Sayfa 390/1000 İlkİlk ... 290340380388389390391392400440490890 ... SonSon
Arama sonucu : 7999 madde; 3,113 - 3,120 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XI

1.  Alıntı Originally Posted by kartalcı53 Yazıyı Oku
    istanbul sözleşmesinin yerine daha detaylı ankara sözleşmesi hazırlanıyor.
    yaygaraya koparmanıza gerek yok.
    merkez bankası başkanı görevden alındı.
    yeni merkez başkanı atandı.
    naci ağbala yeni görev veriliecemi.
    maliye bakanlığı gibi.
    bazı bakanlıklarda değişim olabilir.
    doların yükselmesi hepimizin aleyhine.
    faiz evet dünyada sıfır gibi bizde 19 çok çok yüksek.
    faizin düşmesi bizde çok kolay olmayacak.
    abd nin ve ab nin faizleri sıfıra yakınken öncelikle mb döviz rezervleri eski haline getirilmesi şart.
    cari açık verdiğimiz sürece döviz düşmez.
    cari fazla verecek üretim anlayışı şart.
    sürekli borçlanarak üretim modeli ile doviz düşmez.artar.
    bunu bilen yabancı fonlarda bunu çok iyi kullanıp türkiyedeki doviz hareketlerini kasten yükseltiyorlar.
    böylece türkiyeyide yüksek faiz vermeye mecbur ediyorlar.
    dünyada para basarak ayakta duran abd ve ab ekonomilerindeki durum çok iyide değil.
    bu virüs hava atan zenginim sağlık sistemimi çok iyi diyen abd yi ab ülkelerini ne hale getirdi.hepside diz çoktüler diz.
    o yüzden döviz yükselecek diye yaygaraya gerek yok.
    yükselirmi.yükselir.
    düşmesi için doviz bulup borçla üretim yaparsan cari açık veriyoruz.yıllardır.
    malesef böyle büyüme türkiyemize faydası olmuyor.
    borçlanarak büyüme cari açıkla dövizin düşmesi mümkün değil.
    çin bunu başardı adamlarda kasada cari fazla ihraacat fazlası ile büyüme ile 4 tirikyon dolar var kasalarında.
    bizde taşıma suyu ile değirmen döndürme yerine gerçekten üretimle büyüyerek ihraacat fazlasıyla doviz kaynağı yaratırsak.dovizi düşürürüz.
    bunun dışında betonlaşma ile ekonomide büyüme olmadığını herkez biliyor.
    ne zaman gercekten üretimle ihraacatımızı arttırıp ithallattan fazlasına dönüştürüz.
    çin başardıysa 4 tirilyon abd dovizi var kasasında fazladan.
    bizde başarmalıyız.bizde başarırsak.başarmalıyızda o zaman burada bu döviz yükseldi.düştü.bunları konuşmayız.
    devletimizi kötülemeyin.bunları hep birlikte inşallah başarırız.
    hepimiz aynı gemideyiz..ytd
    yazdıklarınıza yuzde 90 katılıyorum.AKP'nin yaptığı yanlış şu:

1.serbest kur rejimine geçtiysen müdahale etmeyeceksin.Dolayısıyla kur şoku yaşanmaz yada müdahale jariç önceden tedbirini alırsın.

2.mb başkaları yada diğer kuru kuruluş başkanları görev süresi dolmadan sık sık değiştirmek..madem öyle her kurumun başkanı cumhurbaşkanı olsun.

3önceki kurum başkanı yanlışsa sonraki doğru olmalı..kaldı ki sen seçiyorsun ve sen yönetiyorsun..tuik başkanıkaç kere değişmiş?
    4. istikrar yok
    5 planlama hiç yok. varsa da yanlış
    6.yabancı 1000 dolar getiriyor aynı yıl 1250 dolarla çıkıyor fayda nerde?
    7.yap işlet soy ,hurdayı devret ekonomik sıkıntının ayrıca temel nedeni?
    8. devlet kaynakları verimli ve faydalı kullanılmıyor:işlemeyen hava lanları,pahalı köprüler ve yolllar vs.için garanti ödemeler..
    9devlet ihale kanunu hiçe sayılarak sipariş usulu alınan hizmetler ve 5 li çete..ihalesiz işler
    10 savurganlık ve lüks ,ihtişam yaklaşımı.
    11. SORUN AKP +MHP:INLAR GİTMEDEN HİÇ BİR ŞEY DÜZLÜĞE ÇIKMAZ.SEÇİMİ KAYBETSELER DE GİTMEZLER..
    12 TARİKATLARIN KAYNAĞI VE TARİKATLARIN DEVLET YÖNETİMİNE ETKİN OLMAYA BAŞLAMALARI
    13.YETKİN, YETERLİ,TECRÜBELİ,BİLGİLİ TÜM yönetici ve akademisyenlerin gönderilerek embesillerin hakimiyeti..
    14 TEK ADAM REJİMİ
    15. MİLLET VEKİLLERİ:MİLLETİN VEKİLİ DEĞİL LİDERİN YALAKASI..AYNI ŞEYE EVET DİYOR ALKIŞLIYOR HAYIR DİYOR ALKIŞLIYOR.NEYE EL KALDIRIP İNDİRDİĞİNİ BİLMİYOR
    16.HALKIN CEHALETİ:6 DELİNİN 4 AKILLININ BULUNDUĞU KÜMEYİ SEÇİMLE DELİLER YÖNETİR,AKILLILAR SADECE SEYREDER..
    17.MİLLET OLARAK DÜŞÜNCE VE FİKİR ÖZGÜRLÜĞÜNE SAHİP DEĞİLİZ.BENİM FİKRİMDE DEĞİLSEN YA TERORİST YADA HAİNSİN.
    18 ATATÜRKÜN ALTIN TEPSİDE SUNDUĞU DEMOKRASİYİ VE CUMHURİYETİ HİÇ BİR ZAMAN ANLAMADIK!SULTANLIK VE HALİFELİK PEŞİNDE OLDUK..DİNİ KULLANAN LİDERLERİ KENDİMEZE SULTAN YAPTIK.:
    19.MİLLİYETÇİYİZ AMA FAŞİSTİZ:O ALEVİ BU KURT ŞU ERMENI ŞU LAZ,O LGBT Lİ
    20 OSMANLIYIZ AMA TURKUZ GİBİ YADA TURKİZ GİBİ OSMANLIYIZ VE HATTA BİR ARAPTAN DAHA ARABIZ)

21.AKP NİN 18 YILDA YAPTIĞI TAHRİBAT 18 YILDA DÜZELMEZ
    22 ADALET ,EĞİTİM BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ OLMADAN Bİ BOK OLMAZ!MİLLETİN VEKİLİ BİLE ÖZGÜR DÜŞÜNEMİYOR Kİ!
    23.EKONOMİK KURTULUŞ ÇÖZÜMÜ ÜRETİMDİR..
    24.İŞİ EHLİNE VERMEMEK
    25.AYRIŞTIRMACI ,KUTUPLAŞTIRICI BİR DİL..
    26.HİÇ EMPATİ YAPMAYIZ YAPARSAK DA İŞİMİZE GELDİĞİ İÇİN VE GELDİĞİ KONULARDA
    27BİR BAŞKASININ YAŞAM VE ÖZELİNE MÜDAHALE İSTEĞİMİZ:OSMANLININ YAŞAM ŞEKLİNİ GOOGLE BAK GÖRÜRSÜN.HATTA HOMOSEKSÜEL YAŞAMLA İLGİLİ FETVA ,HATTA RESİMLER VAR.

RESMİ BİR BÜTÜN OLARAK GÖRMEDEN VE ELEŞTİRMEDEN TEK BİR BAKIŞ AÇISIYLA DOĞRU, DOĞRU DEĞİLDİR.

2.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    https://www.investing.com/crypto/tet...ry?cid=1128969

yeni bişey öğrendim doalra sabitlenmiş coin ve piyasası açık anlık 7.55 de
    Bunu bitfinex diye bir bitcoin borsası kasasındaki dolar ya da elindeki varlıkların karşılığında basıyor. (daha doğrusu öyle söylüyorlar, bu varlıklar doğrulanmış değil) Bitcoin'deki en büyük tehlike şu an budur. Olayın o kadar boku çıkmış durumda ki şirket varlıklarının arasında kendi bastığı dolar eşleniği para birimi ile alınıp satılan bitcoin'i de gösteriyor.

Buradaki dolandırıcılık çok derin. Saatli bomba. Fazla güvenip yüklü miktarlar tutmanızı önermem.

Alıntı Originally Posted by djoz Yazıyı Oku
    Dediğimi çok iyi anladınız da, neyse..
    damdan düşenin halinden damdan düşen anlar , ben 2010 yılında yaşadım benzer bi süreci..
    ne desen anlamazlar..
    kimse sınanmadıgı bir olayın masumu değildir..
    bunlarınki o hesap , başına gelse anlar ne dediğinizi..
    gelince anlarlar , boşa çenenizi yormayin..
    bir cukurdan cikmak istiyorsan yapacagin ilk sey kazmaktan vazgecmektir..

Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Bunu bitfinex diye bir bitcoin borsası kasasındaki dolar ya da elindeki varlıkların karşılığında basıyor. Bitcoin'deki en büyük tehlike şu an budur. Olayın o kadar boku çıkmış durumdaki şirket varlıklarının arasında kendi bastığı dolar eşleniği para birimi ile alınıp satılan bitcoin'i de gösteriyor.

Buradaki dolandırıcılık çok derin. Saatli bomba. Fazla güvenip yüklü miktarlar tutmanızı önermem.
    en azından doalrın açılış fiyatına ışık tutuyor
    bir halt olacağı yok.

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
    Azıcık kafası çalışan, kalburüstü eğitim almış insanlar 1 tane çocuk yapmadan önce 1 milyon tane şeyi düşünüp hesaplıyor hatta çoğu zaman yapmama kararı alıyorlarken öbür tarafta arabada 3, evde 15 çocuk yapanlar var.

Dünya bu yüzden b*ku yiyecek.
    İdiocracy filmini izlemenizi tavsiye ederim

Edit: Diğer arkadaşlar da yazmış, sonradan gördüm...
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

6.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    en azından doalrın açılış fiyatına ışık tutuyor
    Sadece o borsada doların kaç olması gerektiğine inanıyorsa insanlar onu gösteriyor. Normal zamanda bile gerçek piyasa ile coin borsalarındaki doların arasında 10 kuruştan büyük farklar olabiliyor. Çok sağlıklı bir piyasa değil.

Alıntı Originally Posted by turali Yazıyı Oku
    İdiocracy filmini izlemenizi tavsiye ederim
    İzledim. O mesajı atarken aklımdan o film geçiyordu zaten.

Sadece o borsada doların kaç olması gerektiğine inanıyorsa insanlar onu gösteriyor. Normal zamanda bile gerçek piyasa ile coin borsalarındaki doların arasında 10 kuruştan büyük farklar olabiliyor. Çok sağlıklı bir piyasa değil.
    7.40 üstü açacak gii hatta 7.50 üstü an itibariyle
    bir halt olacağı yok.

ben de yok kafam yatmadı lakin binancede 7.52 den işlem yapılıyormuş , arkadaşların dediği bu şekilde..
    bir cukurdan cikmak istiyorsan yapacagin ilk sey kazmaktan vazgecmektir..

Sayfa 390/1000 İlkİlk ... 290340380388389390391392400440490890 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •