Sayfa 485/853 İlkİlk ... 385435475483484485486487495535585 ... SonSon
Arama sonucu : 6821 madde; 3,873 - 3,880 arası.

Konu: Bana kalırsa.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bakıyorum global tüm göstergelerde BIST in yükselebilmesini destekliyor.

S&P yükseliyor, DAX yükseliyor, bu durumda abd tahvili seviyesinin önemi kalmıyor, usdtry epey düşmüş, TR ekonomik verileri zaten aylardır iyi geliyorduda, son 1 ayda inşaat verileri iyi gelmedi, sanayi, tarım verileri süper geldi. İnşaat, hizemet, otomotiv verileride en geç 3 aya düzelir.

Bu kadar yükselmesini destekleyen veri varken düştü. Tek açıklaması acaip yüksek faiz olayı.

Devlet kağıtları 3 ayda %4 net faiz veriyor. Bu faizi batıda 19 yılda alırsın. Birde kongo da 3 ayda alırsın.

Hani tayyip koyunlarına afrika ülkesi değiliz diyor ya.! Kongo afrikada değil demekki.! Bir tek faiz değil, diğer göstergelerimizde afrika seviyesinde. Sadece faiz olsa lafını etmeyeceğim.

KY olsan %4 faiz(yıllık %19, 3 ayda yaklaşık %4 e denk gelir.) yerine BIST de kalırsın, daha fazlasını BIST de kazanma şansın var. Ancak balina yani büyük oyuncu isen. % 4 net kazanman için endeksin en az %20 yükselmesi gerekirki 3 ayda net %4 kazanasın.(bu rakamlar tahmin.)
    Büyük oyuncu isen, dev paranla almaya başladınmı endeks yukarı uçar, satmaya başlamanla endeks aşağı iner. Elindekini bitirene kadar endeksi epey yukarı yada aşağı götürürsün. KY gibi kolay iş değil.

Hali ile 3 ayda %4 net faize hisse satıp devlet faizine koşmak, büyük oyuncular açısından son derece doğal. Tek kafa karıştıran şey, geçen haftaki MB verileri. Yabancılar devlet kağıtlarını geçen hafta 120 milyon dolar satmışlar. İnanılır gibi değil. %14 devlet faiz veriyor ve sen satıp kendi ülkendeki %1 faizemi gideceksin. Buna inanmak mümkün değil.

Ya istisnai bir olay, acaip nakite sıkışan yabancı dev bir FON sattı, yada var bir üç kağıt.

Dolaylı verilerden gerçeğe ulaşma ustası olan efsane keçi yemez.

(faiz miktarını karıştırmış olabilirim. Hafif çakır keyifim de. MB %19 dedi. Bankalar net %19 civarı verir. Devlet tahvil ve bonosu %14 civarıydı. Onlarda %16 ya çıkar herhalde. Üç aylık hesapta bu durumda %16 bölü 4 eşittir yine %4 oluyor ama brüt olmalı. Neti %3,5 filan olur herhalde.)

Alıntı Originally Posted by alicemal Yazıyı Oku
    ayhan şu an kafam hafiften çakır keyif. Dediğini tam anlamadım. Aslında hiç anlamadım. Uzun boylu kel pzvnk den bahsetmişsin, onu bende sevmemç. Adi herifin bana çok zararı oldu. Evini biliyosan siyah çelenk kolayım.
    Çok pis dövüyorlardı bi ara %2.30 eksi onun için şeyettirmiştim. Özel bi sebebi yok
    bir halt olacağı yok.

3. Arkadaşlar günaydın,aklıma takılan bir soru var,cevaplayabilene şimdiden teşekkürler.Biliyorsunuz Zgold diye Ziraat Bankası nin bir fonu var,BIST den de alabiliyorsunuz.Yarın bir gün banka " ben fonumu feshediyorum" diyebilir mi?Ve fonu alan zarardaysa ,hayır fesh edemezsiniz,diyebilir mi?

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    adanalı, banka FONu fesih edebilir ve itiraz hakkınla ilgili bir açıklama yok.

Şemsiye fonun ve fonun sona ermesi
    MADDE 28 -

(1) Fon, aşağıdaki nedenlerle sona erer:

a) Bilgilendirme dokümanlarında bir süre öngörülmüş ise bu sürenin sona ermesi,
    b) Fon süresiz ise kurucunun Kurulun uygun görüşünü aldıktan sonra altı ay sonrası için feshi ihbar etmesi,
    c) Kurucunun faaliyet şartlarını kaybetmesi,
    ç) Kurucunun mali durumunun taahhütlerini karşılayamayacak kadar zayıflaması, iflas etmesi veya tasfiye edilmesi,
    d) Fonun kendi mali yükümlülüklerini karşılayamaz durumda olması ve benzer nedenlerle fonun devamının yatırımcıların yararına olmayacağının Kurulca tespit edilmiş olması.

(2) Fon mal varlığı, içtüzük ve izahnamede yer alan ilkelere göre tasfiye edilir ve tasfiye bakiyesi katılma payı sahiplerine payları oranında dağıtılır. Tasfiye durumunda yalnızca katılma payı sahiplerine ödeme yapılabilir. Fesih ihbarından sonra yeni katılma payı ihraç edilemez. Tasfiye anından itibaren hiçbir katılma payı ihraç edilemez ve geri alınamaz.
    (3) Tasfiye işlemlerine ilişkin olarak, birinci fıkranın (b) bendinde yer alan altı aylık süre sonunda hala fona iade edilmemiş katılma paylarının bulunması halinde, katılma payı sahiplerinin satış talimatı beklenmeden pay satışları yapılarak elde edilen tutarlar kurucu ve katılma payı alım satımı yapan kuruluş nezdinde açılacak hesaplarda yatırımcılar adına ters repoda veya Kurulca uygun görülen diğer sermaye piyasası araçlarında nemalandırılır.
    (4) Şemsiye fonun tasfiyesine ilişkin olarak da bu madde hükümleri uygulanır.

https://www.prmfinans.com/iii-52-1-yatirim-fonlari

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Sürekli akılda olması gereken bir fıkra.

Ormanın birinde...
    Aslanlar toplanmış.

"Yahu" demişler, "Hesapta kralız, açlıktan öleceğiz birader... Maymuna saldırsak, ağaca kaçıyor; fillere saldırsak, fazla büyük... Ceylanlar hızlı, yetişemiyoruz; kuşa dalsak, uçuyor; e balık yakalayacak halimiz de yok... N'aapsak?"
    Bir tanesi "En iyisi, öküzlere saldıralım" demiş, "iri yarı görünüyorlar ama, ne pençeleri var, ne dişleri diş... Tam dişimize göre!"

Olur mu? Olur.
    Hücum!

Ama evdeki hesap çarşıya uymamış; öküz, öyle yabana atılacak hayvan değilmiş meğer... Organize oluyorlar, topluca savunma yapıyorlar, püskürtüyorlarmış.
    Aslanlar aç bilaç.
    N'aapsak, n'aapsak?

"Tilkiye danışalım" demişler.

Tilki "kolay" demiş, "beni, öküzlerin yaşadığı zengin otlakların prensi yapın, işinizi halledeyim..."
    Kabul etmişler.

Tilki, elinde beyaz bayrakla öküzlere gitmiş, "saygıdeğer öküzler" demiş, "aslında aslanlar uysaldır, sizi de çok seviyorlar... Ama şu aranızdaki sarı öküz var ya, sarı öküz, işte sorun o... Görünce tahrik oluyorlar, canları çekiyor, verin şu sarı öküzü, kurtulun kardeşim, huzur içinde yaşayın!"
    Öküz heyeti düşünmüş taşınmış, "bana dokunmayan yılan bin yaşasın" mantığıyla, verivemişler sarı öküzü...
    Aslanlar da afiyetle yemiş.

Bir gün, iki gün...
    Tilki gene gelmiş.
    "Bakın gördüğünüz gibi, saldırılar kesildi, mutlu mutlu yaşıyorsunuz" demiş ve eklemiş: "Ama şu benekli öküz var ya, benekli öküz, o burada olduğu sürece size rahat yüzü yok arkadaş, canları çekiyor, verin, kurtulun!"
    Öküz heyeti düşünmüş, "otlağın selameti için" teslim etmiş benekli öküzü.

Üç gün, dört gün...

Tilki gene gelmiş.
    Kuyruğu uzun olanı...
    Burnu beyaz olanı...
    Tombul olanı...
    Tek tek alıp, gitmiş.

Otlak seyrelmiş.
    Aslanlar semirmiş.

Bir gün... Tilki gelmemiş!
    Gerek kalmamış çünkü.
    Direkt aslan gelmiş.
    "Hanginizi istiyorsam, canım hanginizi çekiyorsa, onu vereceksiniz, adamı hasta etmeyin" demiş.

Otların arasında tir tir titreyen, tek tük kalmış öküzler, "sarı öküzü vermeyecektik" demiş ama, iş işten geçmiş.

fetö kumpaslarla orduyu(bu milleti) hapse atmaya karar verdiğinde, akp şunu söylemişti "bu davaların savcısı benim". Yani fetö kumpaslarına destek olmuştu.

İlk üzerine gidip hapse attıkları kimdi.?

Albay Çiçek.

O dönem Bu ülkenin Sarı Öküzü Albay Çiçek ti.

Onu içeri atmaya çalıştıklarında olayı anlamış geleceği görmüş ve "eğer itiraz eden olmazsa, bu iş generallere kadar gider" demiştim ve şahitlerim var çünki internette yazmıştım.

fetö kaçtıktan sonra chp, Albay Çiçek'i milletvekili yaparak bu ülkeyi kurtardı.
    Pardon yaw, gerçekte çiçek ve ailesini bizim sırtımıza yükledi. Bak şimdi. Halbuki.!

sadece Çiçek ve ailesini kurtardı. Bu durumda chp nin ülkeyi kurtarma planı hepimizi vekil yapmak. Fikir güzel.
    fetö ile kapışan Cihaneri vekil yaptı, akp emri ile abd-işid ile kapışmayıp, karakoldan çıkıp Suriyede ki Türk karakolunu çarpışmadan teslim eden karakol amirini vekil yaptı. Hastanede komada yatarken baykal'ı vekil yaptı.

Sıra bana doğru geliyor yaw, ramak kalmış. Kapıda bekliyorum.

Duhul
    Apr 2017
    İkamet
    tekirdağ
    Gönderi
    141
    hislerimize tercuman olan bir yazı daha.ellerinize ,aklınıza sağlık.

Selamlar bol şans. Çarşı karışmış yine

8.  Alıntı Originally Posted by alicemal Yazıyı Oku
    adanalı, banka FONu fesih edebilir ve itiraz hakkınla ilgili bir açıklama yok.

Şemsiye fonun ve fonun sona ermesi
    MADDE 28 -

(1) Fon, aşağıdaki nedenlerle sona erer:

a) Bilgilendirme dokümanlarında bir süre öngörülmüş ise bu sürenin sona ermesi,
    b) Fon süresiz ise kurucunun Kurulun uygun görüşünü aldıktan sonra altı ay sonrası için feshi ihbar etmesi,
    c) Kurucunun faaliyet şartlarını kaybetmesi,
    ç) Kurucunun mali durumunun taahhütlerini karşılayamayacak kadar zayıflaması, iflas etmesi veya tasfiye edilmesi,
    d) Fonun kendi mali yükümlülüklerini karşılayamaz durumda olması ve benzer nedenlerle fonun devamının yatırımcıların yararına olmayacağının Kurulca tespit edilmiş olması.

(2) Fon mal varlığı, içtüzük ve izahnamede yer alan ilkelere göre tasfiye edilir ve tasfiye bakiyesi katılma payı sahiplerine payları oranında dağıtılır. Tasfiye durumunda yalnızca katılma payı sahiplerine ödeme yapılabilir. Fesih ihbarından sonra yeni katılma payı ihraç edilemez. Tasfiye anından itibaren hiçbir katılma payı ihraç edilemez ve geri alınamaz.
    (3) Tasfiye işlemlerine ilişkin olarak, birinci fıkranın (b) bendinde yer alan altı aylık süre sonunda hala fona iade edilmemiş katılma paylarının bulunması halinde, katılma payı sahiplerinin satış talimatı beklenmeden pay satışları yapılarak elde edilen tutarlar kurucu ve katılma payı alım satımı yapan kuruluş nezdinde açılacak hesaplarda yatırımcılar adına ters repoda veya Kurulca uygun görülen diğer sermaye piyasası araçlarında nemalandırılır.
    (4) Şemsiye fonun tasfiyesine ilişkin olarak da bu madde hükümleri uygulanır.

https://www.prmfinans.com/iii-52-1-yatirim-fonlari
    Teşekkürler Alicemal abi....
    Yazılarımın tamamı (SPK) Sermaye Piyasası Kanunu md 101, md 103, md 104, md 106, md 107, md 110 ilgili maddeleri kapsamında tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı içerisinde değerlendirilemez yatırım tavsiyesi içermez yatırım tavsiye niteliği taşımadığından Yatırımcı profilinize uymayabilir. YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR

Sayfa 485/853 İlkİlk ... 385435475483484485486487495535585 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •