Bu ülkede siyasi etik yasası ilk olarak çıkmalı. Tüm siyasilerin gelir gideri denetlenmesi gerekir. Ha bu maaş da az ha. Milli takım hocasına yıllık 35 milyon ver Cumhur başkanına 1 milyon.
Bu ülkede siyasi etik yasası ilk olarak çıkmalı. Tüm siyasilerin gelir gideri denetlenmesi gerekir. Ha bu maaş da az ha. Milli takım hocasına yıllık 35 milyon ver Cumhur başkanına 1 milyon.
Verin bana bu ülkeyi gece yatarken kapı pencere açık olsun hırsız bile giremez. Bir Allah'in kulu yere izmarit atamaz tüküremez hatalı Park sollama makas kırmızı ışıkta geçemez.
Benim babam gardiyan emeklisi. 7 sene imam hatip okudum. Kantinde tost yiyemeyen çay içemeyen dışarda berabere tıraş olamayan okulda nadir öğrencilerdendim. Aylık yemem içmem ulaşım toplam 20 simit parası harçlık. Arkadaşlarim lokantada yerken ben bir iki kez yedim mi aylık harçlık biterdi. Bu kadar az para alırdı babam. Cezaevine giren adam olarak çıkardı. Öyle bir terbiye vardı. Tabiki dayak ta vardı. Ben de dahil o meşe sopa ile dayak yedim. Ama öyle bir yetiştirdiki beni babam okulda üstü çantasi sigara için aranmayan tek kişi bendim. Hâlbuki ki hepsi benim çantaya saklardi. Ben okulun en küçüğüydum.
100 yıldır bu kanunlarla yönetiliyoruz. Geldiğimiz nokta belli. Her tarafı kokuşmuş. Baştan sona değişmeli. Yoksa dünyanın dört bir yanından gelen gaspçisi, dolandırıcısi, katili nin cenneti olur. Adam öldürmenin cezası bile 5 yıl yatar ile bitiyor.
Mesela 28 Şubat davası sanıkları müebbet hapis cezası aldı onaylandı hiç biri cezaevine değil. Suçluysa niye dışarda değilse niye müebbet hapis. Yarın biri katliam yapsa müebbet hapis cezası alsa sağlık vs durumu ile ilgili dışarı mi salacaksin. Yarın bu yol olur.
Normal seçim tarihi 25 Haziran 2023.
Neden 2 yıl daha garanti iken risk alsın ki milletvekilleri.
Nasıl olsa yüksek maaş ve emeklilik garanti.
Ayrıca lojistik avantajı ve naklye ile birlikte düşünüldüğünde, Çin seviyesine gelmiş işçiilik ücretleri ile 2 yılda çok büyük değişimler yaşanma ihtimali de yabana atılır cinsten değil.
Pandemi bitiyor. TRY aşırı değer kaybetmiş. Hükümet çomak sokmasa h,ç bir şey yapmasa dahi kendi kendine toparlayacak bir ekonomi...
Hükümet bu ortamda erken seçime gitmez. Muhalefet de dediğim gibi bireysel menfeatleri ön plana çıkarıp, 2 yıl kıyak maaş ve emeklilik hesapları içinde olacaktır...
Tezek üstünde vezir rüyası görmeye gerek yok...
Paranızın, emeğinizin ve zamanınızın kıymetini bilin... Çaldırmayın...
Bu ülkenin başına dünyanın en iyi adamını getirsen bu hukuk ve ceza sistemi ile bir yere varamaz. İstediğin muhalif birine canın sıkıldı herhangi bir terör örgütüne üye olmamakla birlikte bilerek isteyerek yardım etme suçunu giydir müebbet hapis cezası ile tık içeri.
Umumi helaya bekçi olarak bile almayacağınız adamlar, ballı maaşı bırakıp da erken seçime giderler mi hiç...
Paranızın, emeğinizin ve zamanınızın kıymetini bilin... Çaldırmayın...
Yer İmleri