Üstadım hiç bir hisse senedi dolar gibi 45 derece eğimli grafik çizmez.
bu nedenle, aldığınız hisse senedini en az sene bir kere satmazsanız yerinizde sayarsınız.
sizin şu anda yapmanız gereken şu
önce,
https://tr.tradingview.com/ sitesinden almak istediğiniz hissenin son 10 yıllık grafiğine bakacaksınız. bu grafikte en yüksek fiyat, en düşük fiyat ne olmuş.bunu göreceksiniz.
bu şu demektir. bu hisse en çok şu fiyatı görmüş en düşük şu fiyatı görmüş dedikten sonra aldığınız fiyatla uzaklığına bakacaksınız. bu da sizin göze alabileceğiniz riskin maliyeti olacaktır.
size bir altın öğüt vereyim.
siz siz olun lotu 7TL yi geçen hisselere dönüp bakmayın.
canınız yanabilir. 7 tl nin altındaki hisselere girerseniz maliyetinizi düşürerek zararı azaltır, kazanca çevirirsiniz.
10 hisseyi geçmeyin. yıllardır 5 hisseyi geçmedim.
her hisse para kazanır. aldım. bu yükselmiyor. bak şu yükseliyor demeye başlıyorsanız. işte o zaman yapmanız gereken hisse değiştirmek olmasın. borsadan temelli çıkmak olsun. çünküi sizin sattığınız hisse yükselebilir. sinirleriniz bozulur.
şu kesindir. her hisse her yıl en az bir kere yükselir ve de düşer. bundan endişeniz olmasın. hiçbir hissenin tahtacısı hisseyi terketmez. hep orada başındaır. gidenlere güle güle, gelenlere hoş geldin diyen sahipleri vardır. o gitmeler gelmeler. GEL GEL çekmektir. hissenin tahtacısı elinde aylarca hisse taşır. bu maliyettir. o orada hilali ahmer adına durmuyor. borsadaki düşme ve çıkmaların sebepleri, hiç bir zaman gerçeği yansıtmaz. borsa inmek ya da çıkmak istediğinde en olmadık bir sebeple bile bunu yapar.
üstadım bende fonlar konusunda emeğiniz çoktur.
Yer İmleri