Yıllık Yönetim ücreti %2
10 yıl tutsan %20 Yönetim ücreti ödemiş sayılıyorsun(Malum kısa vadede hissedilmese de uzun vadede bunlar hep performansa yansıyacak)
100 kiloluk gümüş yatırımı 10 yıl sonunda 80 kiloya düşmüş olacak... Bu Yüksek yönetim ücretiyle uzun vadeli olarak düşünmek ne kadar mantıklı?
Buna benzer nedenlerden dolayı AES petrol fonuna yatırım yapmıyorum. Yıllık %2,9 yönetim gideri var ve petrol fiyatlarına uzun vade baktığınızda AES fonu getirisinin çok düşük olduğunu göreceksiniz. Sadece brent petrol kontratı tutan kişi AES fonundan çok daha karlı uzun vadede... Gümüş fonunun da sonu buna benzeyebilir...
“First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones
Arkadaşlar burada bir brain storming yapalım.
İyi fonları belirleyelim.
Bilmediğimiz çok fon var.
KUB mesela yeni öğrendim.
Performanslı bir şey.
Yeni yatırımcıyım. Benim yazdığımla yatırım yapmayınız. Selamlar.
ak ve yapıkredi fon ların yonetim ucretleri hep yuksek sanırım ,karşılıgını veriyorlarmı bilmem
direkt dovize baglı fonlar var basarılı ,ama direkt dovız tutmayla farkı kıyaslama lazım ,malum stopaj da var
Gram gümüş, gram altın almak varken ısrarla bunların fonlarını almaya çalışmanın mantığını hiçbir zaman anlayamayacağım.
Eğer fondaki altın veya gümüşü (örneğin gldtrf - gmstrf) talep ettiğim takdirde fiziki olarak çekemiyorsam, fonun stoğunu fiziki veya sanal olarak tutmasının bana ne gibi bir etkisi olur?
Günün sonunda payları fona satarak çıkış yapma mecburiyetinde isem, stoğun fiziki ya da kaydi olması çok da önemli olmamalı. Acaba yanlış mı düşünüyorum?
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Yer İmleri