Sayfa 934/1003 İlkİlk ... 434834884924932933934935936944984 ... SonSon
Arama sonucu : 8020 madde; 7,465 - 7,472 arası.

Konu: Yatırım fonları vııı

1.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Ben döviz tarafında 4'lü bir sepet yaptım. Bunlardan ikisini zaten uzun zamandır taşıyordum.
    Gönlüm rahat onlar açısından. Gbc/Kub.
    Diğer ikisini ise daha az güvenerek biraz daha çeşitlendirmek adına en azından benchmarklarını geçmese de o civarda getiren tff , ve world mcsi ile kısmen korele gbg ekledim. Bunları çok çok az aldım numunelik.
    Bunların ortalaması ile 3 ayda %4 civarı dövize relatif getiri elde edebildim.
    Ama sizin gibi benim de için hiç rahat değil. Gbc ve kub yanına güvenebileceğim üçüncü döviz bazlı fonu ( döviz bazında getiri yapabilecek ) bulamıyorum bir türlü. Dörtlememe ragmen ikisini laf olsun diye koydum açıkçası.
    Ben kurumlara döviz bazlı değişken fon uretmeleri için sıkça mail atıp baskı yapıyorum, ( ünlü-al baraka-qinvest- azimut-osmanlı bu konuda potansiyel )
    Klasik tl ürünlerden oluşan değişken tonla varken dövizli ürünler bazlı değişken kub hariç hiç yok ve bu konuda biraz baskılamakta yarar var iyi kurumları. (yoncalı, kırmızılı falan değil, onlar hariç )

Beklentim de fazla değil. Doları yastığımın altında tutmama nispeten yıllık stopaj hariç 3-4 puan ortalama dolar bazlı getiri tuttursa yeterli. Bu ikisi ile hep sağladım bunu ama sadece iki fon taşımak bu sepette huzursuz ediyor beni. Üçüncüyü arıyorum hep.
    Aslında TFF'nin alanı çok güzel.
    BYF fonu.
    Alan sınırsız gibi.Ama kendini sınırlamış.
    Gelişmiş ülke hisse BYF'lerine yatırım yapacağım diyor.
    Galiba o yüzden çok daha başarılı olması gerekirken geri kalmış.
    Keşke hisse byf'siyle sınırlamasa kendini.

2.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    BYF fonu.
    Tff iki ay kadar önce tümü ile strateji değiştirdi. Tamamen nasd** ve teknoloji etfleri alıyor artık aft benzeri. Bir aktivitesi de yok, ama alıyorum işte yokluktan. Gbg'de benchmarklarını geçen yarışmacı bir fon değil. Ama tüm dünya borsalarının büyümesinin ortalamasını çok kabaca fona yansıtabiliyor g-20 aldığı için yirmiye bölüp. Onda da bir aktivite yok. Ama dünya dolar bazında büyür orta vadede diye düşündüm sadece. En azından gerisinde kalmıyor dayanak varlığın, yansıtıyor neredeyse korele. Kırmızılı , yoncalı gibi bir de üstüne gerisinde kalmıyor benchmarkının hiç yoktan.
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

3.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    BYF fonu.
    Fonun önceki dağılımları hakkında bilgi sahibi değilim ama içinde bulunduğumuz ayın 8'i itibari ile nasdag fonu oluyor. Baktılar AFT, YAY parasal olarak götürüyorlar işi TEB Portföy Amerika Teknoloji Yabancı BYF Fon Sepeti Fonu olarak çevirmişler.
    Uyuşmadı bir türlü dem'e "ben"de ki meşrep

4.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Dövize endeksli iyi fon bulmakta zorlanıyorum.
    Hisse dayanaklılar köken olarak fazla şişik duruyor.
    Ons dayanaklılar onsun oynaklığı yüzünden tat vermiyor.
    Borçlanma araçları kökenliler fazla yavan.
    Aktif yönetilen, dövize endeksli iyi bir değişen lazım.

GBC'de ons ısrarı var galiba, o nedenle üzüyor.
    KUB bir nebze ihtiyacı karşılıyor. Ama çok parlak değil.

Döviz bazlı fonların iyileri serbest fonlar olmuş.
    Örneğin SRY son 1 ayda %73 yapmış, AIR %40 yapmış. İkisi de Azimut'un.
    O rakamlar salt getiri değildir, olaamaz

Uzuuuuun soluklu düşünüyorsanız uygun parite seviyelerini bulurum üstüne bir de tahvil piyasasında fırsatlar yakalayabilirim diyorsanız şimdiden dolarin kendisini biriktirerek doğrudan Eurobond için bir adım atabilirsiniz. Biraz uzun ve çetrefilli gelebilir çoğu kişiye. Vergi durumları da incelenmeli.

5.  Alıntı Originally Posted by Lemon Yazıyı Oku
    Fonun önceki dağılımları hakkında bilgi sahibi değilim ama içinde bulunduğumuz ayın 8'i itibari ile nasdag fonu oluyor. Baktılar AFT, YAY parasal olarak götürüyorlar işi TEB Portföy Amerika Teknoloji Yabancı BYF Fon Sepeti Fonu olarak çevirmişler.
    Evet kağıt üstünde öyle ama pratikte 2-3 ay önce buna geçtiler bile çoktan.
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

6. GBC ye haksızlık yapılıyor bana kalırsa. Yaptıkları hamleler doğru çıkıyor çoğunlukla (bkz bakir bkz eurusd). Geçmişte yüksek getirisinin temeli de altindi belki de tek hataları bu kadar yüksek oranda tutmalariydi. O zamanda o getiri gelmeyebilirdi. %80'lere ulaşmış bir pozisyon öyle hemen kapatilamiyor olabilir.

Ben ons hareketini gördüm aldim sattim bununla mi uğraşacağız diyen varsa zaten ne isi var tefas da valor falan kendi fonunu kursun

7.  Alıntı Originally Posted by matac Yazıyı Oku
    O rakamlar salt getiri değildir, olaamaz

Uzuuuuun soluklu düşünüyorsanız uygun parite seviyelerini bulurum üstüne bir de tahvil piyasasında fırsatlar yakalayabilirim diyorsanız şimdiden dolarin kendisini biriktirerek doğrudan Eurobond için bir adım atabilirsiniz. Biraz uzun ve çetrefilli gelebilir çoğu kişiye. Vergi durumları da incelenmeli.
    O getiriler nedir acaba?
    Gerçi serbest fondur yapar diyorum, ama göze de hoş gözüküyor

8. PPF stopaj muafiyeti Mart sonuna kadar miydi ? Unutmadan satalım.

Sayfa 934/1003 İlkİlk ... 434834884924932933934935936944984 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •