Sayfa 877/1003 İlkİlk ... 377777827867875876877878879887927977 ... SonSon
Arama sonucu : 8020 madde; 7,009 - 7,016 arası.

Konu: Yatırım fonları vııı

1.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Fonlardaki stopaj sıfırlaması düzenlemesi tamamen hatalı düzenlenmiş.
    İçinde %37 yabancı etf olan odv sıfır stopaj,
    Bizim yerli ve milli eib %10 stopaj.
    Aman myfinans hocam yerin kulağı var. Zabıtalar tezgahımizi devirir sonra )

2.  Alıntı Originally Posted by cakozgur Yazıyı Oku
    Çok teşekkür ederim sn. Matac.

Peki başarılı bulduğunuz değişkenleri rica etsem sizden ?

Son dönemde eib suc sarmalindan çıkamadım. Hsyf lerden alınanı döviz bazlilar götürüyor böyle olunca da defansifleri biraz hareketlendirmek gerekiyor diye düşünmeye başladım. Bir miktar ipb ve gma ekledim. Gözden kaçırdığım başkaca başarılı değişken tavsiyeleriniz olursa çok memnun olurum.
    Bahsettiğiniz fonlarin hepsi verilere göre başarılı. (IPB konusunda fikrim yok)

Dönemsel olarak özellikle aylık da kötü performanslari olsa da değişkenlere en azından orta vade performans (6 ay) ile bakmakta fayda var. Sn hell de çokca yazmisti

EIB, SUC, GMA farklı risk profillerinde olsa da istikrarlı fonlar. Bunlara ek olarak düşük risk de SUA, orta risk icin KTM (stopaj avantajı da var) son donemde bence başarılılar. Geçmiş veriler üzerinden çıkarımlar yapıyoruz.

Orta vadede başarılı kurumların fonlarının hedeflerine ulaşacağını düşünüyorum o yüzden minimum hareketle vade kaybetmemek en doğrusu. Kişinin risk ve likidite yönetimi başarısına kalıyor iş bana kalirsa en sonunda.

3.  Alıntı Originally Posted by matac Yazıyı Oku
    Aman myfinans hocam yerin kulağı var. Zabıtalar tezgahımizi devirir sonra )
    Diğerlerine de dokunmasınlar.
    Ama 31 mart sonrası sıfır stopajı uzatacaklarsa yerli ve milli değişkenleri de eklesinler
    Talebim bundan ibaret.

4.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Diğerlerine de dokunmasınlar.
    Ama 31 mart sonrası sıfır stopajı uzatacaklarsa yerli ve milli değişkenleri de eklesinler
    Talebim bundan ibaret.
    Enflasyonda en kötü nisan veya sonrasındaysa, 'uzun dönem" de samimiyseler bir ceyrek daha uzatma ihtimalleri az değil. Belki de ilk sınavları o olacak.

5. Değişkenlerde SUB farklı bir şeyler deniyor galiba.

Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Teşvik işi yılan hikayesine döndü tabi.Ne olacağı belli değil.

Tahvil işine gelirsek,
    Tahviller satıldığı için mi yeni tahvillerin faizi yükseliyor.
    Faiz yükseldiği için tahvile mi giriliyor anlamadım.
    tahvil satıp , nakit yada kripto ya giriyorlar , bakılınca hic bir sey yukselmiyor görüldüğü gibi

7.  Alıntı Originally Posted by dell14 Yazıyı Oku
    tahvil satıp , nakit yada kripto ya giriyorlar , bakılınca hic bir sey yukselmiyor görüldüğü gibi
    Bu döngü kırılınca ilk ne fırlayacak bakalım, bilen kazanacak.

8. Kriptolar kriptolar neymis bu kriptolar

Gelişmiş dünya beklendiğinden cabuk toparlanıyor. Basta ABD de enflasyon beklentileri ciddi ciddi artıyor. Öyle olunca Uzun (10y) satıp, kisa tahvile (2y) geçiliyor.

https://fred.stlouisfed.org/series/T10Y2Y

Bizim merkez uzun süre yüksek tutacağım sözü verirken onların ki düşük tutma sözünü vermişti. Bakalım yeminleri nereye kadar

Sayfa 877/1003 İlkİlk ... 377777827867875876877878879887927977 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •