Sayfa 865/1000 İlkİlk ... 365765815855863864865866867875915965 ... SonSon
Arama sonucu : 7999 madde; 6,913 - 6,920 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XI

1. Sn Hkm,

Paranın dini, imanı, partisi olmaz, olsaydı Melih Gökçek ile Sinan Aygün ilişkisini açıklayamazdık. Bu mevzu 'partiler üstü' bile olabilir. Dediğim gibi, DTH sahiplerinin elinin açık olduğu bir poker masasındayız ve herkes ona karşı oynuyor.

https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem...lacak-6256076/

Alıntı Originally Posted by Achiles Yazıyı Oku
    Sn Hkm,

Paranın dini, imanı, partisi olmaz, olsaydı Melih Gökçek ile Sinan Aygün ilişkisini açıklayamazdık. Bu mevzu 'partiler üstü' bile olabilir. Dediğim gibi, DTH sahiplerinin elinin açık olduğu bir poker masasındayız ve herkes ona karşı oynuyor.

https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem...lacak-6256076/
    Valla dth çıların eli açık da onların da tüm matematikleri ortada.Sonunda oyunun kurallarını değiştirip masayı devirmezlerse dövizciler onların canına okur.Yaşanmış örnekler önümüzde,venezuela,arjantin vs hepsi aynı yollardan geçti.Ha masayı devirirler mi,bakın ondan emin değilim,devirebilirler.Yoksa düşünüyorum düşünüyorum reisin kanal ısrarını çözemiyorum.

Turizm yok,cari açık veriyorsun,kasan eksi rezervde ve sen kura basıp ihracatçının canına okumak derdindesin.Düşük faizle ithalat derdindesin,ha onbeş yıl önce olsa tamam ,satarsın petkimi tüpraşı vs gelen parayı yeriz hep beraber e o işler de bitti.Bu matematikle bu işler nasıl olacak.

Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Turizm yok,cari açık veriyorsun,kasan eksi rezervde ve sen kura basıp ihracatçının canına okumak derdindesin.Düşük faizle ithalat derdindesin,ha onbeş yıl önce olsa tamam ,satarsın petkimi tüpraşı vs gelen parayı yeriz hep beraber e o işler de bitti.Bu matematikle bu işler nasıl olacak.
    Bor madenlerine cokecekler amac bu...Eti maden varlık fonunda..o kadar cok borc olacakı ver kurtul dıyecekler o duruma getırmeye calısıyorlar

5. 20 milyar dolar girdi Kasım'da, kur 8.60 dan 6.90 a gitti, elimizde bir veri olsun bu..

Bu ülkedeki BY lerin yurt dışındaki varlıklarının ne olduğunu bilmek mümkün değil, ama bu '20' nin çok daha büyük katlarıdır.

Uzan bile bir aralar döneceğim, dönüyorum, aradım anlaşırsak dönerim dedim, önce tamam sonra yok dediler gibi laflar geveledi. Atıyorum dön, seni affedecez getir paraları deseler, ne kadar getirir.....gibi..

DTH toplam mevduatın %60 ına mı vurdu, düştü mü, anımsayamadım, %50 olsa...herkes DTH a geçse, 400 oluyor..E bu da mümkün olmadığına göre, ticaret var, TL dönüyor piyasa..Yani demek ki bu DTH bir tür limitine dayandı, daha da artamaz, o kadar para yok ortada..

O halde, 20 milyar dolar, 40 milyar dolar gibi rakamlar, yön verici rakamlar kısa orta vadede dış koşullar hariç tutulursa..

Bir 20 daha girerse, faizler 200 daha artarsa, kur 9 TL yi görürse....DTH sahipleri elbette çözülecektir..

Yani yandık bittiğe katılmam, çünkü seçenek var.

Dış politikada bir manevra, küresele uyum, erenlerle bir anlaşma sonrası ülkeye geri dönen bir 40 milyar dolar, DTH lardan çözülen bir %25 bütün tabloyu değiştirir. Bu anlamda, iktidarı sıkıştırıyor tüm dinamikler, git yoksa patlatırız diyorlar, o da gidebileceği, usturuplu bir şekilde çekilebileceği bir ortam arayışında, bence. Koşullar oluşmadan çekilmez, çekilemez. Yoksa bizi patlatmak asıl erenlerin işine gelmez..

Ben bu argumanı da tam anlıyamıyorum sn achiles.Bizi batırmak erenlerin işine gelmez.Tamam adamlar alacaklı batarsan paralarını alamazlar vs.Ama öyle durumlar öyle zamanlar oluyor ki adamlar arjantine acımadı,venezuelaya acımadı,hatta bir ara rusyaya acımadı,güney koreye acımadı falan.Belki de bize de acımayacakları bir dönemeçteyizdir.O argumana da o kadar güvenemiyorum ben.Misal reisin gitmesini istediler o direndi,oyuna taş koydu,e o zaman işler az bişi değişmez mi.

Para konusuna gelince o konudaki hesaplara hiç takılmıyorum,Bizim ekonomi zaten gümlemiş.Bankalarda dolar falan yok hepsi kredi de.Ama borçlarımız reel takır takır ödenecek.Merkez ve hazinenin durumu zaten malum,sistem aslında bitik,bizim için oyun biteli çok oldu..Adamlar zaten paranın sahibi o kısmında hesaba kitaba gerek yok.Benim aklımdaki sorular acaba ne planladılar ,ne olacak o kısmı ne acaba.

Aslıan bakarsanız bankalarda tl de yok da hadi onu basarsınız halledersiniz.Olmayan paralar ordan oraya dönse ne dönmese ne ))))) Bütün paralar kredilerde.Reis diyor ya tulumbada para bitti yastık altıındaki altınları getirin diye ,bunu dedikten bir ay sonra da kanal yapacağız dedi.Yani kanal için de kredi lazım,pamuk eller cebe dedi kısaca)))))))

Sayfa 865/1000 İlkİlk ... 365765815855863864865866867875915965 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •