Sayfa 815/1000 İlkİlk ... 315715765805813814815816817825865915 ... SonSon
Arama sonucu : 7999 madde; 6,513 - 6,520 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XI

1.  Alıntı Originally Posted by Desidero74 Yazıyı Oku
    Nedense pek bi korkum kalmadı yeterince korktuk ,
    Korku, endişe, stres grafiği var, eğri şeklinde, bir yerde tepe yapıyor, yatay gidiyor, sonra düşmeye başlıyor;

-Fazla mı endişelendik ne?
    -Çok da endişelenmeye gerek yokmuş,
    -Bir şey olmaz,
    -Olacaksa olsun,
    -Umursamama...

şeklinde, stres/endişe hali düşüyor. Bu tedbirlere yansıyor v.s.

Savaş ortamı için yapılmış aslında çalışma..ama sonradan genele de uyarlanmış..

Öte yandan sorun şu ki, toplumsal hayat, ekonomi, bürokrasi, güvenlik kaygıları, maliyet, insanları toplu halde yakın yaşamaya evriltti. Ne yapılırsa yapılsın aşılamayan şeyler olacak, otobüsler, metrobüsler, metro, pazar yerleri, asansörler, dükkanlar, kısaca hayata dair her şey, havada asılı kalan virüse kesin tedbir alınamayacak şekilde, işleyişte. Ya kafaya kask takacan beline de bir hava tüpü öyle gezecen, ya da dağa çıkacan, dağ evinde yaşayacan, herkes de bunu yapamaz, hem bireysel olarak, hem de toplum yapısı çökeceğinden, ekonomi, şehir yaşamı, devlet yapısı v.s.

Olay bağışıklık sistemiyle alakalı, virüs bir şekilde bir şeyi hem genetik olarak, hem de bağışıklık olarak seçiyor. Yoksul, fakir adam, ama bünye sağlam, adam nezle, grip gibi üst üste geçiriyor, bir yandan da yayıyor, zengin imkanları var, ama ya genetikte ya bağışıklıkta bir fark var, ne tedbir alırsa alsın yakalanıyor ve ağır geçiriyor, aşı, antikor nakli ne imkan varsa kullanıyor.

İspanyollar İnka medeniyetini istila ettiklerinde, çiçek ve bilumum hastalıktan kırılmış İnkalar. Veba, yüzyıllarca sürmüş, Osmanlı, Afrika, liman olan her yere ulaşmış, sonra kaybolmuş. Bu da bir yerde kırılacak, ama toplumun insanlığın bir kesimini kıracak..Belki daha iyi aşılar gelişir, belki aşı haricinde başka koruyucu tedaviler, yöntemler bulunur, henüz çok yeni, yine de çok çabuk reaksiyon gösterdi tıp alemi. Allah, Alllahtan gavurları yaratmış, onlar olmayaydı ne olurdu halimiz deyip, örtülü mesajı da vereyim, noktalandırayım

2. Nüfusa göre, dünya birincisiyiz, ama ölüm rakamı hariç ve bu çok ilginç (?) bulunuyor;

Canlı

Alıntı Originally Posted by heval Yazıyı Oku
    Ramazan ayı gıda enflasyonu çok yüksek...

Kırmızı et ve bakliyat ciddi zam yemiş.. Pazarda yeşillik başta olmak üzere herşey uçmuştu...Bu gün ben biraz alışveriş yaptım hesap 2.000 üzeri çıktı(Yağ, peynir hariç) ....Daha önümüzdeki 29 gün var ..faturalar var ..Her geçen gün alım gücümüz düşüyor yaşam kalitesi dip yapıyor ....Neyse hakkımızda hayırlısı....
    İspir kurufasülyesinin kilosu 29 tl olmuş
    bir halt olacağı yok.

yeni tedbirlerle ilgili programında değerlendirmeler yapan Ahmet Hakan, "Artırılmış tedbirler Ramazan'da gündeme gelecek. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bana resmen söyledi. 'Kademeli mesai geliyor'" şeklinde konuştu.

Alıntı Originally Posted by EGEDUK Yazıyı Oku
    yeni tedbirlerle ilgili programında değerlendirmeler yapan Ahmet Hakan, "Artırılmış tedbirler Ramazan'da gündeme gelecek. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bana resmen söyledi. 'Kademeli mesai geliyor'" şeklinde konuştu.
    Ülkede sürekli bir gizem var. Süpriz deniyor süprizi bekliyoruz. Korona kararı deniyor onu merakla bekliyoruz. Merkez bankası karar alacak ne alacağını merakla bekliyoruz. Aşı gelecek mi aşı yetecek mi merakla bekliyoruz.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    O egeli ben değilim

Alıntı Originally Posted by Desidero74 Yazıyı Oku
    Benim dediğim Sürü bağışıklığı bir kere mecburiyetten net anlaşılmamış , fakat yazdıklarınızda şöyle bir sorun var burada ülkemizde kovid geçirenler aşi yapılmayacak dendi sizde bir kişi 3 kez kovid oldu diyorsunuz yani kovid olmak bağışıklık kazandirmiyor diyorsanız, bilgilerin biri yanlış oluyor.

Ben net olarak aşi olduğu halde sonradan kovid olup yoğun bakıma yatan veya ölen var mı bunu merak ederim şahsen.
    Sürekli araştırmalar yapıldığı ve sonuçlar örneklerle orantılı olduğu için bilgi güncellenebiliyor. Benim anladığımı söyleyim. Hastalık ile kazanılan bağışıklık geçiçi. Aşağıdaki linklerden minimum iki ay ortalama 5 ila 7 ay deniyor. Bir kere hastalığı geçiren biri sonrasında hafif atlatıyor mu bilemiyorum. Sizin sürü bağışıklığı elde etmeniz için nüfüsün %60’ının hastalık kapması gerekiyor. Ve doktorlar daha iyi yorumlar. Bunun belli bir zaman diliminde gerçekleşmesi gerekiyor.

Bu kadar kısa sürede bu kadar kişi hastalığı kaparsa sağlık sistemi bunu taşır mı ?
    Siz bu hastalığa karşı zayıf olan ve bilinen bir tedavi olmadığı için çok ağır geçirebilecek veya ölebilecek olan vatandaşlarınıza bu süreci yaşatır mısınız ?

“Ordu'da Yakup Balcı koronavirüse ikişer ay arayla 3 kez yakalandı. Üçünde de virüsü yenmeyi başaran Balcı'nın bu durumu akıllarda soru işareti yarattı. Uzmanlar ise Yakup Balcı'nın bağışıklık sisteminin yeterli antikoru üretmediği görüşünde.”

https://www.google.com.tr/amp/s/www....63402.html/amp

İki aylık bağışıklık kesinlikle alt sınırdır. Bu da tüm tüm enfekte olanları kapsamaz, sadece bazılarında görülür. Araştırmadan çıkan ortak görüş, Covid-19'la ilgili düşük veya hiç semptom göstermeyen kişilerde antikor ömrünün, ciddi semptom gösterenlere göre daha düşük olduğu yönünde

https://www.google.com.tr/amp/s/amp....yor/a-55438739

Covid-19 ile ilgili yayınlanan yeni bir çalışmaya göre enfekte olup iyileşen kişiler 5-7 ay arası süre boyunca virüse karşı bağışıklık kazanıyor ve bazı durumlarda bu süre çok daha uzun olabiliyor.

https://www.google.com.tr/amp/s/tr.e...-s-olacaks-n-z

O egeli ben değilim

Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XI

Linkteki eser bir milyon dolar. Bir dizi filmde vardı. Sanat eseri almak beyaz eşya almak gibi değildir. Ne almak istediğinizi bilerek galeriye gelmezsiniz demişti. Ben bu esere bir milyon dolar vermem ama birilerinin hoşuna gitmiş demek ki

https://niftygateway.com/itemdetail/...7503cbf7c1c5/2

Şant Manukyan
    @SantManukyan
    Günaydın, Murat beyin (Pak) eserleri dün başlayan Dropta 1 mn dolara çok çabuk ulaştı : https://niftygateway.com/itemdetail/...7c1c5/2…
    Translate Tweet

O egeli ben değilim

8. 150 kiloluk bir jolelinin ülkeye maliyeti ne kadar olabilir?
    10 gün kadar evveli....ekrana çıkana kadar 1 dolar 7.98 Tl, ekrandan inince 8.20 Tl.
    olan millete oluyor...

Sayfa 815/1000 İlkİlk ... 315715765805813814815816817825865915 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •