Sayfa 319/1002 İlkİlk ... 219269309317318319320321329369419819 ... SonSon
Arama sonucu : 8015 madde; 2,545 - 2,552 arası.

Konu: Viop-XXXI

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    T.C. - duhul EYLÜL 2005
    Gönderi
    14,255
     Alıntı Originally Posted by StranGe_PassenGer Yazıyı Oku
    Ev ve araç piyasasının durgunluğunu ev ve araç için ayırdıkları parayı dolar ve altına yatıranların düşüş yüzünden zararlarını realize etmek istememelerine bağlayanlar var. + Faiz oranı artışı elbette.
    Ev fiyatları TEMMUZDA %0.60 lık faize göre şekillendi.O suni faizin enflasyonla dengelenmesi için 1-2 yıla ihtiyaç var..ev fiyatları belki inmez ama 1-2 yıl artamaz..faiz bu kadar yükselmişken.

Araba geçenlerde galericiler ağlıyordu..çok sipariş yapmışlar..satılmıyor.
    pandemiden dolayı sıfır araba azalmıştı.ve toplu taşıma kullanmak istemeyenlerde aldı.pandemi kalkınca araba fiyatları çakılır..zaten EMARESİ GÖRÜNDÜ..

2.  Alıntı Originally Posted by ABKA Yazıyı Oku
    APS rekor.ve daha başka argumanlara binaen herif uzlaşmaya short gider diye düşündüm ama olmadı.40 günden fazladır genelde short-flat gittim.

eğer herif short ise kalan 7 iş gününde çok sert düşmeli...belli olmaz ama sanki bu olasılık zor.

senaryom 17 şubat 2021

-agresif yabancı çıkışı ve takas erimesi var.Ama bunlara rağmen gaplerle ve kademe alım-satım oyunu ile endeks sürekli para çıksa bile ralliye devam edebilir.MART-TEMMUZ çıkışında da yabancı takası ve durumu böyleydi ama %50 ralli oldu.

-herif long ise vadeyi en yüksekten kapatır.mesela bıst100 1600-1620 gibi.

uzlaşmaya gider..derken martın ilk haftası,hızlı aps artışı(short açmak) ve arkadan sert düşüş.

bu hareketin karşılığı zirveden %20 sert düşüş olmalıdır..ama bakalım olacak mı?

Hocam bunun cevabı için geçmişe baksak, bir önceki ayda bırakılan mumu incelersek, geçmişte böyle yaptığında bir sonraki ay genelde geçememiş. İstisnalar tabikii olabilir.
    Burada yer alan paylaşımlarım asla yatırım tavsiyesi değildir. Benim görüşümdür.

3. Palanın acelesi var dediğim gibi buralardan BİST 165 civarı test edip(2-3 gün içerisinde çok sert hareketler olacaktır,151-155 arası herşey olabilir gün içi ama kapanış 154 altında olmaz diye düşünüyorum),buralardan 2-3 bin puana göre teminat ayarlayıp long kalmak mantıklı.Mart başı yeni vadede sert düzeltmesini yapacak 132 ye
    Ytd

Ne ev fiyatları ne de araba fiyatları düşer.
    Ortada sağlam alınacak 2nci el araçta kalmadı. Bu nedenle durdu . Dolar düşer çelik cam fiyatları vergi artar. Hele yeni inşaatlar çok maliyetli artık.

SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    ben insanlığın basit temel taşıyım.
    beni yıkan kendi saltanatını yıkar.(şahanşahna)

5. Bu vergilerle araba fiyatlari nah cakilir. Turkiyede ev ve araba asla zarar ettirmez.
     Alıntı Originally Posted by ABKA Yazıyı Oku
    Ev fiyatları TEMMUZDA %0.60 lık faize göre şekillendi.O suni faizin enflasyonla dengelenmesi için 1-2 yıla ihtiyaç var..ev fiyatları belki inmez ama 1-2 yıl artamaz..faiz bu kadar yükselmişken.

Araba geçenlerde galericiler ağlıyordu..çok sipariş yapmışlar..satılmıyor.
    pandemiden dolayı sıfır araba azalmıştı.ve toplu taşıma kullanmak istemeyenlerde aldı.pandemi kalkınca araba fiyatları çakılır..zaten EMARESİ GÖRÜNDÜ..
    SM-M215F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

6.  Alıntı Originally Posted by StranGe_PassenGer Yazıyı Oku
    450 üzeri maliyetli o kadar fazla kişi var ki gram altında, müthiş. Çoğu da 550Tlyi gördükten sonra düşerken 500Tl üzerinden alıp aşağı düştükçe daha da fazla mallanarak maliyet düşürmeye çalışanlar.
    Türk insanı borsacı değilse kimse bu ülkede paraya ihtiyacı olmadıkça fiziki altınını satmaz.. Ya araba ya ev almak için satar..fiyatın önemi yok..

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    T.C. - duhul EYLÜL 2005
    Gönderi
    14,255
     Alıntı Originally Posted by Bakışaçısı Yazıyı Oku

Hocam bunun cevabı için geçmişe baksak, bir önceki ayda bırakılan mumu incelersek, geçmişte böyle yaptığında bir sonraki ay genelde geçememiş. İstisnalar tabikii olabilir.
    HER ŞEY OLUR..vadeye 7 gün var.bıst100 1519 u kırsa en önde ben shortlarım..

şahsen PALANIN daha önceden endeksi sert düşürmesini beklerdim.OLMADI..

ŞUBAT BAŞINDA uzlaşma 1500 (vob) olur diye beklediğimden hep short-flat gittim.(sisteme uygun).bazen yüklü kontrat ile 6.000 puan karda olmama ragmen kapatmadım..gerçi döndü..daha az kar ile uzlaştım.

söyle ifade edeyim 7 gün var.endeks bıst100: 1600 üzerini mi yoksa 1431 i mi?

sanki 1431 epey aşağıda kaldı ve zaman az..ama 1600 için %6 yeter.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    T.C. - duhul EYLÜL 2005
    Gönderi
    14,255
     Alıntı Originally Posted by DJKARIZMA06 Yazıyı Oku
    Bu vergilerle araba fiyatlari nah cakilir. Turkiyede ev ve araba asla zarar ettirmez.

SM-M215F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    önce TERBİYELİ KONUŞALIM..bak forumda biri var..altın 480 iken yorum yaptım,aynı senin gibi konuştu.. zararına sattı..

müteahhit ve araba işi ilemi uğraşıyorsun..net mevduataın %18 hatta özel tahvillerin %23 olduğu ülkede 12 ay artmayan bir değer bir yılda %20 çakılmıştır.

Sayfa 319/1002 İlkİlk ... 219269309317318319320321329369419819 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •