Sayfa 34/1312 İlkİlk ... 24323334353644841345341034 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 265 - 272 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

1.  Alıntı Originally Posted by genotropin Yazıyı Oku
    Dağılabilirsiniz dedim ama toplanmaya devam ediyorsunuz anlaşılan. Sizin okuduğunuzu anlama yetiniz de yok. Konu altın falan değil konu gayrimenkul. Sayın djoz görüşündeki 180 derece değişikliğe hangi değişkenleri analiz ederek karar verdin hala bekliyorum.
    konu sadece gayrimenkulse, alan ile almayanın kar farkını neyle kıyaslayacaksın?
    Sen TL üzerinden kar etmişsin, altın üzerinden zarardasın.
    Sen istediğin için TL ile ölçelim, altın ile ölçmeyelim öyle mi?
    Konut alınmaz dediğimde beni sorumlu tutuyorsan, altın alınır dediğimi de hesaba katmak zorundasın. yok öyle canımın istediği kısmı görürüm, istemediği kısım konumuz değil falan.
    İşine gelmeyen kısımlar da konumuz. Beğensen de beğenmesen de.

Fikrim neden 180 derece değişti?
    Çünkü alternatif yatırım araçlarına (benim açımdan altın) göre konutlar o dönem halen pahalıydı, şu anda yine aynı kıyası yaptığımda konut ucuz.
    Şu anda da deli gibi konuta koşun demiyorum. Sadece uzun vadede diğer araçlar kadar kazandıracak potansiyele ulaştığına inanıyorum. dipten alınan her şey eninde sonunda kazandırır. bana göre 2018 dip değildi, ve yine bana göre 2021 dip.
    Ayrıca o dönem ülkenin geleceği için daha karamsardım, artık değilim.
    Zaman değişiyor, şartlar değişiyor diyorum, bunun nesini anlamadın?
    Sen bana diyorsun ki "temmuzda denize girmiştin, ocak ayında niye girmiyorsun"
    Şaka mısın birader?
    Şartların değiştiğini idrak edemiyorsan benim değişimimi de sorgulama.

Ya da hepsini bir kenara bırakalım, "paşa gönlüm değişmek istedi" diyeyim.
    Olamaz mı?

Sülük gibi yapışmaya devam edersen üslubumu değiştireceğim, ona göre.
    Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracı adayınız iyi birine benziyor olsa da, DAVA GEÇMİŞİNİ mutlaka isteyin.
    https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...nir-mi-6994969

2. Hocam şurda haklısın, konut beton, kira çarpanı 140 olacak, köprüden önceki son çıkış, kirada oturmanın sürekli avantajlarından bahseden ve bunlar sanki doğruymuş gibi anlatan kişi çok burda.
    Bende senin gibi benzer şeylerden bahsediyorum.
    Ancak djozla ilgili yanılıyorsun.
    Kaldıki bu şekilde yargılamaktan ziyade sende fikrini belirterek, insanlara ışık tutabilirsin.
    Bu tavır çok doğru değil.

Alıntı Originally Posted by genotropin Yazıyı Oku
    Sayın tasarrufçu benim bu yazdıklarım gayrimenkul yatırımının tek düze olduğunu söylemiyor. Tüm yazdıklarımda da konuyu tek bir torbada değil spesifik konut yatırımları açısından değerlendirdim. 2018 yılında yapılan analiz sonucunda eğer gayrimenkul yatırımı o dönem için kötü bir seçenek olarak değerlendirildiyse, bu dönem için hangi değişkenlerle iyi bir yatırıma döndüğünün açıklanmasını istedim. Hiç birşeyin sürekli kazandırmayacağını bildiğimi anlatmama gerek yok galiba. Beklediğim cevap ise hem o dönem hem de bu dönem ki analiz edemediğim değişkenlerin ortaya koyularak bana göre mantıksız gelen bu durumun açıklanması.

Çünkü bu başlıkta konutla ilgili yatırım hevesinde olan kişilere topluca 100 kira çarpanı, beton, nakit kraldır, müteaahitlerin masasına yarı parayı nakit koyunca evleri veriyorlarmış, vb şeyler söylenmesini yıkmak istiyorum. Kısmen de başarılı olduğunu düşünüyorum.

Djoz veya diğerleri yatırımlarına göre kamuoyunu yönlendirmiyordur umarım.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildiği

3.  Alıntı Originally Posted by Tasarrufcu Yazıyı Oku
    Hocam şurda haklısın, konut beton, kira çarpanı 140 olacak, köprüden önceki son çıkış, kirada oturmanın sürekli avantajlarından bahseden ve bunlar sanki doğruymuş gibi anlatan kişi çok burda.
    Bende senin gibi benzer şeylerden bahsediyorum.
    Ancak djozla ilgili yanılıyorsun.
    Kaldıki bu şekilde yargılamaktan ziyade sende fikrini belirterek, insanlara ışık tutabilirsin.
    Bu tavır çok doğru değil.
    istanbulda 140 carpana konut nerede acep ? 250 den asagi yoktur ..

4. şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

Alıntı Originally Posted by djoz Yazıyı Oku
    konu sadece gayrimenkulse, alan ile almayanın kar farkını neyle kıyaslayacaksın?
    Sen TL üzerinden kar etmişsin, altın üzerinden zarardasın.
    Sen istediğin için TL ile ölçelim, altın ile ölçmeyelim öyle mi?
    Konut alınmaz dediğimde beni sorumlu tutuyorsan, altın alınır dediğimi de hesaba katmak zorundasın. yok öyle canımın istediği kısmı görürüm, istemediği kısım konumuz değil falan.
    İşine gelmeyen kısımlar da konumuz. Beğensen de beğenmesen de.

Fikrim neden 180 derece değişti?
    Çünkü alternatif yatırım araçlarına (benim açımdan altın) göre konutlar o dönem halen pahalıydı, şu anda yine aynı kıyası yaptığımda konut ucuz.
    Şu anda da deli gibi konuta koşun demiyorum. Sadece uzun vadede diğer araçlar kadar kazandıracak potansiyele ulaştığına inanıyorum. dipten alınan her şey eninde sonunda kazandırır. bana göre 2018 dip değildi, ve yine bana göre 2021 dip.
    Ayrıca o dönem ülkenin geleceği için daha karamsardım, artık değilim.
    Zaman değişiyor, şartlar değişiyor diyorum, bunun nesini anlamadın?
    Sen bana diyorsun ki "temmuzda denize girmiştin, ocak ayında niye girmiyorsun"
    Şaka mısın birader?
    Şartların değiştiğini idrak edemiyorsan benim değişimimi de sorgulama.

Ya da hepsini bir kenara bırakalım, "paşa gönlüm değişmek istedi" diyeyim.
    Olamaz mı?

Sülük gibi yapışmaya devam edersen üslubumu değiştireceğim, ona göre.
    Üslubunu son yazdığın ile değiştirmişsin zaten. Ayrıca değiştirsen ne olur, dilersen hemen başlayabilirsin. Söylemlerimi anlamakta zorlandığın için bundan sonra söylediklerimi üstüne alınma lütfen.

Analizin tam tahmin ettiğim gibi paşa gönül kriterleri.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

5. Yakın zamanda olacakmış.
    Bunu iddia edenler var.
    Ben deprem hariç hiç imkan vermiyorum.

Alıntı Originally Posted by r.lucas Yazıyı Oku
    istanbulda 140 carpana konut nerede acep ? 250 den asagi yoktur ..

6. Hee paşa gönlüm.
    Yazılı rapor mu vereceğim sana?

Bahsettiğin semt senin şu emlak endeksine göre Türkiye genelinde en çok prim yapmış yerlerden biri olduğu halde altın karşısında zarar ettin mi? Ettin.
    FED ortalığa dolar saçmasaydı, dolar da bu günkü kadar düşük olmayacaktı, dolar üzerinden de zarar edecektin.
    Senin gazına gelip başka semtlerden ev alan kişiler, yine senin şu emlak endeksine bakıldığında senden çok daha fazla zarar edeceklerdi.
    Haklı çıkmışım, daha neyin analizi?
    Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracı adayınız iyi birine benziyor olsa da, DAVA GEÇMİŞİNİ mutlaka isteyin.

7. Djoz hocam, 2018 de 0.99 kredi oranı ile %25 peşin, %75 kredi ile yine her türlü konut yatırımı karlı çıkar.
    Peşin alınırsa dediğiniz gibi altın avantajlı çıkar

Alıntı Originally Posted by djoz Yazıyı Oku
    Hee paşa gönlüm.
    Yazılı rapor mu vereceğim sana?

Bahsettiğin semt senin şu emlak endeksine göre Türkiye genelinde en çok prim yapmış yerlerden biri olduğu halde altın karşısında zarar ettin mi? Ettin.
    FED ortalığa dolar saçmasaydı, dolar da bu günkü kadar düşük olmayacaktı, dolar üzerinden de zarar edecektin.
    Senin gazına gelip başka semtlerden ev alan kişiler, yine senin şu emlak endeksine bakıldığında senden çok daha fazla zarar edeceklerdi.
    Haklı çıkmışım, daha neyin analizi?

8.  Alıntı Originally Posted by Tasarrufcu Yazıyı Oku
    Djoz hocam, 2018 de 0.99 kredi oranı ile %25 peşin, %75 kredi ile yine her türlü konut yatırımı karlı çıkar.
    Peşin alınırsa dediğiniz gibi altın avantajlı çıkar
    Ha evet o olabilir.
    Peşinde ciddi bir indirim yapılmıyorsa, kredili alanların şu enflasyon ortamında karlı çıkması muhtemel.

Ben hesabımı hep peşin üzerinden yapıyorum. Hiç kredi kullanmadım. Hep peşin indirimi aldım.
    Geçmişte aldığım dairelerin kira çarpanlarının nispeten düşük çıkmasında da bunun biraz payı olabilir.

Sayfa 34/1312 İlkİlk ... 24323334353644841345341034 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •