Sayfa 45/95 İlkİlk ... 35434445464755 ... SonSon
Arama sonucu : 754 madde; 353 - 360 arası.

Konu: TH ile Lebalep

1. Robotlarla işlem yapan kurumlar için bu durum yasadır çünkü tahtaya gelen emirleri önceden görebilmek için BİST'e bir ücret ödüyorlar.

2. Bu durum düpedüz frontrunning olsa da yasal kılıf bulunmuş. Borsayı işleten kuruma ücret ödenerek yasaya uygun hale getirilmiş. Yurtdışında da durum aynidir. Ama bir haksız rekabete yol açtığı da gün gibi ortada.

3. Şimdi ben aracı kurumuma telefon edip bana aktiften 1 milyon lot GARAN alın desem ve bunun üzerine tahtanın yukarıya gideceğini düşünen aracı kurum benim talimatımı yerine getirmeden önce kendi adına 1 milyon lot alma cihetine giderse işte bu SPK ya göre suçtur (frontrunning - ön alım suçu).

4.  Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    ... Ne olursa olsun piyasalarda , hep sakinsin..Bunu örnek almaya çalışıyorum..TR için hala mantık çerçevesinde bakıyorsun olaylara..Buna ise gülümsüyorum.

Uygun ortam da oldumu hukuk muş anayasa imiş falan dinlenmiyorlar..
    Bi cumhurbaşkanlığı kararnamesine bakar iş..
    Yüzde 28 hoppp tvf nin olur..
    Biraz daha tahtadan toplar..Yada zaten toplamıştır şu bu..

Yaparlar yani..

Suyun için de ele geçirirler..
    Gun, bu olasılığın farkındayım ama gerçekçi değil işbankı ele geçirmek açısından, zaten yukarıda yeni bir kanun çıkarılma olasılığından bahsettim. %28 lik hisseyi ele geçirmekle iş bitmez, tahtadan ayrıca 1 milyar lot daha toplamları gerekiyor %50.1 i bulmaları için. Tedavüldeki 1.5 milyar lotun 3 te 2 si serseri türden olmadığına göre yani sıkı sıkıya tutulduğuna al-sata konu olmadığına göre DD ye oranla primli bir fiyat (20 TL gibi) ödenmediği sürece bunları toplayamazlar. İşte bu yüzden bankayı ele geçiremezler diyorum.

5. 2021 sonunda İSCTR hisse başına solo DD 17 TL civarında olacak, konsolide bazda ise 19 TL civarında. Tedavüldeki İSCTR'ler ciddi oranlarda toplanmaya çalışılırsa, 1 milyar lot gibi blok hissenin toplanmasına girişilirse fiyat zıplar ve zamanla 20 TL'nin üstüne atar. Sıkı sıkıya hisseyi tutanlar bu kağıdı elden çıkarmak için hisse başına DD'ye oranla bir prim talep edeceklerdir.

6. Hadi diyelim bu cihete gittiler ve 5 TL ila 20 TL aralığından 1 milyar lot İSCTR topladılar. Ortalama maliyet 15 TL'ye yakın olur ve böylece 15 milyar TL gibi bir maliyet ortaya çıkar. Bu kadar parayı nereden bulacaklar?

7. İş bankası ile ilgili olarak,

% olarak İş c hissesi yönetimde koltuğu garantilemez. İmtiyazlı hisseler var.

Yönetimi ele geçirmek için % 51 hisse yetmeyebilir.

Örneğin yönetimdeki 11 koltuk için

İşkur için, İş A için , İş B için ayrılmış koltuk varmıdır?

Yıllar önce vardı diye biliyorum.

Hatta yıllar önce cin gibi biri yönetimde koltuk sahibi olmak için İş B toplamıştı. İş bankasıda İş b yi geri toplamak için borsadaki %15 payı %23 e çıkarmıştı diye birşeyler konuşulmuştu.
    Ben hikaye anlatıyorum, benim hayal ürünümdür. Yatırım tavsiyesi değildir.

8. Böyle bir risk karşısında İşbankası önlemini alır ve kendisi hisse alımına gider. 540 milyon lot aldığında da Hazine tarafından %50.1 e ulaşılmasını engeller. Banka bugüne kadar zaten 150 milyon lot gibi bir geri alım yaptı. Bir 400 milyon lot daha topladığında Hazinenin önü kesilir. Bunun için harcanacak meblağ zaten geçmiş dönem karlarında mevcuttur.

Sayfa 45/95 İlkİlk ... 35434445464755 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •