Sayısal loto kuponu yapar gibi dağıtıyorlar parayı.
Diyorum ya bazılarında öyle uçuk kaçık paralar var ki alabilecekleri bir şey kalmadı artık. Bunlara atıyorlar parayı.
Altcoin borsası diye bir olay var. Herkes kendi coinini çıkarabiliyor mesela. 2000 küsür kripto var piyasada. (yoksa 8000 miydi unuttum walla) Her önüne gelen kafasına göre basıyor bir tane. Binance gibi bir borsa da aralarından gözüne kestirdiklerini bir sepet yapıp sitede listeliyor.
Sonra bu borsaya para ile gelen yatırımcılar (kumarbazlar desek daha doğru olur) binance listelediyse bunlar iyidir diyip hepsine bin'er dolar (sayıyı atıyorum) at yarışı kuponu yapar gibi basıyorlar.
NFT'deki olay da aynı.
NFT'yi adam sadece bir sonraki kerize daha yukarıdan paslayabilmek için alıyor.
Şu an görüntü tam 2001 dotcom krizi öncesi.
Ben o zamanları yaşım gereği kendim tecrübe etmedim ama tarih diye bir olay var insanlar bunları okuyup geçmişte yaşananlardan ders çıkarsınlar diye.
O dönemin en ünlü ponzisi de pets.com denen domainmiş. Bilmeyenler google'a hikayesini sorup öğrensinler.
Ekleme: Bu, bu piyasalardan para kazanılmaz anlamına gelmiyor bu arada. Benim de kendi çapımda kuponlarım var o piyasada ama yatırım olarak görmüyorum kesinlikle. Arada çok büyük fark var.
Yer İmleri