Sayfa 979/996 İlkİlk ... 479879929969977978979980981989 ... SonSon
Arama sonucu : 7962 madde; 7,825 - 7,832 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz X

1.  Alıntı Originally Posted by sahingonul Yazıyı Oku
    anladım üstadım. teşekkür ederim.
    Abi vobeilt de deniz 43 var onu takip et çok bilgili

İMF o paraları yiyelim diye vermiyecek belirli finansal kriteler dahilinde vercektir....

daha önce yapıldı ve başarıldı... ( en sonki)

3.  Alıntı Originally Posted by Ayasofya 2005 Yazıyı Oku
    IMF den 100 alsak sorun biter mi. Senin sattığın o kadar kamu şirketleri var. Adamlar ballı kaymakli aldı. Kazanınca parsyi bize mi verecek. Ülkenin en büyükleri içinde yabancının olmadığı şirket var mı. İtibardan azıcık tasarruf edip cümle makam araçlarıni kaldırıp büzzüğü sıkıp üretim yaparsak 25 sene sonra düzelir belki. Yoksa %17 faizle don da gider
    üretim işi bu halkla olmaz. herkes voliyi vurmanın, kısa yoldan köşeyi dönmenin peşinde. ağır ve orta sanayide arkadan çırak yetişmiyor. ustaların da hepsi 40 yaş üstü. şu an ülkenin en başarılı olduğu sektör tekstili suriyeliler ve özbekler domino ediyor. adamlar gitse çalışacak adam yok. tekstil çökecek o derece.
    herkes üni. okuyor ama ortada bilimsel makale, tez, patent yok. gençler de umut görmediklerinden çalışmak istemiyorlar. gerçi istihdam da yok ya.
    üretim treni de kaçalı çok oluyor.

4. Piyasadaki görüntü ile asıl durum farklı. Ben eski patronumdan örnek vereyim. Aslında çok zengindi. 100 lerce ev vardı. Gösteriş ve inat etmese kira ile yetinse sülalesine yeter. Ama babasına iki kadın gelir gündelik. Kendiside aynı. Giyimde marka. Medikalci. İlk başta medikalde bire on kâr vardı. Çuvalla para alırdı. Sonraları döviz kurları herkesin hu yola girmesi ve ölümüne ihaleler. Üstüne bir de 45 gün sonra ödenecek para 2-3 sene sonra ödenince kur farkı ile evleri sattı bitirdi. Sahip olduğu pahalı Medikal cihazlarin dönemi geçti elinde patladı en az 1-2 milyon dolar. aklında hep eski kazançlar vardı. Bir gün yine bir ihale ile kurtulacam diye diye her bankadan krediler çekti. Bankacılar ile ilişkisi çok iyi bankacinin ailesini doğum gününu bilir. Banka bir iki derken bütün bankalardan kredi çekti. Ödedikce limit arttı. Ama hiç tasarruf etmedi kendinden. Sonra çektiği krediler ile diğer bankanın kredisini kapattı. Bu arada kriz buna kurtuluş oldu. Kamu bankalarından daha çok Kredi çekti. 2015 de toplam kredi borcu 500 bin ve bu çoktu ona göre. Bugün aylık 250 bin ödüyor. Gelir aylık 50 bin yoktur. Bu saatten sonra kaybedecek bir şey de yok tabiri caizse kibrit çöpü yok sahibi olduğu. Herşey kira araçlar ipotekli. Gittiği yere kadar gider. 500 bin borca battım diyen adam 5-10 milyon borç ile batar. Sonra isterse oğlunun üstüne bir şirket kurup ayağını yorganına göre uzatıp 50 bin ile geçinir. 50 bin bunun için küçük para bir kat elbise alsa biter.

5. ABD'li düşünce kuruluşu Brookings Enstitüsü, Türkiye-ABD ilişkileri üzerine yayınladığı raporda "Batı ile bağların yeniden kurulmasından fayda sağlayacağına demokratik olarak seçilmiş bir Türk hükümeti karar verecek. O zamana kadar Washington'un önündeki zorluk, bunu görünür kılmak için yeterli baskıyı sürdürmek olacaktır" ifadelerine yer verdi.

https://tr.sputniknews.com/amp/anali...mpression=true

Çobanın sürüyü bir yöne sürmesi gibi düşünün kilit cümle yeni demoktratik olarak seçilmiş...

IMF mi dediniz?

6. Bu başlığı şu anda 48 kişi okumaktadır. (18 üye ve 30 ziyaretçi)

Yassah

7.  Alıntı Originally Posted by riko66 Yazıyı Oku
    İMF o paraları yiyelim diye vermiyecek belirli finansal kriteler dahilinde vercektir....

daha önce yapıldı ve başarıldı... ( en sonki)
    2 sene sonra seçim var, bir de imf anlaşması yapmak politikacıya seçimde yuları duvara as demektir....!!

8.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    Masum vatandaş o işi çakıp bloke koydurana kadar ay geçer ayrıca o hesaba para yatırıp göndermesi lazım ancak parayı aktaranda kendi adamları ise anında bloke koydurabilirler
    Haberde bloke aynı gün konulmuş gibi anlaşılıyor ancak muhtemelen bloke aynı gün gelmiyor.

Benzer bir dolandırıcılık vakası daha olmuş 1 ay önce, yine eft yolu ile kuyumcudan altın alınmış, habere göre bankaya yazılı bir talimat gidiyor ve kuyumcunun tüm hesabına dolandırıcılık diye bloke konuluyor, bankaya yazılı talimatın hemen ulaşmayacağını düşünürsek, bu iş günler almıştır :
    https://www.haberturk.com/mersin-hab...iralik-altinin
    Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

Sayfa 979/996 İlkİlk ... 479879929969977978979980981989 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •