olmasalardı ama teknik analizle temeli kafamda ayrı yerde tutuyorum temele göre aldıysam tekniğine açıkçası bakmıyorum teknik bence olabilecek en kısa vadede kullanışlı uzadıkça başarısı azalan bir yöntem. Viop 1 dk işlem yapıyorum 5 lige de uzun vade olarak bakıyorum teknik en uzun günlük hatta 4 saatlik bence...

Borsa yatay da olsa düşse de çıksa da ucuz kağıt ucuzdur tutmakta beis yoktur bana göre...

Dün konuşmuştuk zaten...gerek yoktu da neyse ..

Sana güvenim tam ..)

Alıntı Originally Posted by mert45 Yazıyı Oku
    Öyle olduğunu biliyorum ..sen samimi bir arkadaşsın ..hep böyle kalman dileği ile ..

https://www.hisse.net/topluluk/showt...81#post5146981
    https://www.hisse.net/topluluk/showt...02#post5147002
    Hayat hoş gerisi boş

5. Estf.

2000 lot çevirmişim 50 lot ile, kazanç tatmin edici ama yine mutsuzum yine beceremedim yine bir sürü yerde yanlış yaptım bu nasıl pislik bir işse kazansan da mutsuzsun kaybedersen duble mutsuzsun bunu sisteme bağlayıp cikamazsam bana yazıklar olsun ömür gitti ekran başında...
     Alıntı Originally Posted by mert45 Yazıyı Oku
    Dün konuşmuştuk zaten...gerek yoktu da neyse ..

Sana güvenim tam ..)

https://www.hisse.net/topluluk/showt...02#post5147002

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    T.C. - duhul EYLÜL 2005
    Gönderi
    14,255
    VOB iş değil.Fena kazanmıyorum ama bedeli ağır.Gece fdowa bak.saat 8-9 da kalk senaryo hazırla.ve gece 23 e kadar aklın-gözün VOBDA.

DIŞARI ÇIKAMAZSIN.BEDELİ BİR HAYAT.SERMAYE BİRAZ DAHA ARTSIN vobu tamamen bırakacağım.

HİSSEDE YILDA %40-50 YAPMAK ÇOK TATMİN EDİCİ.

Alıntı Originally Posted by Dr.Trend Yazıyı Oku
    Bugün umarım herkes için iyi geçmiştir. Grafikteki dip oluşumu (saatlikte) hediyesini verdi tepe oluşturmaya döndü. Yeşil yükseliş kanalı ısrarla içine almıyor oralarda farkettiyseniz spot/vadeli marjını vadeli lehine arttırıyorlar ki alıcıya aradaki faiz maliyetini ödetiyorlar.

Piyasamızın hareketleri oldukça manipülatif olduğu için bugün kapanıştan itibaren sadece SHORT/FLAT e döndüm. Sevgili ABKA nın önerisiyle. Piyasanın son demlerine geldiğimizi düşünüyorum. Tekrar 1725 üzerine kadar alışa geçmeyi düşünmüyorum. Umarım planlarıma sağdık kalırım.

Grafik üzerindeki çizgileri değiştirmeden devam ediyorum. Herkese geçmiş olsun.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    1720 gelme ihtimali çoooooook zor.....gündemde izin vermez gibi....
    Sen af yolunu tut, bağışla, uygun olanı emret, bilgisizlere aldırış etme.

8.  Alıntı Originally Posted by ABKA Yazıyı Oku
    VOB iş değil.Fena kazanmıyorum ama bedeli ağır.Gece fdowa bak.saat 8-9 da kalk senaryo hazırla.ve gece 23 e kadar aklın-gözün VOBDA.

DIŞARI ÇIKAMAZSIN.BEDELİ BİR HAYAT.SERMAYE BİRAZ DAHA ARTSIN vobu tamamen bırakacağım.

HİSSEDE YILDA %40-50 YAPMAK ÇOK TATMİN EDİCİ.
    Dediğinde haklısın Abka.Ama telefondan takip edebilirsin. Ben öyle yapıyorum. Biraz sokakta acayip oluyor. Birden duruyorsun emir giriyorsun falan.
    18.00-19.00 arası yürüyüşümü yaptım. Genelde telden takip ederim.

Sayfa 93/1002 İlkİlk ... 43839192939495103143193593 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •