Almanyada bankalar 100bin euro üzeri islem ucreti almaya baþlamýþlar. Faiz 0, uste para istiyorlar. kiralýk kasa paran fazlaysa daha ucuz hale gelmis. Cek parayi cokert sistemi dedim arkadasa, ama kiralýk kasalar doluymuþ. Herkes ayni mantýk. Eurodaki basýlan paralar yastýk altina gidecek.
SM-A520F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Evet, 19 Þubat Cuma günü eczanemiz nöbetçiydi, gece yarýsý saat 00:00 da RX ve Eczanem programlarý fiyat güncellenmesi nedeniyle 5 dakika kadar off durumuna geçti, o anlarda sýradaki hastalarý bekletmek zorunda kaldýk, sistem 00:05 de açýldýðýnda sýradaki hastalar ilaclarini %20 zamlý almak durumunda kaldýlar, onlar adýna çok ama çok üzüldük...
"Bir insanýn gelebileceði en büyük mertebe güvenilir insan olmaktýr."
Bu ulkenin ekonomisi tuketim ekonomisi...
Bu ülkenin bireyleri tasarrufcu deðil borçlanma ile tüketen bireyler... Baþka bir ifade ile ayraný yok icmeye, elinde 10 binlik iphone ile gider ..... bireyleri...
Boyle ekonomide borçlanma maliyetlerini bedava hale getirirsen sadece talebi tavan yaptýrýrsin, bu da enflasyonu fezaya çýkarýr...
Kaldi ki cari açýðýn ana sebebi de tasarruf eksikliðidir....
Bunlari bilmemek icin ülke gerçeklerinden uzak ya da popülist olmak gerekir...
Boyle bir ekonomide cari açýðý da paraný deðersiz hale getirerek çözmeye çalýþmak bana göre tam anlamýyla salakliktir, ülkenin kaynaklarýný baþkalarýna peþkeþ cekmektir...
Faiz deðil midir diye soranlara cevabým da ilk önce ayaðýný yorganýna gore uzatacaksindir... Faizin muhattabi borçlanandýr, aþýrý degersiz paranin sonuçlarýnýn muhattabý tüm toplumdur...
ABD de Halkbank davasý tam tarihini bilen var mý ? *? Kimisi 4 mart diyor kimisi 4 mayýs ...........
Yer Ýmleri