Sayfa 99/1002 İlkİlk ... 4989979899100101109149199599 ... SonSon
Arama sonucu : 8015 madde; 785 - 792 arası.

Konu: Viop-XXXI

1. Bir ilave daha...

Açığa satışın serbest olması, düşüş trendinde düşüşün momentumunu arttırır...

Başkaca da hiçbir etkisi yoktur...

Bir kez daha belirteyim: Hiçbir güç trendin karşısında duramaz...

Formasyon göre ıyı haber gelecek tuzak degilse.

3.  Alıntı Originally Posted by Verge Yazıyı Oku
    Ya şu açığa satış olayı sürekli dillendiriliyor, yok açığa satış olsaydı şöyle olurdu, yok böyle olurdu...

Bu arkadaşların kurduğu ( ki bence kesinkes yanlış olan) argümana göre açığa satış olsa, yan kağıtlar ya da bist30 dışı hisseler yükselemezmiş...

Bu tarz yorum yapan arkadaşlara sürekli içimden muhalefet ediyorum, ama artık bunu yazıya dökmenin zamanı geldi...

1 - Açığa satış zaten en serbest olduğu dönemde bile her kağıtta yapılamıyordu, belli bir grup hissede sadece açığa satış yapılabiliyordu, eski gruplama metoduna göre yanlış hatırlamıyorsam A grubu hisselerde vardı sadece gibi...

2 - Sığ hisselerde açığa satış olsaydı eğer son 9 aydır yaşadığımız momentumla bu kağıtlar şimdikinin bile iki katı fiyatlarda olurdu, sığ bir tahtada açık yapmak kendini açık hedef haline getirmek demektir çünkü...

3 - Bu sığ kağıtların hepsi sahipli, bu hisselere gazoz kapağıyla sahip olunmuyor, hepsinin sahibi patron, büyük spekülatör vs adamlar, bir hisseyi aldıktan sonra hisse emisyonunu an be an takip ediyorlar, böyle bir durumda açıkçı da varsa tahtada anasından emdiği sütü burnundan getirmeden bırakmazlar, ki bu da tahtanın logaritmik olarak yükselmesi ile sonuçlanır...

4 - Gel - gelelim çok yüksek likiditeye sahip bist30 hisselerine, ki bist30 pazarında 1 temmuz itibariyle açığa satış yasağı kaldırıldı, şimdi 1 temmuz itibariyle bazı bist30 hisselerinin fiyatı ile gördükleri zirve rakamını aşağıya yazıyorum...

- GARAN 8.50, gördüğü en yüksek 10.82, yani yükselişe engel olamamış açığa satış...

- YKBNK 2.47, gördüğü en yüksek 3.35...

- TSKB 1.32, gördüğü en yüksek 2.80, iki kattan fazla primlenmiş...

- KRDMD 3.30, gördüğü en yüksek 7.42, açığa satış serbest olduktan sonra %120 den fazla prim yapmış...

- EREGL 8.50, gördüğü en yüksek 16.50, açığa satış yasağı kalktıktan sonra neredeyse o da ikiye katlamış...

- PETKM 3.60, gördüğü en yüksek (bugün gördü) 5.45, tam %50 prim...

- SİSE 5.95, gördüğü en yüksek 8.20...

- ARCLK 20.0, gördüğü en yüksek 36.30, neredeyse iki kat...

- DOHOL 2.25, gördüğü en yüksek 4.27, neredeyse iki kat...

- KOZAL, GUBRF yazmıyorum bile...

Sen giden kağıtları yazmışsın diyeceklere peşin cevap: BİST30 un neredeyse yarısını yazdım zaten, inanın geri kalanların hepsi de primli, düşen ise hiç yok...

Şimdi açığa satışın yasak/serbest olmasının kağıt üzerinde düşüş yönlü bir baskı oluşturup oluşturmadığına siz karar verin...

