
Originally Posted by
alicemal
İşin traji komik yanı BOOTES'in temele tekniğe dayanmayan 1288 hedefine doğru gidiyoruz.
Normalde bu hedefe gülerler ancak gördüğünüz gibi gülecek durum yok. Sanki suriye ile yeniden savaşa girdik ve buna tepkiyi sadece bankalar veriyor.
Sayın Alicemal böyle bir hikaye var belki duymuşsunuzdur.
Musa peygamber bir gemi yolculuğuna çıkmak için limana giderken tepelik bir yerden aşağıya doğru yuvarlanan bir adam görür. yanına gidip adama ne yaptığını sorar. adam ibadet ettiğini söyler. Musa peygamber, adama yanlış yaptığını söyler; abdest almayı, günün hangi saatlerinde ve nasıl namaz kılacağını, namaz sırasında okuyacağı ayetleri öğretir.
sonra limana gidip gemisine biner. gemi limandan ayrıldıktan sonra bir de bakar ki adam geminin yanında denizin üzerinde koşturuyor, bir yandan da kendisine bağırıyor.
Adamın ne dediğine kulak verir. "abdest alırken önce kollarımı mı yoksa ayaklarımı mı yıkayacaktım? söylediklerinin hepsini unuttum ben!" diye bağırıyor.
O zaman adama söylediklerinden utanır. "nasıl biliyorsan öyle kıl kardeşim." der.
Benim de tekniğim böyle birşey.
Geçmişi oku geleceğe yön ver.Yazdıklarım yatırım ve siyasi tavsiye değildir.
Var mısın ki yok olmaktan korkuyorsun demiş bilge bir adam.
Yer İmleri