çözülme kimsenin umurunda değil. çünkü çözülecek bir şey yok. belki onlar çokomeldir.
çözülme kimsenin umurunda değil. çünkü çözülecek bir şey yok. belki onlar çokomeldir.
ÖZBEKİSTAN usd çıkışlarına sınırlama getirdi, 40-50 bin doların üzerinden yurtdışına çıkış yok, yani ithalat yapamıyorsun. Bu bile çözüm için atılan bir adımdır. Adam en azından bu listeden çıkmak istiyor. Bizde tam tersi listenin liderliğine gözümüzü dikmişiz.
Her insanın bir hayat karnesi olur. İş de buda bizim karnemiz. Sebep olanlara vesile olanlara yada daha doğrusu göz yumanlara hediye olsun.
tamamen katılıyorum sn. hkm.
ancak mb nin bu kontratlardaki amacı kardan zarardan ziyade yatırımcı psikolojisi ile oynamak.
dolar 8.50 lerde iken zararı nispeten fazla idi ancak mb nin geçen seneki yaklaşık 30 milyar TL karının yanında devede kulak.
şimdiki karı da keza öyle.
amaç büyük oranda yatırımcı algısının doların düşeceğine inandırmak .
şimdilik bunu bir nebze sağladılar en azından yabancı yatırımcı için.
Rezervi eksi olduğu için maliyeti de DÜŞÜK tutmak amacıyla daha aşağı seviyelerden toplamaya gidecektir.
zaten dth ların 5 te 1 ÇÖZÜLÜRSE dolar 6 ların altına bile gelebilir kanaatimce.
O vakit Borsa'daki büyük hisseler hariç çok da yabancıya ihtiyaç olmaz.
Yüksek faiz; 10 lira otoparka vermemek için olmayacak yere aracı park edersin, sonra trafik gelir aracı çeker, yediemin bulmak için 100 lira taksi parası, 200 lirada yediemin parası. Dolar düşüyorsa aracını yasak yere park edenlerin sayısı hızla artıyor demektir.
Hızlı düşüşler hızlı yükselişler getirir, ikisininde zararı olduğunu düşünüyorum, şunu stabil yapıp %5 marjda yıl boyunca götürmek daha güzel olurdu hayırlısı bakalım.
F5121 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bence de öyle,bankalarda dolar falan yok ki çözülsün.Asıl olay gavurlara ödenen net haraç,adamlar dolar bazında üç ayda dünyanın parasını çarptılar,bakın borsaya giren kısmından bahsetmiyorum,kemiksiz faizden adamlara garantili dolar bazlı kar transferi yaptık.Adamlar bakacaklar nereye kadar oyunda kalabilirsin,o gün çekip gidecekler.Göz göre göre venezuela,arjantin vs loading,insan cidden üzülüyor.Yoksa bizim üç beş paramızla kazansak ne kaybetsek ne,zaten dolar yatırımcısı net olarak finansal olarak artıda bir insandır,asıl gol reel olarak ekonomik yatırımı olan insanlarımıza oluyor,takır takır batarlar bu faizle,hoş yüksek dolarla da batarlar ya neyse.
Herhalde en saçma isimlendirmelerden biri bu fona yapıldı.Varlık fonu ne demek ya,varlık fonu olması için ortada varlık olması lazım,yakında o fonun elinde varlık falan kalmaz ki.Benim bildiğim sayıştay denetimine tabi olmadan devletin karanlık borçlanmalarının hepsi o fon teminat gösterilerek yapılıyor.Zaten ne kadar batık var içine dolduruluyor,doldurulacak.
Yer İmleri