Son bir not: Yükseliş trendinde hiçbir güç trendin karşısında duramaz...
    1. Açığa satış özel yasak gelmemiş her kağıtta vardı ama her aracı kurum izin vermezdi..
    2. ve 3. sığ hisselerde açığa satışla zamanında çok hisseyi yerle yeksan etmiş adamlar tanıyorum ben..bizzat tecrübeliyim..gözümle gördüm..yıllar önce mndrs hissesi mesela..Hatta sırf açık işi peşinde koşan arkadaşlarım vardı..soymen mesela bir zamanlar bunların gözde aracı kurumu idi..sonradan kapandı gitti bu kurum..hemen her kağıtta açığa izin verirlerdi..
    4. Bu saydığın kağıtların hemen hepsinde patron bademgiller yani tvf..cem mem de arkasını onlara yaslamış..açığa satışı da yapanlar "MUHALİF" kişiler veya gruplar değiller..Kendi açığını kendi çiziyo kendi basıyo kendi alıyor..Günlerdir burada yazıyorum BOFA tek bacaklı değil diye..

Açığa satış nedir..Nasıl ve ne zaman yapılır..?
    NEDEN yapılır..?

Bunları iyi irdelemek lazım..

Zaman zaman patron da açığa satış yapar ayrıca..Şimdi ise yapamıyorlar ve kendi mallarını devire devire yürüyorlar..
    Artık bu noktadan sonra açığa satış da gelir mi gelmez mi..
    Malın hepsini topladılarsa bunu da ödünç piyasasında vermezlerse nasıl açık olacak oralar ayrı mevzu..

Haa son bir soru..Eğer sizin ifade ettiğiniz gibi açığa satışın bir manası yoksa trend in önünde neden pandeminin başından beri açığa satış yasağı devam ediyor..lütfen cevaplayabilir misiniz?

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    T.C. - duhul EYLÜL 2005
    Gönderi
    14,255
    salı günü poz. kapattım ve hala FLAT bekliyorum.Hisse orta vade olduğundan ve DİZ ALTINDA ALIP OMUZDAN SATMAK istediğimden erken satmışsın önemli değil.

Ama vob çok dikkat etmek lazım.3.000 puan can yakar.trade sistemlere ters olmamak lazım.

5. Haber gelmedimi daha?

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    T.C. - duhul EYLÜL 2005
    Gönderi
    14,255
    Açığa satış gelsin çer çöp duman olur.Bu iş bilek güreşi ve blöftür.

ADAM 1 TL lik hisseyi 10 yapmış.Hem de 3-5 milyon dolarla.Bir babayiğit bu hisse bu fiyatı etmez deyip ters poz. alırsa görün hisseyi.

SPK da bunu bildiği için açığa satış belki de en uzun zamandır yasak..bıst30 da MSCI DEN KORKTUKLARI İÇİN KALDIRDILAR.

7. Ben buna trendi İNKAR diyorum...

Badem olsun, fıstık olsun, ceviz olsun farketmez ben para olmadan yükselen tahta görmedim, gören de yalan söylüyordur...

Cem mem dediğin adam PETKM e tarihi zirve yaptırdığında 100 mn lot mal aldı, yaklaşık 500 mn TL para bastı tahtaya, o gün BES fonlarından tut da yabancı kurumsal fonlara, ky ye kadar herkes malını sattı, CEM OKULLU da parasını bastırıp aldı...

Adam koca BİST i parasıyla dövdü resmen, her direnç çizgisini parayla kırdı...

O yüzden diyorum, hiç bir güç trendin karşısında duramaz diye, çünkü trendler parayla yapılır, bir tarafta sınırlı emisyona sahip hisse senetleri, diğer yanda neredeyse sınırsız miktarda para, alıcı hisseleri aldıkça emisyonu daha da düşer...

Siz hikayelere devam, badem olmasa bu hisseler yükselmezdi diye...

Badem, ceviz, fındık birinin gelip bu piyasayı yapması lazım kardeşim...

Bu nasıl saçma bir argümandır...

8. Piyasalari coşturacak cok kiymetli bir haber gelecek olsa şimdiye dillenmiş olurdu diye dusunuyorum..Dogalgaz mevzuunda gunler metreküpüne kadar konusuluyordu aciklamadan once..Piyasalari kaldiracak haber beklentisi en azindan 155 direncini gecirmez miydi ? coskuda mallari daha yukardan verirlerdi sanki..

Sayfa 99/1002 İlkİlk ... 4989979899100101109149199599 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •