Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 207/1014 İlkİlk ... 107157197205206207208209217257307707 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 1,649 - 1,656 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

1.  Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Tamamen boş bir yazı. Çarpıtma gırla. Yani önceki sayfalarda size tepki gösterenler gerçekten haklıymış. Böyle çarpık bir bakış açısı görmedim ben.

Size kiracı olan vatandaş savurgan diye bütün kiracıları birikim yapamayan insanlar olarak aynı kefeye koymuşsunuz ki bir defa bu bakış açısı direk sakat.

Dediklerimin tamamı doğrudur. İster beğenin ister beğenmeyin. Sektörü devlet destekliyor olabilir, ülkenin lokomotif sektörü de olabilir ama yapılan şey başkalarının barınma hakkını gasp etmekten başka bir şey değil.

Hiç bir işte tutunamayan, risk almayı sevmeyen sermaye sahiplerinin favori yatırımıdır emlak (ve faiz)
    Farklı görüşler ortaya koyabiliriz. Bu "tartışma"nın doğası gereğidir. Ama bu öfkeniz neden anlayamadım.
    Ben sizin görüşünüze sadece "katılamıyorum" dedim ve kendi görüşümü sundum.
    "Boş bir yazı", "bakış açısı sakat", "ister beğenin ister beğenmeyin" gibi tepkiler vermeniz hoş olmamış.
    Hepimiz biribirimize bu tür tepkiler verirsek bu ortam eski kalitesini koruyamaz.
    Biraz daha sakin lütfen.

Alıntı Originally Posted by ikare Yazıyı Oku
    Keynes der ki
    Gelir= tüketim + tasarruflar...
    Borç almayı da eksi tasarruf olarak değerlendirir....
    Kişinin geliri tüketiminden fazla üşse tasarruf eder. Az ise negatif tasarruf eder. Yani borçlanır.
    Iscı memur dediğiniz kesimin tasarrufu negatiftir genelde.
    Adamın aldığı ihtiyaçlarına ancak yeter belki... bu adamdan tasarruf yapmasını beklemek insafsızlıktir.

mesela siz aman kirayı elden verin devlet vergi almasın diyebilirsiniz ama o adam bunu diyemez.
    Yazdıklarım "işçi-memur = tasarruf etmeyenler" şeklinde algılanmamalı.
    Tasarruf eden çok dar gelirliler tanıdım (benim ailem dahil), ve tasarruf etmeyen yüksek gelirli insanlar da...
    Bu konuya duygusallıktan arınarak bakabilirseniz şu ankinden farklı düşüneceğinize eminim.

Şöyle bir hatırlayın 90'lı yılları.
    Kredi almak diye bir şey yoktu. Herkes para biriktirerek bir şeyler alırdı.
    Ayağını yorganına göre uzatan işçilerin de memurların da pek ala evi ve arabası olurdu. Alınabiliyordu yani.
    Şimdi düşen faizlerle birlikte cebinde sıfır lirası olanların (peşinat bile biriktirmeyenlerin) kredilere bodoslama atlayarak emlak ve otomobil piyasasına talep göstermesi, fiyatları mantıksız seviyelere yükseltti.
    Anlatmak istediğim şeyin özü budur.

Ki zaten bu son 8-10 yıldır herkesçe bilinen bir gerçek. Benim birdenbire ortaya attığım sıradışı bir sav değil.
    Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracı adayınız iyi birine benziyor olsa da, DAVA GEÇMİŞİNİ mutlaka isteyin.
    https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...nir-mi-6994969

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by soros74 Yazıyı Oku
    nasıl olsa fiyatı durduk yerde artıyor. .

eminmisin?

hic sanmiyorum

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by djoz Yazıyı Oku
    Farklı görüşler ortaya koyabiliriz. Bu "tartışma"nın doğası gereğidir. Ama bu öfkeniz neden anlayamadım.
    Ben sizin görüşünüze sadece "katılamıyorum" dedim ve kendi görüşümü sundum.
    "Boş bir yazı", "bakış açısı sakat", "ister beğenin ister beğenmeyin" gibi tepkiler vermeniz hoş olmamış.
    Hepimiz biribirimize bu tür tepkiler verirsek bu ortam eski kalitesini koruyamaz.
    Biraz daha sakin lütfen.

Yazdıklarım "işçi-memur = tasarruf etmeyenler" şeklinde algılanmamalı.
    Tasarruf eden çok dar gelirliler tanıdım (benim ailem dahil), ve tasarruf etmeyen yüksek gelirli insanlar da...
    Bu konuya duygusallıktan arınarak bakabilirseniz şu ankinden farklı düşüneceğinize eminim.

Şöyle bir hatırlayın 90'lı yılları.
    Kredi almak diye bir şey yoktu. Herkes para biriktirerek bir şeyler alırdı.
    Ayağını yorganına göre uzatan işçilerin de memurların da pek ala evi ve arabası olurdu. Alınabiliyordu yani.
    Şimdi düşen faizlerle birlikte cebinde sıfır lirası olanların (peşinat bile biriktirmeyenlerin) kredilere bodoslama atlayarak emlak ve otomobil piyasasına talep göstermesi, fiyatları mantıksız seviyelere yükseltti.
    Anlatmak istediğim şeyin özü budur.

Ki zaten bu son 8-10 yıldır herkesçe bilinen bir gerçek. Benim birdenbire ortaya attığım sıradışı bir sav değil.
    Birde soyle dusun

Eger TR de mevduat faizleri %1 e dusup konut kredi faizleri yillik %3 olsa o zaman evlere talep ne olurdu? Yani Amerikadaki gibi?

O yuzden bosuna demiyoruz Istanbul da ev fiyatlari cok cok ucuz diye.

Odun herzaman odundur betonda herzaman beton.

Aradaki farkı anlamak için eğitimde şart değil.

5.  Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku
    Birde soyle dusun

Eger TR de mevduat faizleri %1 e dusup konut kredi faizleri yillik %3 olsa o zaman evlere talep ne olurdu? Yani Amerikadaki gibi?

O yuzden bosuna demiyoruz Istanbul da ev fiyatlari cok cok ucuz diye.
    US'deki housing bubble'ın bir eşini de biz yaşardık muhakkak.
    Ama o furya da eninde sonunda duvara toslardı.
    Ve emlakzedelerin yükü emlakzede olmayanlara yüklenirdi.
    Birilerinin şuursuzca eksiye doğru koşmasının (borçlanmasının) cezasını daima artıdakiler ödüyor şu dünyada. (bkz: tuvalet kağıdına dönen dolarlar)
    Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracı adayınız iyi birine benziyor olsa da, DAVA GEÇMİŞİNİ mutlaka isteyin.
    https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...nir-mi-6994969

6.  Alıntı Originally Posted by djoz Yazıyı Oku
    ....
    Yazdıklarım "işçi-memur = tasarruf etmeyenler" şeklinde algılanmamalı....
    öyle ise bunu daha güzel ifade etmeye çalışmalısınız....

Diğer taraftan sabit gelirlinin özellikle belli bir seviyenin altında ise geliri tasarruf yapması için ciddi fedakarlıklar yapması gerekiyor....

SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

7.  Alıntı Originally Posted by thron Yazıyı Oku
    her ülkede siyaseti finanse eden bazı sektörler vardır ve bu sektörlere kolay kolay dokunulmaz.

örneğin ABD de bankacılık ve silah sektörü siyaseti finance eder ve kolay kolay dokunulmaz.

bizde ise beton sektörü siyaseti finanse eder, belediye başkanı olan imarla oynayıp gelecek seçimin masraflarını çıkarır, iktidar yandaşına arsa paslayıp onu zengin eder.

ülke dibe vurmadan emlak sektöründe bir düzenleme beklemeyin hatta vursa bile düzenleme ihtimali çok düşük olacaktır.
    Çok güzel ifade etmişsin..durum aynen anlattığın gibi.

8.  Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    T....

Dediklerimin tamamı doğrudur. İster beğenin ister beğenmeyin. Sektörü devlet destekliyor olabilir, ülkenin lokomotif sektörü de olabilir ama yapılan şey başkalarının barınma hakkını gasp etmekten başka bir şey değil.

Hiç bir işte tutunamayan, risk almayı sevmeyen sermaye sahiplerinin favori yatırımıdır emlak (ve faiz)
    Kusura bakma ama, senin görüşler de çok kabul edilebilir değil...özellikle kırmızıladığım kesim.

Ben bir yatırımcı olarak, potansiyel gördüğüm alana yatırım yaparım..bu bazen konut olur, bazen hisse olur, bazen de tarla olur...oyunun kuralını koyan devlet, vergiler vs ile pastayı tanzim eden devlet...nerde fırsat görürse insanlar oraya yatırım yaparlar...bunu engelleyemezsin...serbest piyasa-liberal ekonomi böyle bir şey.

haa, en güzeli şu olurdu...bazı ileri demokrasi ülkelerinde, toprak alıp satışmaz, üs kullanmım hakkını alırsın...bu nedenle kimse kafasına göre, buranın mülkiyeti bana ait, istediği binayı, istediğim yapıyı istediğim şekilde yaparım diyemiyor.

ayrıca....yatırım fırsatlarından kastım...ihale, rant, imar yolsuzlukları değil...Allah kul hakk yiyenleri hem bu dünyada hem öbür tarafta rezil etsin.

Sayfa 207/1014 İlkİlk ... 107157197205206207208209217257307707 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •