Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
119,90 10% 1,16 Mr 110,30 / 119,90
3,63 10% 501,00 Mn 3,31 / 3,63
8,14 10% 2,47 Mr 7,54 / 8,14
53,90 10% 982,81 Mn 47,32 / 53,90
34,80 9.99% 91,16 Mn 34,80 / 34,80
2,90 -9.94% 955,51 Mn 2,90 / 3,13
1.353,00 -9.68% 284,03 Mn 1.349,00 / 1.508,00
7,81 -8.12% 11,40 Mn 7,80 / 8,01
21,92 -7.74% 421,11 Mn 21,42 / 24,44
269,25 -7.16% 258,51 Mn 268,25 / 290,00
329,00 3.7% 35,57 Mr 317,75 / 335,00
3,14 2.61% 34,03 Mr 3,03 / 3,32
39,30 4.86% 15,25 Mr 37,14 / 39,36
15,11 4.64% 14,63 Mr 14,36 / 15,11
83,55 6.98% 13,83 Mr 77,40 / 83,85
19,42 4.52% 1,50 Mr 18,28 / 19,42
414,00 0.73% 8,67 Mr 407,00 / 417,50
196,70 2.45% 9,71 Mr 189,40 / 197,60
765,00 2.55% 4,53 Mr 742,50 / 770,50
95,55 2.52% 697,12 Mn 92,75 / 95,95
118,70 2.33% 332,28 Mn 114,90 / 119,30
414,00 0.73% 8,67 Mr 407,00 / 417,50
32,04 3.96% 257,43 Mn 30,62 / 32,14
10,95 2.34% 240,15 Mn 10,71 / 10,95
80,10 -1.6% 845,03 Mn 78,55 / 82,95

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 627/853 ÝlkÝlk ... 127527577617625626627628629637677727 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 5,009 - 5,016 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alýntý Originally Posted by Market Soul Yazýyý Oku
    Çin haftaya kötü baþladý.
    %4.89 aþaðýda China 50.
    Bir þeyler var gibi küreselde.
    Henüz haberlere bakmadým sebebi tam bilmiyorum.
    Þu an biraz toparlamýþ 2,84 civarýnda düþüþ. Hong Kong sebebi ile olmalý. Çin, Hong Kong sebebi ile abd ye yaptýrým kararý almýþ. Hong Kong borsasýda çok düþmüþ.

Çin borsasý gösterge deðil çünki büyük oyuncularýn oyuncaðý deðil. O borsa devlet tarafýndan korunuyor olmalý. Soyguna izin verilmiyor. Aynýsý abd borsasý içinde geçerli. abd borsasý gösterge kabul ediliyor çünki hem abd parasý tüm dünya borsalarýnda az yada çok var hemde dünyaya hâkim abd medyasý sebebi ile ülkeler manipule ediliyorlar.

Netçe: Çin borsasý bizde pek belirleyici olmuyor.
    Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Alýntý Originally Posted by alicemal Yazýyý Oku
    Henüz haberlere bakmadým sebebi tam bilmiyorum.
    Þu an biraz toparlamýþ 2,84 civarýnda düþüþ. Hong Kong sebebi ile olmalý. Çin, Hong Kong sebebi ile abd ye yaptýrým kararý almýþ. Hong Kong borsasýda çok düþmüþ.

Çin borsasý gösterge deðil çünki büyük oyuncularýn oyuncaðý deðil. O borsa devlet tarafýndan korunuyor olmalý. Soyguna izin verilmiyor. Aynýsý abd borsasý içinde geçerli. abd borsasý gösterge kabul ediliyor çünki hem abd parasý tüm dünya borsalarýnda az yada çok var hemde dünyaya hâkim abd medyasý sebebi ile ülkeler manipule ediliyorlar.

Netçe: Çin borsasý bizde pek belirleyici olmuyor.
    Rast gele üstad...
    Yeni yatýrýmcýyým. Benim yazdýðýmla yatýrým yapmayýnýz. Selamlar.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Saðol market.
    Dün, son döneme göre normal iþlem hacmi ile hafif düþtük. Düþüþ sebebi sabahtan itibaren yüksek satýþ yiyen garan tahtasýydý. Sebebini aradým bulamadým. Sebepsiz görünüyorsa, manipulatör oyunudur.

Meydan boþken vur kaç yapalým demiþ olabilirler. BIST yönetilmediðinden biraz parasý olan manipulatör, vur kaç yapýp baþarýlý olabiliyor. TV profesyonelleri(maymunlarý) bu olaya "adam nasýlda götürdü" deyip gülüp geçebilyorlar. Aslýnda kendilerinin ayaklarýna kurþun sýktýklarýnýn farkýnda deðiller. Uzun vadede BISTin güvenilirliði yok oluyor ve yeni oyuncu girmiyor. Mevcut oyuncular manipulatörlerce soyulmuþ oluyorlar. Oyuncu sayýsý azalýncada aracý kurumlar gelir darlýðýna düþüyor. Bu kadar basit bir baðlantýyý göremeyecek kadar körler.

Bugün için kötü görünen bir þey yok. Dün içinde yoktu ama düþtük. Dünde yazdýðým gibi büyük oyuncularda alma isteði yok. Yaz ayý rehavetine girmiþ olabiliriz. Ýlk baharda endeks 1570 lerde iken bir müddet yataya sararýz, yükseliþe dayanak yok benzeri þeyler yazmýþtým. Aðbal dehlenmesi ile epey aþaðý inip orada yataya sardýk. Normalde yükselmemiz gerekir ancak Aðustos ayýda yatay geçebilir.

Covid 4. dalga sebebi ile aþý olmaya karar verdim. 4. dalga olmasaydý aþý olmayacaktým. Bugüne sinovac randevum var. Sonra ikinci dozuda olurum.

Aþý olanlarda 4. dalga ile viruse yakalanmaya baþladý. Yüksek aþý olan ülkelerde 4. dalga sebebi ile ölen yok ama durum rahatsýz edici.

Günah keçisi aramaya baþladýlar ve aþý olmayanlar katil ilan ediliyor. Bir ölçüde haklýlarda ama abartýp her þeyin suçu aþý olmayanlara atýlacak. O sebeple aþý oluyorum. Yoksa çok saðlýklý beslenip spor yapýyorum, tahminimce virus bana bulaþtý ve ayakta atlattým. 10 kere bulaþsa 10 kere ayakta atlatýrým. Çünki hayatý insanlarý anlayacak ve saðlýklý beslenip saðlýklý yaþayacak kadar BÝLÝNCÝM VAR. Benim bilincimde olanlarý kukla gibi oynatamýyorlar ve piyon yapamýyorlar.

Halkýn KOLAY hastalanmasýnýn sebebi devletleri yöneten hýrsýz siyasetçiler.

Besin ve ilaç firmalarýndan rüþvet alýp Saðlýksýz beslenmeye onay verdiler. Saðlýksýz beslenen halkda çok çabuk hastalanmaya baþladý. Þeytana tapan Bir kaç bin hýrsýz siyasetçi ve firma sahibi zenginleþirken, kalabalýklar hayatlarýný hastaneler de geçirmeye baþladý.

Saðlýk sektörü ceplerini doldurdu, halk hastanelerde süründü. Yeni virusleride devletler ve ilaç firmalarý yaratýyorlardýr. Özellikle batý ülkeleri ile ilgili deliller var.

Bu sebeplerle aþý olmayacaktým çünki aþýnýn içindeki maddelerden saðlýða zararlý olanlar var deniyor. Zaten ihtiyacýmda yoktu ancak olmak zorunda hissettim.

Bol þans.
    @NeAcaipDunya

4. çünki aþýnýn içindeki maddelerden saðlýða zararlý olanlar var deniyor.

Hocam tanidigim takip ettiðim kadari ile sen facebook söylemleri ile is yapmazsýn, yukarida soyledigin cümle icin dayanaðýn nedir acaba? makale vs var ise okumak isterim

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alýntý Originally Posted by fezalii Yazýyý Oku
    çünki aþýnýn içindeki maddelerden saðlýða zararlý olanlar var deniyor.

Hocam tanidigim takip ettiðim kadari ile sen facebook söylemleri ile is yapmazsýn, yukarida soyledigin cümle icin dayanaðýn nedir acaba? makale vs var ise okumak isterim
    Zararlý maddeler konusunda benim yýllara dayanan notlarým var. Bu notlarý kendi saðlýðým için tuttuðumdan, hangi araþtýrmadan ve belgeden aldým onlarý yazmadým.

Yanlýz bir bilgiyi aldýðýnda diðer bilgilerinde desteklemesi gerekir.

Örnek verirsem,

"besinlere katýlan sanayi þekeri saðlýða zararlý" bilgisini gördüðümde, þeker üreten hangi global firmalar hangi saðlýk kuruluþlarýna, saðlýk dernekleri ve saðlýk dergilerine sanayi þekerini savunsunlar diye rüþvet veriyor o bilgi de elinde olmalý. Yoksa bazý saðlýkçýlar sanayi þekeri iyi der, bazýlarý kanser ve obez yapýyor der. Dinleyen kiþilerde istediðine inanýr. Doðruyu ise kanser olsan bile bulamazsýn çünki senin kanseri þeker mi yaptý bilemezsin.

Yüzde yüz doðruyu bilemezsin. Pek çok bilgiyi edinip birbirleri ile bað kurup kendi doðruna inanýrsýn. Saðlýk bu, bir kere gittimi o deðerli tek hayatýnýda elinden alýr.

Hali ile benim saðlýk konusunda yazdýklarým kendi doðrularým ve seninde fark ettiðin gibi sürü hareketlerinden etkilenmem. Söylenen den deðil dolaylý verilerden doðruyu bulmaya çalýþýrým o sebeple kandýrýlmam çok zordur.

Sinovac klasik aþý. Klasik aþýlarda az miktarda katký olarak civa kullanýyorlar ve civa nýn saðlýða zararý ispatlý. Ancak doktorlar "o kadar az civa varki vücudu etkilemez" benzeri þeyler söylüyorlar. Ýnanýp inanmamak kiþinin elinde, zararlýmý deðilmi biz ispatlayamayýz.

biontek aþýsý ise sentetik aþý ve dünyada ilk defa kullanýlýyor. Ýlk defa kullanýldýðý için en deðerli varlýðým olan saðlýðýmý riske atmadým. Ýçinde civa olma ihtimaline raðmen sinovac ý seçtim. Ýçinde civa varmý diye araþtýrdým, varlýðýna yada yokluðuna dair bir veri bulamadým. Ayrýca bionteki üreten ve pazarlayan Pfizer firmasý, dünyayý saðlýk dahil her alanda cehenneme çeviren siyonistlerin bir firmasý ve kendi aþýlarý iyi diye bin doktora haber yaptýrýrlar, 100 saðlýk dergisi aþý saðlýklý diye haber yaptýrýrlar, 50 ülke devletinede kendi aþýlarýný "teþvikle" aldýrýrlar. Siyonistler Çin hariç dünyaya hakim. Gördüðün gibi dolaylý veri olan arka plan hakkýndada bilgim var. Her konuda çok bilgi gerekir ve bu bilgileri birbirine DOÐRU baðlayacak yetenek gerekir.

Dünyada ilaç ve besin firmalarýndan hangi siyasetçiler rüþvet alýyorlar isimleri internette var. Ancak internette bilgiyi bulman doðru olduðunu göstermez. Pek çok dolaylý bilgi ile desteklemen gerekir. Örneðin "brezilya GDO lu tohum ithal ediyor yasak olmasýna raðmen" diye bir haber okudu isen tek baþýna bu bilginin doðruluðunu yada yanlýþlýðýný ispatlayamazsýn. Ancak brezilya devletinin yolsuzluk içinde yüzen bir devlet olduðunu biliyorsan, devlet baþkaný ve tarým bakanýnýn Hollanda ve New York da yüz milyonlarca dolarlýk evleri olduðunu biliyorsan o zaman GDO lu habere inanýrsýn.

Bendeki bilgiler bu þekilde. Not aldýðým veriler dolaylý verilerle ispatlanmýþ olan veriler. Doðrumu yanlýþmý yüzde yüz garanti veremem . Öyle bir iddiam da yok, kendi saðlýðým önemli. Þüphelenmiþsem kullanmam.

Dolaylý verilerden sonuca ulaþmaya çarpýcý baþka örnek vereyim.
    Ýçinden çok fazla su çýkýyor diye migros dan et almayý býraktým. Açýk veri eti tavaya attýðýmda çok fazla su çýkmasý. Ayný fiyata Belediye den et alýnca su çok az çýkýyor. Belliki migros etinde biþeyler var.

Dolaylý bilgim neler.

Hollandadan ithal bradmix denen bir madde var. Özellikle kurban hayvanlarýna satýþ öncesi enjekte ediyorlar, hayvanýn aðýrlýðý artýyor. Birinci veri bu.
    Ýkinci ver, migros uzun yýllardýr zarardaydý ve bir kez battý el deðiþtirdi. Sebebi çok kötü yönetilmesi. Maliyetleri çok yüksek. Diðer küçük zincir marketlerinse maliyetleri düþük. migros bu marketlerle rekabet için maliyetleri çok düþürmek zorunda. Gördüðüm kadarý ile yönetici personel konusunda hala çok berbatlar. Ayný rezillikler devam ediyor. Personel maliyeti hâlâ çok yüksek. Bu durumda ürün maliyetlerini düþürüyorlar. Raf parasý alýyorlar, saðlýksýz paket ürünlerle raflarý doldurdular. Ýçerik okursan hepsini görürsün. tabi saðlýksýz içerik hakkýnda benim kadar bilgin olmalý.

Dolaylý veriler, bradmix ve migrosun müþteri kaybý sonucu maliyetleri düþürmeye çalýþmasýný fark etmem, diðer marketlerin yükseliþinin farkýnda olmam, migrosun kötü yönetildiðinin farkýnda olmam vb.. Ayrýca dolaylý veri olarak migros iþletimi hakkýnda çok bilgim var çünki devamlý müþterisiydim ve gözlem alýþkanlýðým ortada.

Sonuçta, çýkan su ile diðer dolaylý verileri birleþtirip migros dan et almayý býraktým. Et bradmix limiydi.? Ýspatlayamam ama benim açýmdan þüphe yeterli. Saðlýðýmý tehlikeye atamam.

.
    Son düzenleme : alicemal; 27-07-2021 saat: 12:54. Sebep: migros
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Baþýn sað olsun ayhan. Benimde o kalp krizleri konusunda biraz bilgim var. Akrabalarýnda ayný olayla karþýlaþanlar var.
    @NeAcaipDunya

7. Sayýn alicemal,

bilgi kýrýntýsý olmasý açýsýndan bildiðim kadarýyla bende birþeyler yazayým.

Migros veya bazý yerlerde etleri vitrine çýkarýrken sýralý enjektörlerle içlerine bir miktar su basýyorlar. Bu yöntemle etler daha aðýr

bastýðý gibi görüntü olarakta daha canlý, parlak oluyor.

Kurbanlýk hayvan besleyen yetiþtiricilerin bazýlarý ( bahsettiðiniz ilaç markasý olabilir) hayvanlara ilaç vererek böbreklerinde zarara sebep oluyorlar.

Hayvan bünyesinde tam çalýþmayan böbrekten dolayý sývý birikmesi oluyor, daha fazla kilo basýyor. Satýþ ve kesim zamaný belli olduðundan hayvan aþýrý rahatsýzlanmadan satabiliyorlar.

Zaten kurban alanlar profosyonel celep olmadýðýndan hiçbirþey farketmeyebiliyorlar.
    Ben hikaye anlatýyorum, benim hayal ürünümdür. Yatýrým tavsiyesi deðildir.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    migros daki tahminimi balýk da belgelemiþ. Gördüðünüz gibi dolaylý yollarda gerçeðe ulaþýlabiliyor. Her konuda yeterli bilginiz olursa ve bunlarý birbirine doðru baðlayabiliyorsanýz, kandýrýlamazsýnýz. Bir nevi keçi olursunuz.

Su olduðunu sanmam. uzmaný deðilim ama su organik maddeleri bozar, etin içindede baðlý kalmaz diye düþünüyorum. Etin içinde uzun süre kalacak özel bir madde olmalý. Et tezgahta günlerce sergilenirken, o madde et içinde ayný þekilde barýnmalý. Ete tutunmalý. Su bu iþi yapamaz diye düþünüyorum. bradmix denen sývý, su görünümünde olmalý.

---

Filenin sultanlarý 2 gün önce bir önceki olimpiyat þampiyonu Çin'i 3-0 maðlup ettiler.

Çok aþýrý sevindiler. O aþýrý sevinci görünce, daha kolay maçý kaybedecek bu salaklar demiþtim. Salak dememin sebebi onlarý sevdiðim için. Sevdiðim için hatalarýna aþýrý kýzýyorum. Tabi hata kýzlarda deðil yöneticilerinde. Aþýrý sevince izin verdiler ve katýldýlar.

Bir sonraki Ýtalya maçýný kaybettiler. Çinden daha güçsüzdü italya. Hem çini, hem Ýtalyayý bu yýl yine yenmiþtik.

Eðer turnuva tamamlanmadan, aradaki bir maçda, turnuvayý kazanmýþ gibi sevinirsen, sonraki kolay maçlarý kaybedersin yada çok zorlanýrsýn. Aþýrý sevinçler, hýrsýný, hedefini kafandan siler. Aþýrý profesyonelsen etkilenmezsin ama aþýrý profesyonellerde ara maç kazanýnca o kadar sevinmezler.

Kaybedeceklerini biliyordum. Aynýsý futboldada her seferinde olur. Futbol camiasýnýn bilinç seviyesi çok düþük olduðundan onlarda normal görüyordum. Ama daha iyi eðitimli bir camia olan kýzlar voleybol takýmýnda bu hatayý beklemiyordum.

Üzüldüm.

Yenemediðimiz abd ve Brezilyayý yeneceðiz derken, daha önce defalarca yendiðimiz Ýtalya ya yenildik. Çin maçýndaki o aþýrý sevinçden sonra artýk kolay toparlayamazlar. Gördüðünüz gibi voleybol sadece sahada kýzlarla kazanýlmýyor.

Satranç pek oynamam ve uzmaný deðilim ama gençken tanýmadýðým biri ile onun isteði ile gönülsüz bir maç yapmýþtým. Vatandaþ satrançta çok iyi idi. Satranç bilgi ve tecrübesi açýsýndan seviyemin çok üzerindeydi. Benim tek avantajýmsa anormal yüksek EQ derecem.(EQ ölçülmediðinden kolayca "benim EQ çok yüksek" diye sallayabilirim.) Kýsa sürede beni mat pozisyonuna getirdi. Sonra satranç tahtasý dýþý bir hamle ile maçý kolayca aldým. Tahtayý adamýn kafasýna geçirmedim. Maç tahtasý dýþý bir zaafýný fark ettim ve faydalandým. Þimdi anlatmam, uzun hikaye.

Demek istediðim, maç sadece maç deðil yaw.
    @NeAcaipDunya

Sayfa 627/853 ÝlkÝlk ... 127527577617625626627628629637677727 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •