Piyasa yapıcıların zekaları farklı işler. Bizim '' Aaa yandık bittik '' diye baktığımız bir habere onlar şenlik var diyebilirler ve herkesi terse yatırabilirler. Çok olumlu gördüğümüz bir haberi ise onlar ya görmezden gelirler yada zaten satın alınmıştı der geçerler.
Yani sabredene fırsat bitmez. Muhtemelen pazartesi ABD piyasaları açılana kadar dövizi salar, Borsayı yükseltirler ve akşam masayı devirirler. Böylece teknik analistlerin grafiklerde çizdikleri formasyonlarda tutmuş olur. Misal ; Pzt- salı günleri çanağın kulpu nu oluştururlarsa bir bahaneyle ver elini çift haneli hedefe...... yatırım tavsiyesi değil, sabır tavsiyesidr.
Başlığımızda yazan kıymetli matematikçilerden bir isteğim olacak.
A- 27 Ağustos 2018 de 6,17 olan bir kur faiz karşısında kaç olmalı ?
B- 27 Ağustos 2018 de 250 tl. olan altın / gr. bugün 450 tl. ise faize karşı kar / zararı nedir ?
![]()
![]()
bakkal hesabı ama
tepe 23,70 20,17 14* 19* ortalamadan
18/19/20/21
A. 2020 sonu 10.45
2021 sonu 12.44
B. 2020 sonu 423
2021 sonu 504
yıllık gecelik
16.69 15.95 10* 19*
18/19/20/21
A. 2020 sonu 9.16
2021 sonu 10.9
B. 2020 sonu 371
2021 sonu 441
Gecelik gidene göre
Al/Tut dolarcılar zarardadır.
Altıncılar anlık 20% kârda gözükür..
Uzun vadeci gidene göre(6-9 ay blok giren)
herkes zararda..
O salamdan bende alip veriyorum ama, cok sik vermeyin.
Care A101'den veya baska bir yerden uygun fiyata gögüs filetoyu aliyorsunuz ve dondurucuya atiyorsunuz (belirlediginiz miktarda).
Dondurucudan gerektiginde (genelde her gün oluyor) tam acilmadan biraz donukken keskin bickakla kusbasi yapip üzerine biraz su koyup dolapta cözülmesini bekliyorsunuz.
Bu olay tabiiki anlattiginiz daima baktiginiz kediler icin, yoksa altindan kalkilmaz.
Daima gögüs de olmuyor ama, hep ciger de olmuyor. Ciger'de taurin denen madde cok var (kedilerin ihtiyaci var). Fazlasi da zararli oluyor.3 günde bir ciger yeter aslinda. Balik yiyebiliyorlarsa (bazi kediler balik yemesini bilmiyor alismamis sa), o da olur.
Çocukluğumdan beri kedi besledim çok iyi bir bağım vardır kediyle. Ama en son çalıştığım şirkette kediler abartılı bir açlık var. Abi ciğer mama veriyorum karnı doyuyor iki dk sonra mutfağın kapıda bağırıyor açım diye. Aşçı yemeğin suyu ile ekmek veriyor yüzüne bakmaz. Et balık ciğer olacak harici yüzüne bakmaz. Birde tuvaletini gidip çimlere yapınca kıyamet kopuyor bende. Bir türlü öğrenmediler. Sürekli açlar onlar için bayram tatili hafta sonu sadece karınları doysun diye her gün mutlaka işe giderdim. Alıştırmislar bütün kediler ordan yiyor kedisi köpeği ordan yer. Mamayı fazla versen de yetmez. Bunlar sebep tatil yapmadım günlük verdim. Karnını doyurdugum halde mutfak önünde miyavlamasi bende cinnete sebep oluyordu. Gördüğüm en kötü nankör kediydi. Çimlere yaparken görsem taşlardim. Patronun ayağına bir denk gelse kızardı. Bir türlü öğrenmediler toprağı yumuşattim kazdım olmadı çimler en büyük zevkleriydi. Onlar hariç bütün kedilerimle çok mükemmel bir ilişkimiz oldu. Köye bile gezmeye gittik. Biri kaybolduğu bir ay işten geldiğimde gece hergun aradım bulamadım.
(Tekir) Kedilere daha baştan ve sürekli olarak böyle şeyler verirseniz sizin vicdanınızı sömürürler. Kediye ciğer ver, ertesi gün mutlaak onu veya daha lezzetli bir şey ister. Aldırış etmeyin. Yanına köpek maması bile koysanız aç kalınca gidip yer. Hatta, köylüler (fare yakalasın diye) kedilere hiçbir şey vermezler. Yoksa fare yakalamaz. Biraz aç bırakın ortalıkta fare-kuş bırakmaz.
KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
Sadece Kendi Düşüncelerimdir. Buna göre işlem yapmayınız.
Yer İmleri