Originally Posted by
Ariakas
Bence bu ülkede herkese net maaşı ödenmeli. Sonrada çalışan gidip net maaşından vergisini KENDİ yatırmalı. Çünkü mesela asgari ücretli sanıyor ki ben 2.800 alıyorum. Yatan para o olduğu için doğal olarak insana öle geliyor. Halbu ki 3.600 alsa sonra gidip 800TL devlete vergi yatırsa bu sefer daha çok sorgulama olacak. Diyecek ki ben kazandığım paranın 4 de birini niye devlete veriyorum?
Tabii bu sölediklerim fantazi, devletin işine gelmeyeceği için asla olmaz ama KEŞKE olsa diyorum. Farkındalık artar diyorum. İnsanlar bu sarayları, mercedes konvoylarını, uçak filolarını daha çok sorgular diyorum... Bu glorified devlet memurları saraylarda yaşasın, daha konforlu seyahat etsin diye tüm paraların bizim cebimizden çıktığını daha net görürler diyorum...
İyice devletçi olduk. Halk olarak devlete çalışıyoruz. Ben kazanıyorum, devlet yiyo. Bana aşırı dokunmaya başladı valla. Batıyo ödediğim her kuruş vergi. Komunizme doğru gidiyoruz. Devlet baba çok yaşa...
abd de herkes beyanname veriyor siz biliyorsunuz bence gayet mümkün devletler yapabilir isterlerse..
ben bile öğrenciyken zamanında w-2 formları hayatımızın bir parçasıydı, nisan 15'ti sanırım her yıl son tarih vergiler için.. ama bir çok şeyi düşebiliyorsun, kitap aldın mesela eğitim için hemen düşme imkanı var..
biz de herkesin beyanname vermesi sağlanmalı aslında.. bu çok şeyi değiştirir..haklısınız..
neticede adamlar 20 bin dolara ford focus'a biniyor, biz burada aynı araba için 40 bin dolar veriyoruz.. vergiyle nasıl soyulduğumuzun en güzel örneklerinden birisi..
üstelik amerikalı bizden 4-5 kat daha zengin..
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
Yer İmleri