Artan

56,10 10 18:10
67,70 9.99 18:10
37,66 9.99 18:10
15,53 9.99 18:10
6,06 9.98 18:10
Artan Hisseler

Azalan

32,40 -10 18:10
154,30 -9.98 18:10
10,94 -9.96 18:10
35,26 -9.96 18:10
11,69 -9.94 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

7.755.512.533,92 18:10
7.660.110.704,50 18:10
5.585.031.533,70 18:10
4.412.365.760,64 18:10
4.281.834.851,10 18:10
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 6216 madde; 1 - 8 arası.

Konu: VESTL - Vestel

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by nilkiz Yazıyı Oku
    1 numara hissede son dökmenin yapıldığı yıllardır insanların bezdirildiği yer

2 teknikçinin girmesi gereken yer içerden haber alınmış muhtemelen hem bilanço hem temettü 18 lıra kasım gibi

3 artık kesin gir noktası 22.5 ler bu sene çok para kazanma noktası

4 haberin geldiği yer kağıt 32 lira şimdi ne oluyor.
    grafik temettüyü fiyatlamış gözüküyor. şimdi bazıları 7tl temettü %20 verim diyecek,ancak son çeyreklik net kar artışı ve yıllardır dogru dürüst temettü ödemeyen vestli düzenli kar eden ve düzenli temettü eden şirket kategorisine sokmuyor maalesef

2.  Alıntı Originally Posted by emekli2 Yazıyı Oku
    grafik temettüyü fiyatlamış gözüküyor. şimdi bazıları 7tl temettü %20 verim diyecek,ancak son çeyreklik net kar artışı ve yıllardır dogru dürüst temettü ödemeyen vestli düzenli kar eden ve düzenli temettü eden şirket kategorisine sokmuyor maalesef
    6.96 FK ile temettüyü fiyatlamış ise biz kilidi vurup gidelim.
    Lütfen insanları yanıltmayın.
    Hisselerin %9.73'ünü alan Birol Mutlu kardeşimiz söz meclisten dışarı saf ama bir tek siz akıllısınız.

Duhul
    Apr 2017
    İkamet
    İZMİR- ÇEŞME-ÖZDERE
    Gönderi
    1,201
     Alıntı Originally Posted by cow_boz Yazıyı Oku
    Hisselerin %9.73'ünü alan Birol Mutlu kardeşimiz söz meclisten dışarı saf ama bir tek siz akıllısınız.
    aynen..
    vestelin piyasa değeri 1.536.147.796 milyar USD
    vestel beyaz eşya 1.478.870.610 milyar USD
    vestel beyazın yüzde 87.27 i vestel elektroniğin
    yukarıdaki tabloya bakın vestel beyaz eşya sanayi hariç tüm vestele 245.537.000 milyon dolar değer kalıyor. böyle bir şey olabilir mi
    fiyatın gideceği çok fazla yol olmalı..( ayrıntılara girmeden kısaca)
    Grafik Yorumcusu

4.  Alıntı Originally Posted by cow_boz Yazıyı Oku
    ben vestelden 2000 yılında dev bir kazık yedim. o zamandan beri vestelin adam gibi düzenli temettü verdiğini de görmedim. Zorlular asla dürüst degil. Zaten dürüst olasalardı bürol 5tl lerden beri vesteli toplamazdı. Bürol şu an temettüyü cebe indirdiğinde ortalama maliyeti 1-2 tl lere düşecek.bugün iştirakinde görülen şirketlerin bir sabah kalkarsınız buharlaştıgına şaşırmayın. 2000 yılında vestel elektronik beyaz eşya yatımına giriyor diye duyuru yaptılar. hisseler 5 tl den 250 tlye gitti. sonra ortaya çıktıki vestel beyaz diye bir şirket kurulmuş. bu şirketin %15i vestele ait. Siz şimdi bakmayın vestel beyazın %90 nın vestele ait olduguna. Yani vesteli taşıyorsanız. öyle temettü amaçlı, yatırım amaçlı taşımayacaksınız ve sürekli uyanık olacaksınız.hisse 500tlye de gidebilir 5 tl ye düşebilir. bunun bilincinde olun. Yani zorlunun şirketlerinden froto olmaz demek istiyorum

5.  Alıntı Originally Posted by emekli2 Yazıyı Oku
    ben vestelden 2000 yılında dev bir kazık yedim. o zamandan beri vestelin adam gibi düzenli temettü verdiğini de görmedim. Zorlular asla dürüst degil. Zaten dürüst olasalardı bürol 5tl lerden beri vesteli toplamazdı. Bürol şu an temettüyü cebe indirdiğinde ortalama maliyeti 1-2 tl lere düşecek.bugün iştirakinde görülen şirketlerin bir sabah kalkarsınız buharlaştıgına şaşırmayın. 2000 yılında vestel elektronik beyaz eşya yatımına giriyor diye duyuru yaptılar. hisseler 5 tl den 250 tlye gitti. sonra ortaya çıktıki vestel beyaz diye bir şirket kurulmuş. bu şirketin %15i vestele ait. Siz şimdi bakmayın vestel beyazın %90 nın vestele ait olduguna. Yani vesteli taşıyorsanız. öyle temettü amaçlı, yatırım amaçlı taşımayacaksınız ve sürekli uyanık olacaksınız.hisse 500tlye de gidebilir 5 tl ye düşebilir. bunun bilincinde olun. Yani zorlunun şirketlerinden froto olmaz demek istiyorum
    Ben çok çok yeniyim Vestel de ama şuan gerçekten çok ucuz.

Net kâr bu kadar güzel artmış iken ve de devamı gelecek gibi dururken temettüyü alayım diyorum. Sonra bilanço bilanço ilerleriz.

Sahibi olduğu şirketler, ortaklık yaptığı meta, ayesaş, Vestel savunma ve togg (togg'dan pek bir beklentim yok) ile çok ucuz bence.

Tabii bu kadar ucuz kalmasının sebebi de şuanki hali değilde geçmişidir.

Geçmişi temel analiz çöplüğüne dönmüş.

Hissenin geçmişi güven vermiş olsa idi fk en az 10 fiyatta 52 olur, herkes almak için sıraya girerdi.

Şimdi o güveni verirse diye ben yatırım yapıyorum. Sonuçta yatırım yapmak risk.

Bakalım umarım yanilmayiz. En azından temettüsü sigorta olarak kenarda duruyor.

"politikada hiçbir şey kazayla olmaz. olmuşsa, öyle planlanmıştır."
    abdülselam özatak, fethi sekin, ömer halisdemir, turgut aslan, kaşif kozinoğlu...

Duhul
    Apr 2017
    İkamet
    İZMİR- ÇEŞME-ÖZDERE
    Gönderi
    1,201
     Alıntı Originally Posted by emekli2 Yazıyı Oku
    tamam da zorlu asil nadirden bu şirketi bir baraka olarak aldı.. sıfırdan büyüme kolay olmadı.her kuruşu dikkatli harcadılar. uzun yıllardır kazançlar yatırımları aktarılarak bugünlere gelindi.(özetle)
    artık meyveleri toplama zamanıdır..
    Grafik Yorumcusu

7.  Alıntı Originally Posted by emekli2 Yazıyı Oku
    emekli2 kardeşim tamam anladık Vestl'den eskiden bir kazık yemişsin.
    Bunu ben demiyorum sen kendin ifadenle söylüyorsun.
    Vestl de tamam senin deyiminle hilebaz güvenilmez zarar eden ve "iştirakleri bir sabah uyandığımızda buhar olabilecek" bir şirket.

Neden bu sayfadasın?
    Madem şirkete güvenmiyorsun neden bu şirkete yatırım yaptın?
    Madem bu şirkete yatırım yaptın neden şirketi kötülüyorsun?
    Aklımda deli sorular...

Ama ben kendi adıma söyleyeyim bilançoyu görmeden isterse 50TL olsun bir lot satmam.
    25 TL olursa da yine alırım.

Duhul
    Apr 2017
    İkamet
    İZMİR- ÇEŞME-ÖZDERE
    Gönderi
    1,201
     Alıntı Originally Posted by emekli2 Yazıyı Oku
    dile kolay tam 20 yıl geçti.. 20 yıl önceyi sanki dün gibi anlatıyorsun.. 2000 yılında türkiyenin yıllık ihracatı 27 milyar dolardı.
    2021 yılı mart ayı(sadece bir ay) 19 milyar dolar oldu. vestelde ihracat ağırlıklı şirket olduğu için bu rakkamları verdim.
    onlarca yeni ülke pazarı bulundu.. türkiye ve dünya ekonomisinde inanılmaz gelişmeler ve hızlanmalar oldu( konumuz ekonomi)
    Grafik Yorumcusu

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •