Almanyada bankalar 100bin euro üzeri islem ucreti almaya başlamışlar. Faiz 0, uste para istiyorlar. kiralık kasa paran fazlaysa daha ucuz hale gelmis. Cek parayi cokert sistemi dedim arkadasa, ama kiralık kasalar doluymuş. Herkes ayni mantık. Eurodaki basılan paralar yastık altina gidecek.
SM-A520F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Evet, 19 Şubat Cuma günü eczanemiz nöbetçiydi, gece yarısı saat 00:00 da RX ve Eczanem programları fiyat güncellenmesi nedeniyle 5 dakika kadar off durumuna geçti, o anlarda sıradaki hastaları bekletmek zorunda kaldık, sistem 00:05 de açıldığında sıradaki hastalar ilaclarini %20 zamlı almak durumunda kaldılar, onlar adına çok ama çok üzüldük...
"Bir insanın gelebileceği en büyük mertebe güvenilir insan olmaktır."
Bu ulkenin ekonomisi tuketim ekonomisi...
Bu ülkenin bireyleri tasarrufcu değil borçlanma ile tüketen bireyler... Başka bir ifade ile ayranı yok icmeye, elinde 10 binlik iphone ile gider ..... bireyleri...
Boyle ekonomide borçlanma maliyetlerini bedava hale getirirsen sadece talebi tavan yaptırırsin, bu da enflasyonu fezaya çıkarır...
Kaldi ki cari açığın ana sebebi de tasarruf eksikliğidir....
Bunlari bilmemek icin ülke gerçeklerinden uzak ya da popülist olmak gerekir...
Boyle bir ekonomide cari açığı da paranı değersiz hale getirerek çözmeye çalışmak bana göre tam anlamıyla salakliktir, ülkenin kaynaklarını başkalarına peşkeş cekmektir...
Faiz değil midir diye soranlara cevabım da ilk önce ayağını yorganına gore uzatacaksindir... Faizin muhattabi borçlanandır, aşırı degersiz paranin sonuçlarının muhattabı tüm toplumdur...
ABD de Halkbank davası tam tarihini bilen var mı ? *? Kimisi 4 mart diyor kimisi 4 mayıs ...........
Yer İmleri