Sayfa 445/932 İlkİlk ... 345395435443444445446447455495545 ... SonSon
Arama sonucu : 7451 madde; 3,553 - 3,560 arası.

Konu: #OltayaTakılanlar

Alıntı Originally Posted by izci Yazıyı Oku
    Yükselen Çelik (SONUÇ ) =

Bilançoda dikkatimizi çeken en önemli unsur: Olumlu yönde ciddi olarak artan ciro, olumuz yönde ise, Veresiye satışların, yani Ticari alacakların yine ciddi olarak artması. Her ne kadar rasyolar pahalı görünse de Ciro ve kar patlaması ileride rasyoları da düzeltecektir.
    izci abi, Sayın ERDEMİR ile sohbet ederken YKSLN'e seans içi gelen gelen satış konusu geçmişti. Hatta siz zamanlama olarak erken bulmuştunuz bu satışı. Teknik Analiz diyor ki; Bu satış ile fiyatlar haftalık olarak düştü ve bir bölgede sıkıştı. Diyeceğim o ki her fiyatın ve her çubuğun bir anlamı var, eğer o satış gelmeseydi belki de YKSLN sisteme takılmadan uçup gidecekti. Şimdi elde var bir en azından...
    “Başarısızlık yeniden ve daha zekice başlayabilme fırsatından başka bir şey değildir.” Henry Ford

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Anadolu
    Gönderi
    5,050
     Alıntı Originally Posted by BJK Coccinella Yazıyı Oku
    izci abi, Sayın ERDEMİR ile sohbet ederken YKSLN'e seans içi gelen gelen satış konusu geçmişti. Hatta siz zamanlama olarak erken bulmuştunuz bu satışı. Teknik Analiz diyor ki; Bu satış ile fiyatlar haftalık olarak düştü ve bir bölgede sıkıştı. Diyeceğim o ki her fiyatın ve her çubuğun bir anlamı var, eğer o satış gelmeseydi belki de YKSLN sisteme takılmadan uçup gidecekti. Şimdi elde var bir en azından...
    Rasyoları pahalı görünse de Yükselen'in gönderdiği son bilanço beni iyi etkiledi. Eğer bundan sonraki çeyreklerde de buna benzer finansallar gönderirse, şapkadan panda bile çıkartır. Ama endişelerim var, tam güvenemiyorum...
    " Bir avuç toprak, biraz da suyum ben.. Neyimle övüneyim, işte buyum ben..'' Yunus Emre

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Anadolu
    Gönderi
    5,050
    Teknik de al verdiğine göre, aslında risk alınıp değerlendirilebilir. Çünkü en azından Bilançoda bir kalkışma var.
    " Bir avuç toprak, biraz da suyum ben.. Neyimle övüneyim, işte buyum ben..'' Yunus Emre

Rasyoları pahalı görünse de Yükselen'in gönderdiği son bilanço beni iyi etkiledi. Eğer bundan sonraki çeyreklerde de buna benzer finansallar gönderirse, şapkadan panda bile çıkartır. Ama endişelerim var, tam güvenemiyorum...
    Abi bilanço sizi etkilediyse gerçekten iyidir. Çünkü sizi herhangi bir bilançonun etkileyebileceğini sanmıyorum. Söylediğim gibi data eksikliği yüzünden haftalık olarak değerlendiremedim. Günlükler ise TL ve USD bazında yerlerde... Hatta seanslık bile... Durumunda bir ilerleme olursa muhakkak bir yerden açık verecek ve sisteme dahil olacaktır. Şimdi ise yapılması gereken haftalık grafiğin oturmasını beklemek...

Güvenmek konusuna gelince o işi tablolara bırakalım, onlar bizi yönlendirir...
    “Başarısızlık yeniden ve daha zekice başlayabilme fırsatından başka bir şey değildir.” Henry Ford

Teknik de al verdiğine göre, aslında risk alınıp değerlendirilebilir. Çünkü en azından Bilançoda bir kalkışma var.
    Abi tarihleri bilemediğimden kusura bakmayın, o tepe hareketi bilançodan sonra mı geldi?

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Anadolu
    Gönderi
    5,050
     Alıntı Originally Posted by BJK Coccinella Yazıyı Oku
    Abi tarihleri bilemediğimden kusura bakmayın, o tepe hareketi bilançodan sonra mı geldi?
    Bilanço 28 NİSAN ÇARŞAMBA akşamı gelmiş. Tepe hareketi, yani payların satışı 05 MAYIS ÇARŞAMBA günü gerçekleşmiş...

Bilanço 28 NİSAN ÇARŞAMBA akşamı gelmiş. Tepe hareketi, yani payların satışı 05 MAYIS ÇARŞAMBA günü getçekleşmiş...
    O zaman spekülatör bilançoyu gösterip tepeden millete mal vermiş doğru anladıysam.

Eğer bu böyleyse bile; Son 3 haftadır kapanışların yükselerek gerçekleştiği, son 8 haftannın zirvesinde kapanış yaptığı, bir başka deyişle 8 haftalık çanağını yaptığı göz ardı edilemez.

Benim taradığım 4 sistemden sadece birinde bile olsa haftalık sıkışma gerçekleştiği, fakat günlük ve seanslık periyotlarda bunun gerçekleşemediği düşünülmelidir. Şimdi 2 seçenek var;

Birincisi; Haftalık sıkışmaya güvenerek direkt alış yapmak ( Ben bunu çok uygun bulmuyorum )

İkincisi; Haftalık sıkışmanın daha da olgunlaşmasını beklemek ( Bu arada günlük çubukların yön tayin edebilecek duruma gelmesini beklemek ) olabilir.

İlk seçenek yükselişi kaçırmamak adına daha iyi görünüyor, ikinci seçenek daha sağlamcı bir yapı gibi görünüyor. Tüm bu değerlendirmeler yükselişin başlaması halinde değerlendirilen seçeneklerdi.

İşin tam tersi (güvenemiyorum dediğiniz nokta) alıştan sonra bir düşüş dalgası da muhtemeldir...

Bilanço 28 NİSAN ÇARŞAMBA akşamı gelmiş. Tepe hareketi, yani payların satışı 05 MAYIS ÇARŞAMBA günü gerçekleşmiş...
    Abi bu tam manasıyla bir algı da olabilir. Bilançonun gücü bu kadarmış diye düşündürtmek istemiş olabilirler...

Sayfa 445/932 İlkİlk ... 345395435443444445446447455495545 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •