Arama sonucu : 980 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Gümüş Agx

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. merhabalar bugün ilk kez fiziksel gümüş aldım. nadir'in 1 kiloluk külçesiydi. ambalajda hafif kararma izleri var ama gümüşün kendisinde problem yok gibi. 2 yıl vadeli olarak tutmayı düşünüyorum. satarken bu kararma mevzusu sorun oluşturur mu? ayrıca 6900'e aldım. fiyat konusunda yorumlarınızı bekliyorum.

reddit'tek takip ettiğiniz gümüş sublarını paylaşırsanız sevinirim, esenlikler.

2.  Alıntı Originally Posted by albertcamus Yazıyı Oku
    merhabalar bugün ilk kez fiziksel gümüş aldım. nadir'in 1 kiloluk külçesiydi. ambalajda hafif kararma izleri var ama gümüşün kendisinde problem yok gibi. 2 yıl vadeli olarak tutmayı düşünüyorum. satarken bu kararma mevzusu sorun oluşturur mu? ayrıca 6900'e aldım. fiyat konusunda yorumlarınızı bekliyorum.

Kararma sıkıntı olmaz. Gümüş zamanla kararır zaten. Temizlemek için kitler var ama önermem. wallstreetsilver, silverbugs diye benim bildiğim iki sub var takip edilmesi gereken. silverbugs sadece gümüş fotosu paylaşıyor genellikle. asıl wallstreetsilver sağlam olan.

3. Külçede gümüş gerçek olsun yeter, çizik kararma sorun değil. Külçe değerini asla eksiltmez, farketmez.

Fakat nümizmatik hatıra para gümüş olursa fiyatını olumsuz etkiler. Hatıra değeri olanlarda önemli bir ayrıntıdır.

Gümüşüngerçek olmadığını basit testlerle anlayailirsiniz.

1) Çınlama testi (high pitch)

Alıntı Originally Posted by albertcamus Yazıyı Oku
    merhabalar bugün ilk kez fiziksel gümüş aldım. nadir'in 1 kiloluk külçesiydi. ambalajda hafif kararma izleri var ama gümüşün kendisinde problem yok gibi. 2 yıl vadeli olarak tutmayı düşünüyorum. satarken bu kararma mevzusu sorun oluşturur mu? ayrıca 6900'e aldım. fiyat konusunda yorumlarınızı bekliyorum.

4. 2) Beyaz kağıda yazı yazma testi (kurşun kalem gibi)

Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku
    Külçede gümüş gerçek olsun yeter, çizik kararma sorun değil. Külçe değerini asla eksiltmez, farketmez.

Fakat nümizmatik hatıra para gümüş olursa fiyatını olumsuz etkiler. Hatıra değeri olanlarda önemli bir ayrıntıdır.

5. 3) Kuvvetli mıknatıs kayma hızı testi

Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku
    Külçede gümüş gerçek olsun yeter, çizik kararma sorun değil. Külçe değerini asla eksiltmez, farketmez.

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •