Originally Posted by
ABKA
yılda bir kere 6 aylık yatırım ile %50 hedefimdir.6 ayda dinlenmek lazım.
geçen sene 107.000 endekste girdim %40 ile çıktım(endeks 150000 iken)
benim sorunum hisse seçimi.bundan sonra ENDEKS UYGUN OLUNCA sağlam hisse araştırması yapmak lazım.
yoksa %50 bence gayet güzel.hisseden kazanç çok sıkıntısız oluyor.
sermaye artsın vobu tamamen bırakacağım.
beni çok yıpratıyor.sosyal-aile hayatımı etkiliyor.gece kalkıp futurelere bakıyorum.
bana sağlam bir ek gelir olarak hisse yetecek gibi.
Zaten hisse portföyü kadar endeks short yaparsan...nötr pozisyondasın demektir...tatile çıkacaksın, ya da kafa dinlemek istiyorsun...portföyü hedge et, keyfine bak..zaten yön net değilse, portföyü hedge edip, belirsiz dönemi nötr beklemek çok mantıklı.
mesela son sıkışma sonrası, aşağı patladı, ama yukarı da gidebilirdik...bu işin garantisi yok...bence aşağı %60, yukarı %40 ihtimal vardı...bu belirsiz dönemlerde nötr olmak, yıl genelinde kayıpları minimize ediyor.
hisse portföyünü en az 1-2 yıl vade ile oluşturmak, ve her zaman hissede olmak...gerektiğinde portföyü hedge etmek..işin sırrı burada.
ayrıca, portföyün edneksten sağlam durunca, nötr pozda bile para kazanıyorsun...hem vadeli teminattan, hem de portföy getirisi-vadeli getirisinden.
Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
Yer İmleri