Originally Posted by
Calibra
bak bu kıral tespit
ben bizim köye bakıyorum köyunde hayvancılık biraz da tarım yapıp mutlu şekilde yaşayacak insanlar olmadık işler için şehire göçmuş mutsuz olmuş ustelik de bu hizmet sektörunde olmuş.
koyunde uretecek adam şehirde hizmet eder hale gelmiş iyi kazanamamış uretmeyi bırakmış tuketmeye geçmiş tarım ithale donmuş falan filan.
yahu bu şehirleşmeyi zorlamak anlamsız.
kur köyun yanına bir peynir fabrikası o köy kalkınsın uretimi endustriyel olsun o peynir ihraç edilsin adam sutunu satsın mutlu mes ud yaşasın.
hayır ıfındım şehre gitmesi gerekiyor çunku şehirleşme kalkınmadır koyde kalkınılmaz.
hadi urdan bizim her şehirde öyle mahalleler var ki şirin bir köy 1500 basar maalesef bu böyle
şehirleştin de sanki hey yarabbim dolmuş kapıyı açsa içerden insan dşecek ne şehiri ne kalkınması.
Bunun sebeplerini karıştırırsan,,,altından IMF kararları çıkar...
Tarımdaki istihdamınız yüksek,%60 lardan 45 lere daha sonrada %15 lere indirin diye talimatlar verdi,,,borç para verme koşullarından biri olarak yıllarca...
Halk toprağjndan kopmayınca,köy okulları kapatıldı...
Şehirlere çocuk okutmaya gittiler,,,taşıma sistemi yeterli olmayınca...
Köylü üretimden döştü,
daha sonraları,fiyatları kontrol altına alabilmek için her şeyi ithal ettiler...
Üreticiler yüksek faiz ve batının makinalaşmış tarım ürünleriyle rekabet edemedi....
Toprak ekilemez oldu,,,borçlular borçlarını ödeyemediler ve toprakları ipotek edildi...
Türkiye toprak satıyor,kefere topraklarımızı harıl harıl alıyor....
Toprak satışı kanunlarla sınırlandırılmasına ramen,kanunlar çiğnenmekte...
GÜN OLA,HARMAN OLA!....
Yazdıklarım şahsi fikrimdir,yatırım tavsiyesi içermez.Başkalarının fikirlerine göre yatırım yaparsanız zarar edebilirsiniz.
Yer İmleri