Arama sonucu : 8007 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Viop XXXII

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by 6.sense Yazıyı Oku
    Bu sefer iş başka ..
    Ekmek gidince ellerinden aç kalınca görürüz
    Ben o cahil aç halktan bahsediyorum.
    İlk onlara sıra gelecek.
    Bu millete cahil demen kendi cahilliğini belli açık etmendir, toplumun çoğunluğunu kendi düşüncene yenik görmendir, sana üzülüyorum çok ca cahil kalmışsın

2.  Alıntı Originally Posted by ustun1 Yazıyı Oku
    Bu millete cahil demen kendi cahilliğini belli açık etmendir, toplumun çoğunluğunu kendi düşüncene yenik görmendir, sana üzülüyorum çok ca cahil kalmışsın
    Demokrasi yi kaldıralım.... onların oyları 2 3 sayılsın yada... insanlara hakaret etmeyi maharet sanıyorlar bir kesim okumuş diğer kesim cahil ölse yeridir...siyaset bu yüzden tıkandı ötekeleştirmeden yazık çok yazık

3.  Alıntı Originally Posted by karahan412 Yazıyı Oku
    Demokrasi yi kaldıralım.... onların oyları 2 3 sayılsın yada... insanlara hakaret etmeyi maharet sanıyorlar bir kesim okumuş diğer kesim cahil ölse yeridir...siyaset bu yüzden tıkandı ötekeleştirmeden yazık çok yazık
    Demokrasi zaten yok ki, hiç olmadı...
    George Orwell' ın çok sevdiğim bir romanı olan "1984" de... "Cehalet güçtür" der...

Tüm iktidarlar için böyledir..Halk ne kadar "cahil" bırakılırsa o kadar büyük bir güce sahip olursunuz..
    Düşünmeyen, sorgulamayan, okumayan bir kitle sizin en büyük gücünüzdür, iktidarda istediğiniz kadar kalıp istediğinizi yapabilirsiniz...
    Bizim en büyük eksiğimiz insanlarımızı gereken eğitim ve kültür seviyesine kavuşturamamış olmamız, ne yazık ki...

https://twitter.com/sadevatandasyt/s...93663063306240
    Bunun gibi çok örnek var ne yazık ki...

Ve açıkcası ülkem adına üzülüyorum...Kimi desteklediği çok önemli değil, aynı şekilde olup farklı fraksiyonları destekleyenlerde de körü körüne bağlılık var ne yazık ki..

Not: Burada "cahil" kelimesi kimseyi kötülemek ve küçük görmek adına kullanılmamıştır...Ve alıntı yaptığınız mesajdaki söylem benim açımdan da kabul edilebilir değil..
    Son düzenleme : Karatay; 22-03-2021 saat: 00:40.

4.  Alıntı Originally Posted by Karatay Yazıyı Oku
    Demokrasi zaten yok ki, hiç olmadı...
    George Orwell' ın çok sevdiğim bir romanı olan "1984" de... "Cehalet güçtür" der...

Tüm iktidarlar için böyledir..Halk ne kadar "cahil" bırakılırsa o kadar büyük bir güce sahip olursunuz..
    Düşünmeyen, sorgulamayan, okumayan bir kitle sizin en büyük gücünüzdür, iktidarda istediğiniz kadar kalıp istediğinizi yapabilirsiniz...
    Bizim en büyük eksiğimiz insanlarımızı gereken eğitim ve kültür seviyesine kavuşturamış olmamız, ne yazık ki...

https://twitter.com/sadevatandasyt/s...93663063306240
    Bunun gibi çok örnek var ne yazık ki...

Ve açıkcası ülkem adına üzülüyorum...Kimi desteklediği çok önemli değil, aynı şekilde olup farklı fraksiyonları destekleyenlerde de körü körüne bağlılık var ne yazık ki..

Not: Burada "cahil" kelimesi kimseyi kötülemek ve küçük görmek adına kullanışmamıştır...Ve alıntı yaptığınız mesajdaki söylem benim açımdan da kabul edilebilir değil..
    Ustam ben sadece siyasetin bu kadar tıkandığı bir döneme girdiğimizi farklı görüşte olan kişilerin birbirine hiç saygısı kalmadığı bir dönemden rahatsızım benim içinde değer yargılarıma dokunulmadığı sürece her görüşe saygım var herkesinde olması lazım alıntı yapılan sizin mesajınızmı anlamadım ama orada kastedilen cahil kelimesi ne anlamdadır.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul/L.A
    Gönderi
    723
     Alıntı Originally Posted by karahan412 Yazıyı Oku
    Demokrasiyi zaten kaldırdı sayılır reis. Hatırlarsanız bir sözü vardı. Ya laik ya müslüman olursun ama hem laik, hem müslüman olamazsın diye. Eh kendiside müslüman olduğu için, laik değil. O yüzden dini doğrulara göre ülke yönetiyor...

Ayrıca söyledikleri doğru. Gerçekleri sölemeyince daha az gerçek yapmıyor ki.
    Doğal olarak kaliteli, eğitimli, görgülü, kültürlü, vs insan sayısı diğerlerinden ÇOK daha azdır toplumlarda.
    Bunun tersi olamaz zaten. Kim cahil, kim değil onu tartışabiliriz ama cahil insan sayısının olmayanlardan ÇOK daha fazla olduğu gerçeğini tartışmaya gerek yok.

Demokraside oy sayısı ile işleyen bir sistem. Oyların niteliği değil, niceliği önemli. O yüzden demokrasiler zaten genelde iyi işlemiyor. Neden? Çünkü yine doğal olarak, elit azınlıklar cahil çoğunlukların oyları ile yönetiliyorlar. Bu hep böle oldu, hep de böle olucak. Zaten yine eğitimli, görgülü, vs kesim daha az üreyecek ve gelecekte bu fark daha da açılacak. Dünyanın biraz elitisme ihtiyacı var gelecekte...
    “Is man merely a mistake of God's? Or God merely a mistake of man?” - F.Nietzsche

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •