Corona’ya Karşı Astım İlacı ve Çifte Maske Tavsiyesi
Astım ilaçları hastalığı sınırlıyor
Oxford Üniversitesi'ndeki araştırmacılar, astım hastalığında yaygın olarak kullanılan bir ilacın semptomların ortaya çıkmasından sonraki yedi gün içinde uygulanması halinde, COVID-19 hastalarının hastaneye yatma ihtiyacını ve iyileşme süresini azalttığı sonucuna ulaştı.
146 hastayı içeren 28 günlük çalışmaya göre, söz konusu tedavi yoğun bakım, acil servis ziyaretleri veya hastaneye yatma riskini normal bakıma kıyasla yüzde 90 azaltıyor. Evde budesonid ile tedavi edilen hastalarda ateşin daha hızlı düştüğü ve daha az inatçı semptomlar görüldüğü belirlendi.
ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) uzmanları tarafından yapılan araştırmalara göre, çift maske kullanılması ve maskenin yüze tam oturduğundan emin olunması, kişinin Corona virüsüne maruz kalma olasılığını önemli ölçüde azaltıyor.
Laboratuvar testleri, üç katlı tıbbi maskenin üzerine kumaş maske takılmasının ve tıbbi maskenin takma halkalarına, yüze sıkıca oturacak şekilde düğüm atılmasının, virüs taşıyan hava damlacıklarıyla enfekte olma riskini yüzde 90’dan fazla azaltmaya yardımcı olduğunu sonucunu ortaya koydu.
https://www.amerikaninsesi.com/a/cor...-/5774768.html
Yer İmleri