Sayfa 832/1002 İlkİlk ... 332732782822830831832833834842882932 ... SonSon
Arama sonucu : 8015 madde; 6,649 - 6,656 arası.

Konu: Viop-XXXI

1. Benim için 10 kontrat iyi para. 10/10 demek 100 kontrat ki benim için tersi pis olur.
     Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    1/10 poz mu açılır ya..
    daldır kepçeyi
    elini korkak alıştırma..
    SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul/L.A
    Gönderi
    723
     Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    bu devirde devlet okuluna aidat temizlik parası filan vermek ...tır.. neyse tam söylemeyim..

dunyanın en yüksek vergilerini bu halk veriyor.. ama yetmiyor bunlara..

hani dunya bizi kıskanmıyor muydu?? şahlanmadı mı bu ekonomi ??

bu işin şakası.. böyle aptalca argumanları yıllardır söyleyenlere hatırlatmak için.. neden vatandaştan para dileniyorsunuz ??

esasen vergi bilinci olan birisi devlet okulları için gerekli tüm harcamaların vergilerle karşılanması gerektiğini bilir..vergiler bunlar için toplanıyor sonuçta..

eğer ödediğin vergiler toplandığı şeyler için harcanmıyorsa başka şeyler için harcanıyordur.. bunlar saraylar oluyor, lüks çantalar oluyor eskimolar için cami inşaatı oluyor filan.. liste uzar gider..

hatta bir adım daha ileri gideyim.. bunlar vergileri yatırımlarda da kullanmıyorlar.. yatırımlar dış borç ile yapılıyor.. mesela japonlar finanse ettiği için hastaneye onların adını bile verdik..

dolayısıyla vergiler nereye gidiyor uzun yıllardan beri sorduğumuz bir soru ?? 3 trilyon dolar vergi toplanmış bunların döneminde..

bu rakamı iyi okuyun..ve kimlerin bu ülkeyi bu hale getirdiğini net görün..
    Bence bu ülkede herkese net maaşı ödenmeli. Sonrada çalışan gidip net maaşından vergisini KENDİ yatırmalı. Çünkü mesela asgari ücretli sanıyor ki ben 2.800 alıyorum. Yatan para o olduğu için doğal olarak insana öle geliyor. Halbu ki 3.600 alsa sonra gidip 800TL devlete vergi yatırsa bu sefer daha çok sorgulama olacak. Diyecek ki ben kazandığım paranın 4 de birini niye devlete veriyorum?

Tabii bu sölediklerim fantazi, devletin işine gelmeyeceği için asla olmaz ama KEŞKE olsa diyorum. Farkındalık artar diyorum. İnsanlar bu sarayları, mercedes konvoylarını, uçak filolarını daha çok sorgular diyorum... Bu glorified devlet memurları saraylarda yaşasın, daha konforlu seyahat etsin diye tüm paraların bizim cebimizden çıktığını daha net görürler diyorum...

İyice devletçi olduk. Halk olarak devlete çalışıyoruz. Ben kazanıyorum, devlet yiyo. Bana aşırı dokunmaya başladı valla. Batıyo ödediğim her kuruş vergi. Komunizme doğru gidiyoruz. Devlet baba çok yaşa...
    “Is man merely a mistake of God's? Or God merely a mistake of man?” - F.Nietzsche

3. Bademler bugünde short avcılığına devam. Tam düşerken dipten aliveriyorlar.Bugunde ekgyo ile tutacak gibi.ytd

4. Bunu yazacaktım. Hatta benzinin filan da KDV sini ayrıca kendimiz yatırsak, çok daha iyi olur. En temel eksik o parti bu parti değil hesap sorma bilinci ve alışkanlığı bana göre.
     Alıntı Originally Posted by Ariakas Yazıyı Oku
    Bence bu ülkede herkese net maaşı ödenmeli. Sonrada çalışan gidip net maaşından vergisini KENDİ yatırmalı. Çünkü mesela asgari ücretli sanıyor ki ben 2.800 alıyorum. Yatan para o olduğu için doğal olarak insana öle geliyor. Halbu ki 3.600 alsa sonra gidip 800TL devlete vergi yatırsa bu sefer daha çok sorgulama olacak. Diyecek ki ben kazandığım paranın 4 de birini niye devlete veriyorum?

Tabii bu sölediklerim fantazi, devletin işine gelmeyeceği için asla olmaz ama KEŞKE olsa diyorum. Farkındalık artar diyorum. İnsanlar bu sarayları, mercedes konvoylarını, uçak filolarını daha çok sorgular diyorum... Bu glorified devlet memurları saraylarda yaşasın, daha konforlu seyahat etsin diye tüm paraların bizim cebimizden çıktığını daha net görürler diyorum...

İyice devletçi olduk. Halk olarak devlete çalışıyoruz. Ben kazanıyorum, devlet yiyo. Bana aşırı dokunmaya başladı valla. Batıyo ödediğim her kuruş vergi. Komunizme doğru gidiyoruz. Devlet baba çok yaşa...

Alıntı Originally Posted by Ariakas Yazıyı Oku

abd de herkes beyanname veriyor siz biliyorsunuz bence gayet mümkün devletler yapabilir isterlerse..
    ben bile öğrenciyken zamanında w-2 formları hayatımızın bir parçasıydı, nisan 15'ti sanırım her yıl son tarih vergiler için.. ama bir çok şeyi düşebiliyorsun, kitap aldın mesela eğitim için hemen düşme imkanı var..

biz de herkesin beyanname vermesi sağlanmalı aslında.. bu çok şeyi değiştirir..haklısınız..

neticede adamlar 20 bin dolara ford focus'a biniyor, biz burada aynı araba için 40 bin dolar veriyoruz.. vergiyle nasıl soyulduğumuzun en güzel örneklerinden birisi..

üstelik amerikalı bizden 4-5 kat daha zengin..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

6. 1662.5 flat izleyelim ne bayik bir gün kesin büyük hareket var akşama.

7. Öyle beyannameye kadar gitmeye gerek yok. Sadece alışveriş yaparken vergisini ve malın fiyatını ayrı ayrı yazsalar yeter. Market poşetinin 25 kuruşu olmasına bu kadar kızanlar markette ödedikleri vergiyi görse ne olur siz düşünün.

Alıntı Originally Posted by mertus Yazıyı Oku
    Öyle beyannameye kadar gitmeye gerek yok. Sadece alışveriş yaparken vergisini ve malın fiyatını ayrı ayrı yazsalar yeter. Market poşetinin 25 kuruşu olmasına bu kadar kızanlar markette ödedikleri vergiyi görse ne olur siz düşünün.
    beyanname kesin gerekli.. fişler bir yere kadar. meblağlar ufak.. ama adam, mesela, yıllık 100-150 bin tl brüt ücretinin 40-50 bin tl sini gelir vergisi olarak ödediğini görmesi lazım.. tokatı başka türlü hissedemez.. ancak o vergiyi yatırırken hisseder..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

Sayfa 832/1002 İlkİlk ... 332732782822830831832833834842882932 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •