Sayfa 270/531 İlkİlk ... 170220260268269270271272280320370 ... SonSon
Arama sonucu : 4247 madde; 2,153 - 2,160 arası.

Konu: Seans & Geyik Odası - II

1. 2021 Genel Kurul Yönetim Kurulu Başkanı Mesajı

Daha önce ft-2 hocamın da değindiği gibi AKSA'nın pazar payını %24e artırması olumlu.
    Tekstil sektöründe işlerin iyi gittiğini PMI verileriyle de teyit etmiştik, YKB da benzer cümleler kurmuş. 1. Çeyrek verilerinin iyi geleceği belli, talebin devamını anladığımıza göre diğer çeyrekler de iyi olmasını bekliyorum.
    ft-2 hocam fiyat va hammadde makasının da bizim lehimize olduğunu paylaşmış.
    Önümüzde temettüyü de hesaba katınca olumsuz bir konu şimdilik bulunmuyor

Şirketimizin yüzde 24’e ulaşan önemli bir pazar payına ulaşmış bulunduğunu da memnuniyetle belirtmek isterim. Hatta, akrilik elyaf sektöründe
    küresel üretimin neredeyse yarısını tek başına gerçekleştiren Çin’i hariç tutarak baktığımızda, Dünya
    Pazar payımızın yüzde 50’lere çıktığını görüyoruz.
    Türk tekstil sektörü açısından da, önümüzdeki dönemde önemli bir yükseliş yaşanacağını öngörüyoruz.
    Şirket olarak pazar payımızın yükselmesi ve Türk tekstil sektörünün önünün her zamankinden açık olması
    bizlere oldukça olumlu sinyaller veriyor.

Yönetim Kurulu Başkanı RAİF ALİ DİNÇKÖK:
    “Değerli hissedarlarımız,
    Toplantımız öncesinde sizlere hem Dünya hem Türkiye hem de Şirketimiz açısından 2020
    yılını genel olarak özetlemek ve değerlendirmek isterim.
    Bildiğiniz gibi, 2020’nin ocak ayında, ABD ile Çin arasındaki ticaret anlaşmasının birinci
    aşaması tamamlandı ve bu gelişme de küresel piyasaların 2020’ye olumlu bir başlangıç yapmasını
    sağladı.
    Ancak, hemen ardından ortaya çıkan koronavirüs salgını nedeniyle başlayan ekonomik
    kapanmalar, küresel ölçekte belirgin biçimde bozulmalara yol açtı. Koronavirüs bir anda tüm
    dünyanın başlıca gündem maddesi haline geldi.
    Geldiğimiz noktada ise, başta mali ve parasal destek paketleri olmak üzere birçok farklı tedbir
    alan ülkelerin ekonomileri beklenenden hızlı toparlandı. Şirketimize baktığımızda ise, 2019’un son
    çeyreğinde artan talep 2020’nin ilk üç ayında devam etti. Nisan ayı başında, siparişlerimizde
    pandemi kaynaklı iptaller yaşanmaya başlanmış ve bu doğrultuda kapasite kullanımımız üç ay
    süreyle yüzde 50 olarak devam etmişti.
    Normalleşme adımlarının başladığı haziran ayı sonunda ise akrilik elyaf sektörünün
    toparlandığını gözlemledik. Bu olumlu gelişme neticesinde, yılı 290 bin ton seviyesine yakın bir
    üretimle tamamlayarak yüzde 86 kapasite kullanım oranı yakalamış olduk. Bu rakam, 2019 ve 2018
    yıllarının üzerinde gerçekleşmiştir.
    3
    Şirketimizin durumunu özetledikten sonra, sektörümüze bakacak olursak, dünya talebinin bu
    yıl 1 milyon 200 bin ton seviyesine gerilediğini görüyoruz.
    Ancak, talepteki bu gerilemeye rağmen, Şirketimizin yüzde 24’e ulaşan önemli bir pazar
    payına ulaşmış bulunduğunu da memnuniyetle belirtmek isterim. Hatta, akrilik elyaf sektöründe
    küresel üretimin neredeyse yarısını tek başına gerçekleştiren Çin’i hariç tutarak baktığımızda, Dünya
    Pazar payımızın yüzde 50’lere çıktığını görüyoruz.
    Türk tekstil sektörü açısından da, önümüzdeki dönemde önemli bir yükseliş yaşanacağını
    öngörüyoruz. Bu yükselişte, ülke olarak hem bilgi birikimimiz hem emek gücümüz hem de coğrafi
    konumumuzla Çin’e alternatif olmamızın kayda değer bir etki olduğunu biliyoruz.
    Dolayısıyla, talep gerilemesini olumsuz bir veri olarak takip etmeye devam etsek de Şirket
    olarak pazar payımızın yükselmesi ve Türk tekstil sektörünün önünün her zamankinden açık olması
    bizlere oldukça olumlu sinyaller veriyor.
    Değerli hissedarlarımız, Şirketimizi bir de hisse performansı açısından değerlendirmek
    isterim; Şirketimizin piyasa değeri 2020 yılı başında ciddi değer kazandı. Eminim ki, sürdürülebilir
    değer yaratma modelimiz gelecek yıllarda da adil şirket değerine ulaşmada katkı sağlamaya devam
    edecektir.
    Diğer taraftan, Dow Chemical ile yüzde 50-50 ortaklıkla yürüttüğümüz karbon elyaf
    yatırımımız da yeni ürün yatırımlarıyla birlikte 2020 yılını yüksek Ebitda ve pozitif net kar ile
    tamamladı. DowAksa şirketimiz, önümüzdeki dönemde yapılacak yeni kapasite artışı sonrasında da
    Şirketimize ciddi katkılar sağlamaya devam edecektir.
    Sözlerime son verirken, Şirketimizin faaliyete geçişinin 50. yılını kutlayacağımız 2021 yılının,
    hepimiz için başarılarla dolu, en önemlisi de pandeminin son bulacağı “sağlıklı†bir yıl olmasını
    dilerim. Tüm dünya adına zorlu geçen 2020 yılında, Aksa’nın yıllardan beri sergilediği başarılı
    tabloda; yetenek ve özverileriyle en önemli paya sahip çalışanlarımıza, bizlere duydukları güven ile
    gücümüze güç katan iş ortaklarımıza, müşterilerimize ve tüm paydaşlarımıza teşekkürlerimi
    sunuyorum.â€

2. Yahu bu Arap'lar ne pis ırk!
    Milli mücadelede de böyleydi.
    Şimdi de böyle.
    Dünyanın çukuru bunlar muhterem.

Mitoz bölünme ruhlarında var.
    Dünyanın fosil yakıtını 100 yıl yediler şeriat savaşları için. Doymadılar.
    O kötü, bu kötü, öteki de kötü...
    Bir kendisi var pür-i pak.
    Tek bir ulusal heyecanları da yok, gayeleri de, başarıları da.
    Niye acaba?
    https://www.kisavade.com/
    Al,sat,tut,yakala,sık,bırak vb. tavsiye için aracı kurumunuzla görüşün.

3.  Alıntı Originally Posted by obblomovv Yazıyı Oku
    yahu bu arap'lar ne pis ırk!
    Milli mücadelede de böyleydi.
    şimdi de böyle.
    Dünyanın çukuru bunlar muhterem.

Mitoz bölünme ruhlarında var.
    Dünyanın fosil yakıtını 100 yıl yediler şeriat savaşları için. Doymadılar.
    O kötü, bu kötü, öteki de kötü...
    Bir kendisi var pür-i pak.
    Tek bir ulusal heyecanları da yok, gayeleri de, başarıları da.
    Niye acaba?
    Millet olarak sevmiyorum ayrı şey
    sorularınızın cevabı bende yok maalesef
    ancak sevilmeyen millet olmalarına vururken çaktırmadan islam'a vurulmasına fırsat vermemeliyiz de bir şekilde alet de olmamalıyız.

Malum sebeplerle! iki cihan güneşinin doğduğu topraklar.

4.  Alıntı Originally Posted by koçari Yazıyı Oku
    Millet olarak sevmiyorum ayrı şey
    sorularınızın cevabı bende yok maalesef
    ancak sevilmeyen millet olmalarına vururken çaktırmadan islam'a vurulmasına fırsat vermemeliyiz de bir şekilde alet de olmamalıyız.

Malum sebeplerle! iki cihan güneşinin doğduğu topraklar.

Yukarıda belirttim.
    Milliyet bazında bir durum yok. Arap kelimesi bir milliyeti/ulusu ifade etmez.
    Irk dersek daha doğru sanırım.

Naçizane,
    İmam Hatip mezunuyum, "hamd ü senalar" olsun.
    Biraz dini bilgim var. Türk' üm. Türkçem' de yerinde.

"En az, sizden öncekiler kadar faşist bir tutum içerisindesiniz"
    O Fetö' cü, bu Amerika'cı...

Yazık lan bu memlekete...
    Bi huzur. Bi rahat...

5. Güncel borsaları etkileyebilecek haberler:

-Caatsa yaptırımları yarın başlıyor
    Savunma sanayi ve sektöründe baskı devam mı? Yoksa beklenti gerçeğe döndü mü ? Olacak, göreceğiz..

-Nisan-Mayıs, futbolda şampiyonluk
    Spor hisseleri hareketleri

-Döviz inceden artışa geçti yine

-Döviz artısı olan, ihracatçı şirketler önde
    Döviz borcu/açığı olan şirketler geride dir

-Ukrayna sınırında, Ukrayna-Rusya savaşının yeniden çıkacağı bir çok haber kaynaklarında tekrardan yazılmaya başlandı

-Tüm dünyada ve ülkemizde
    Artan virüs vakaları

-Dünyada Aşı/İlaç savaşları

-Eli yüzü düzgün şirketler, ortalama %20 büyür, hızlı büyüyen şirketler %40-50 büyür
    Büyüme ile F/K ilintilidir
    Uluslararsı normlarda, F/K nın büyüme oranından fazla fiyatlanmaması beklenir
    Yani ( F/K ) lar > 50 lerden ise NŞA da abartılı sayılabilir...

-Eli yüzü düzgün şirketler, ortalama %20-30 özsermaye karlılığı üretir
    hızlı büyüyen çok kar lı şirketlerde özsermaye karlılığı %50 lere kadar çıkabilir..
    Özsermaye karlılığı ile Hd/dd ile ilintilidir
    Uluslararsı normlarda, Hd/dd nın ,
    Özsermaye karlılığı oranından fazla fiyatlanmaması beklenir
    Yani (Hd/Dd ) oranlar > 5 lerden ise NŞA da abartılı sayılabilir...

-Borsada, her zaman , büyüyen ve kar eden şirketler prim yapar..
    Çünkü borsa da bir ticarettir. Şirketlerin ticareti para kazanmak içindir.

Para kazanamayan, zarar eden, küçülen şirketler batar..

-Borsada esas olan; Kar eden, para yapan, büyüyen ; şirketlere yatırım yapmaktır.
    Diğer türlü; küçülen, zarar eden, ileride batacak şirketlere para bağlamışsınız demektir...Finalde paranız ufff olur.

Yatırım tavsiyesi içermez..

6.  Alıntı Originally Posted by obblomovv Yazıyı Oku
    Yukarıda belirttim.
    Milliyet bazında bir durum yok. Arap kelimesi bir milliyeti/ulusu ifade etmez.
    Irk dersek daha doğru sanırım.

Naçizane,
    İmam Hatip mezunuyum, "hamd ü senalar" olsun.
    Biraz dini bilgim var. Türk' üm. Türkçem' de yerinde.

"En az, sizden öncekiler kadar faşist bir tutum içerisindesiniz"
    O Fetö' cü, bu Amerika'cı...

Yazık lan bu memlekete...
    Bi huzur. Bi rahat...

Ne mutlu size.
    hamiş
    gönderiyi gönderdiğim andan itibaren pc yeniden başlattı güncelleme yaptı
    an itibari iie bitti, hiç bu kadar uzun olmamıştı.

hamiş 2

kim feföcü, kim faşist ben bi şey anlamadım
    fetö dediğin amerkan gizli servisi de dahil tüm gavur gizli örgütler topluluğu zaten

Umarım fetöyü o sümüklüden ibaret sananlardan değilsinizdir! Öyle ciddi bi örgütü yönetecek kapasitesinin de aklının da olduğunu da.
    Son düzenleme : koçari; 06-04-2021 saat: 22:56.

7.  Alıntı Originally Posted by koçari Yazıyı Oku
    Ne mutlu size.
    hamiş
    gönderiyi gönderdiğim andan itibaren pc yeniden başlattı güncelleme yaptı
    an itibari iie bitti, hiç bu kadar uzun olmamıştı.

hamiş 2

kim feföcü, kim faşist ben bi şey anlamadım
    fetö dediğin amerkan gizli servisi de dahil tüm gavur gizli örgütler topluluğu zaten

Umarım fetöyü o sümüklüden ibaret sananlardan değilsinizdir! Öyle ciddi bi örgütü yönetecek kapasitesinin de aklının da olduğunu da.
    "fetö dediğin amerkan gizli servisi de dahil tüm gavur gizli örgütler topluluğu zaten"

Hamdolsun, aklı baliğ olduğumdan beri bilirim bunu.
    Memleketin akl-ı selim tüm vatanseverleri de bilir.
    Yazar, çizer, aydın, asker, polis ne kadar vatansever varsa onlar da bilirdi.
    Bilenler bilmenin de bedelini ödediler.
    En az ödeyeni, çalınan ÖSYM, KPSS sınav sorularıyla...
    Eski ÖSYM Başkanı Ali Demir'in yargılanmasına 20 Mart'ta başlanacak (aa.com.tr)
    FETÖ'nün 9 yılda çaldığı tüm sorular tespit edildi - Son Dakika Haberleri (trthaber.com)

Biraz sesini çıkarıp gerçeği söyleyenlerin ödediği bedel daha ağır oldu tabi...
    (Herkesi geçtim eski emniyet müdürü Hanefi AVCI bile "Haliç'te Yaşayan Simonlar" ı 2010' da yazdı. Çıktı mı cezaevinden? Haberim yok.
    Seversiniz, sevmezsiniz... Okudunuz mu açıp? Tek bir tanesine kulak kabarttınız mı zamanında benzerlerinin?)

Yıllar boyu bu ülkede FETÖ dershanesine gitmeyen, yurdunda kalmayan, himmet parası vermeyen başarılı olamadı...
    Çalınan sınav soruları nedeniyle... Üniversite sınavında, KPSS' de, Polis sınavında, Askeri akademilerde... Kamu ihalelerinde.

Bu sayede ele geçirdikleri kamu görevleri nedeniyle zulme uğradı kendilerinden olmayan.
    Evladının ikbalini düşünen gariban da düştü kucaklarına, ekmeğinin peşindeki vatandaş da ödedi...

Bilmeyenler ve bilmiyormuş gibi yapanlar?

Bunlara kanıp araç olanın da Allah belasını versin, parsel parsel memleketi satanın da.

Sizi tenzih ederim,
    Yıllarca hayatları pahasına bunların ne mal olduğunu söyleyenlere bir kez kulak kabartmayıp,
    Şimdi "o da fetöcü, bu da fetöcü" yaftası yapıştıranları bari biraz insaf-izana davet etmekte beis olmasa gerek.

8. Bak abicim acı gerçek
    fetö iti'nin ne olduğunu bilmeyip yanlış yapmak başka şey
    ne olduğunu öğrenene kadar sadece dindar bildikleri için karşılarında olmak başka şey
    ne olduğu ortaya çıktıktan sonra kucaklarına oturup yanlarında olmak
    çok çok çok acı.
    muhalefet partilerini diyorum
    şundan emin olun
    bir iktidar değişimi olursa(allah esirgesin, göstermesin)
    silivri boşaltılıp eskiden oldukları koltuklara tekrar oturtulacaklarından zerre kadar kuşkum yok
    anlasanız iyi edersiniz
    memleket için.

Bahçeli görebilmişse sizler haydi haydi görebilmelisiniz
    (ben daha evdeki hayırsız haytaya analatabilmiş de değilim, o da bilinsin)

HAMİŞ
    Hanefi AVCI'yıda kitabını da satış rekorları kırdğınıda bilirim
    tamamını okumadım, gerekte yoktu.
    neredeyse zaten ülkede yaşayan bir çok kişinin düştüğü tuzağa düşüşünü anlatıyor
    medyada ekranlarda söyledikerinden çokda farklı şeyler yok içerisinde
    Son düzenleme : koçari; 07-04-2021 saat: 08:02.

Sayfa 270/531 İlkİlk ... 170220260268269270271272280320370 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •